Titel: Halverwege het graf (Halfway to the Grave), Nachtjagers #1
Auteur: Jeaniene Frost
Genre: urban fantasy
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Jaar: 2013
Aantal pagina’s: 306
Kopen: Hier!

Waardering; WaarderingWaarderingWaarderingWaardering

Samenvatting

Cat Crawfield is eenentwintig, half vampier half mens en in de avonduurtjes fanatiek jager op alles wat geen menselijk bloed in zich heeft, maar dat wel drinkt: uit wraak op haar vader, een vampier die haar moeder verkrachtte en zo Cat verwekte. Als ze op een nacht gevangen wordt genomen door de woest aantrekkelijke vampier Bones ontstaat er een bijzonder, maar gevaarlijk partnerschap. Samen zijn ze onoverwinnelijk als vampierjagers, maar de grote bazen krijgen er lucht van en al snel weet Cat niet meer wie ze nog kan vertrouwen. Bovendien wordt het tussen haar en Bones langzamerhand meer dan een zakelijk verbond, en de vraag is of dat wel zo slim is…

Beoordeling

Toen ik vorig jaar Violet: Heldin van de Duisternis van Abigail Gibbs las, dacht ik dat dat dé nieuwe vampierrage zou worden. Daar ben ik nu niet meer zo zeker van, want Halverwege het graf is misschien wel de beste vampierroman die ik ooit heb gelezen. Nou zijn dat er niet zoveel, maar alleen al het feit dat Cat ontzettend stoer, zelfverzekerd en absoluut niet kwetsbaar of zeurderig is vind ik heel leuk. Ze is sterk, weet wat ze wil en is niet bang om daarvoor te vechten, maar ze is anderzijds nog steeds menselijk en worstelt ze met gevoelens, wat haar heel geloofwaardig maakt. Ook Bones is voor de lezer ongeveer net zo aantrekkelijk als ik me voorstel dat hij voor Cat is, maar hij is niet alleen maar woest en gevaarlijk: juist ook lief, attent en romantisch. Het verhaal is heel erg boeiend, wat ook komt doordat het zoveel sfeer heeft: het is duister en zwartgallig, wat duidelijk maakt dat het hier om échte vampiers gaat en niet om vegetariërs. Daardoor blijft het bijna de gehele tijd spannend en op geen enkel moment voorspelbaar. Alle personages komen goed uit de verf en veroveren op hun eigen speciale manier je hart, waardoor het echt een must wordt om door te lezen en je compleet in het verhaal wordt gezogen. Het enige wat me eigenlijk echt tegenstond aan dit boek zijn de zeer expliciete erotische scènes: die worden wel erg letterlijk en gedetailleerd beschreven naar mijn zin, wat ook geldt voor de taal en toespelingen. Als dit iets smaakvoller was ingericht, had het boek van mij vijf vlinders gekregen – maar dit neemt absoluut niet weg dat ik ontzettend benieuwd ben naar de andere delen in deze serie, wat mij betreft is het een nieuwe en verbeterde versie van Twilight!

You may also like...

3 Comments

  1. Ik vond de seksuele stukken juist helemaaaaaal niet zo extreem. Juist heel erg mild vergeleken bijv. De middernacht serie. Maar ik denk dat dat persoonlijk is. Ik vind seks in een boek niet zo’n ramp, zolang het maar geen 50 tinten wordt.
    Ik zou deze serie ook niet vergelijken met twilight, want dat zijn in principe gewoon geen vampiers als je het extreem bekijkt.

    Stiekem was ik wel benieuwd wat je van het verhaal zou vinden, aangezien ik hem al net uit had en weet dat jij niet zo van de pikante scenes bent. Maar ik vind het tof dat je hem ook leuk vond!

  2. Deze staat op mijn ’to read’-lijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]