Ik vond het vorige week ontzettend bijzonder om na te denken over wat mijn droom nu eigenlijk is en erachter te komen dat ik dat eigenlijk helemaal niet wist. Nu ik weet waar ik van droom, wat ik graag zou willen als alles mogelijk was en alle beperkingen weg zouden kunnen vallen – al maakte ik vorige week al duidelijk dat ik het gevoel heb dat ik zonder die beperkingen niet mezelf zou zijn – kwam de nieuwe opdracht van de Happy Challenge als iets heel logisch. Een droom hebben is namelijk één ding, maar hem laten uitkomen is iets heel anders, vooral omdat dromen lang niet altijd daadwerkelijk mogelijk zijn. Het zou daarom misschien een beetje gek zijn als de nieuwe opdracht ”maak je droom waar” zou luiden, haha. Tussen dromen en waarmaken ligt een lange weg, maar deze nieuwe opdracht dient ertoe om die weg iets korter en gemakkelijker begaanbaar te maken, om de droom – de skyline van New York – alvast aan de horizon zichtbaar te maken. Dat zichtbaar maken, dat is opdracht 3: je droom visualiseren.

Nu kan dat uiteraard op veel verschillende manieren, en de beste – of in ieder geval meest gebruikte – manier is om iets te maken dat een visionboard heet. Je kunt het ook kennen als een inspiration board of een mindmap, allemaal goed. Het is in ieder geval een verzameling afbeeldingen, citaten, foto’s, een levensplan of zoiets dergelijks dat je goed in het zicht in je kamer, huis, kantoor of waar dan ook hebt hangen, zodat je dagelijks met je droom, je plan, je visie (daarom dus visionboard) ”geconfronteerd” wordt. Als een soort remindertje, want alleen bepalen waar je van droomt is natuurlijk niet genoeg. Je bent snel geneigd dat te vergeten, en zo’n visionboard is als een stemmetje van je onderbewuste, dat op deze manier elke dag roept ”vergeet je mij niet?!”

De opdracht luidde dan ook om zo’n visionboard te maken, geheel op je eigen manier. Ook afbeeldingen met motiverende en inspirerende quotes kunnen ontzettend fijn werken, en op deze manier word je niet alleen enthousiast over je droom, maar gaat zich misschien ook wel een soort van plan in je hoofd ontvouwen. Misschien kom je wel op mogelijkheden, ideeën, manieren om (delen van) je droom te bereiken. En het is ook gewoon ontzettend leuk om ermee bezig te zijn!

Ik ben ontzettend blij dat mijn tentamens voorbij zijn haha, anders had ik hier echt nooit tijd voor gehad. De opdracht kwam online op de dag na mijn laatste tentamens en dat was een heerlijkheid, want ik had meteen zin om ermee aan de slag te gaan en dat kon gewoon. Ik heb het wel op mijn eigen manier aangepakt, want helaas heb ik te weinig murruimte voor een fysiek visionboard – en eerlijk gezegd had ik ook geen zin om met tijdschriften en knippen en plakken aan de slag te gaan, haha. Maar ik heb de opdracht wel in de breedst mogelijke zin uitgevoerd en er enorm van genoten!

Wat ik namelijk heb gedaan: visionboard-wallpapers gemaakt voor mijn twee laptops (eentje voor thuis en eentje voor school) met behulp van afbeeldingen van Google en WeHeartIt en het collage-programma Picasa. Dat was een hele hoop werk, want het was nog een heel gepuzzel om te zorgen dat de afbeeldingen precies in de juiste opstelling kwamen en dat het er allemaal echt mooi en motiverend/inspirerend uitzag. Uiteindelijk was ik tevreden met het resultaat en ging ik naar het volgende: het maken van achtergronden voor mijn iPad en iPhone. Daarvoor heb ik quotes gebruikt, alleen bleek dat iets moeilijker dan ik dacht. Ik wilde namelijk zelf mooie afbeeldingen zoeken en daar quotes op zetten die ik zelf mooi vind, om het geheel dan als achtergrond in te stellen (verschillende voor telefoon en tablet). Het was echter een hels karwei om een afbeelding op de juiste manier te bewerken, want het formaat was steeds niet goed – de helft van de tekst of de helft van de afbeelding verdween, boehoe. Uiteindelijk is het me wel gelukt: op de iPad prijkt nu een prachtige zelfgemaakte quote-afbeelding in het apps-scherm. Voor de iPhone had ik echter geen zin meer om dat allemaal nog een keer te doen, dus daarvoor heb ik een al bestaande quote-afbeelding gekozen. Overigens wel verschillende voor het toegangsscherm en het apps-scherm, en op het toegangsscherm van de iPad zit ook een andere dan in het apps-scherm (volg je me nog?) Veel werk dus, maar wel erg leuk en het resultaat mag er wezen! Sorry voor de slechte kwaliteit van de foto’s trouwens, ik heb geen goede camera dus ze zijn gemaakt met mijn iPad en iPhone, haha.

De afbeeldingen spreken waarschijnlijk wel voor zichzelf, dus een toelichting lijkt me niet nodig haha.

Laptop thuis: visionboard

foto

Laptop school: visionboard

foto3

iPhone: quote-wallpaper

foto2

foto1

iPad: quote-wallpaper

foto 2

foto 1

Wat mij betreft is dit wel dé manier om je dromen gevisualiseerd te krijgen, om er nog beter inzicht in te verwerven en om gewoon heel erg gemotiveerd te raken om hiernaartoe te leven. Ik ben er in ieder geval heel happy van geworden om dit te doen en vind het ook een fijne gedachte dat ik nu elke dag iets heb om te zorgen dat ik mijn droom niet uit het oog verlies! Wil je ook meedoen met de Happy Challenge, dan kan dat natuurlijk! Gebruik op Twitter en Instagram de hashtag #dehappychallenge en kijk even op de pagina voor meer informatie.

 

 

You may also like...

3 Comments

  1. Vivian ik kon er geen touw aan vast knopen, wat jij allemaal schreef over je dromen.
    Het was mij te ingewikkeld hoor!!
    Maar wel goed geschreven.Oma

  2. Ah, leuk gedaan! Vind vooral de quote van die vogel leuk 😉

  3. Wat leuk om het als achtergrond te hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]