Al een tijdje was ik op zoek naar een site in de trant van Watleesjij.nu, waarop ik kon aangeven welke boeken ik lees/gelezen heb/nog wil lezen en waar mogelijkheid bestond tot discussiëren met andere boekenwurmen. Watleesjij.nu was een leuke site, maar vij onvolledig en er was vrijwel geen sprake van discussie met andere lezers. Ik ging een beetje verder zoeken, maar vond nooit echt wat ik zocht. Totdat ik via via op Goodreads kwam… aanvankelijk vond ik het niet zoveel aan omdat het Engels was en er geen Nederlandse boeken geregistreerd leken te staan, maar onlangs besloot ik er toch weer eens een kijkje te nemen. En tja, ik weet niet eens precies hoe het komt… maar ik was verknocht.

Of nou ja, eigenlijk weet ik wel hoe het komt. Goodreads is namelijk gewoon… geweldig. Ja, Goodreads is GG. Niet Gossip Girl, maar Gewoon Geweldig. Want eh, tja. Het zijn boeken. Het is een wereld van boeken. Meet your next favourite book, dat is de slogan van Goodreads. Er staan echt ongelofelijk veel boeken op geregistreerd, in heel veel talen. Nederlandse boeken niet altijd, maar de echte klassiekers staan er wel op. Nederlandse boeken die er niet op staan, zijn meestal vertalingen dus dat is niet erg. Vind ik dan. Het werkt ontzettend verslavend om door Goodreads te browseren en boeken die je gelezen hebt of nog wilt lezen of aan het lezen bent, toe te voegen aan je lijstje. De site ziet er heel mooi uit, ook met auteurspagina’s waar je alle boeken van hem/haar kunt vinden, en je wordt ook op de hoogte gehouden van de leesactiviteiten van je vrienden.De site kan ook aanbevelingen voor je samenstellen en het zoeken naar boeken is ontzettend eenvoudig.

Maar… wat misschien nog wel het mooiste is… Goodreads heeft ook een app. Die app is bijna nog eenvoudiger en fijner dan de site, want met de app kun je zo ongeveer alles wat de site ook kan. Voor de meeste dingen is wel wifi nodig, MAAR voor één functie niet. Goodreads heeft namelijk *tdamdamtam* een gigantische collectie gratis eBooks. Ja, je leest het goed, gratis. Boeken van Jane Austen, Charles Dickens, Lewis Carroll, Frances H. Bennett, de gezusters Brontë, Shakespeare en ook losse klassiekers als Les Misèrables, Peter Pan, Tom Sawyer en The Three Musketeers. Deze boeken zijn echt allemaal gewoon gratis, heel eenvoudig te lezen en daarvoor heb je geen wifi-verbinding nodig. Nadeel is wel dat deze eBooks bijna allemaal alleen maar Engels zijn… maar daar wordt onze taalvaardigheid eigenlijk alleen maar beter van!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben niet meer weg te slaan bij Goed Leesvoer.

You may also like...

2 Comments

  1. Ik ben echt verslaafd aan goodreads. Ik zet ieder boek wat ik lees erop en als de titel er nog niet op staat dan zet ik hem er zelf wel op 🙂 Heerlijke site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]