Uitgeverij Young & Awesome (een imprint van uitgeverij Leopold) heeft zichzelf in oktober niet alleen op de kaart gezet met een vijftal bijzondere boeken, maar ook met een collectie boekige goodies waar wij boekenwurmen ons hart bij kunnen ophalen! Steeds meer uitgevers gaan dit pad bewandelen en dat levert een keur aan spulletjes op waarmee we onze reading lifestyle kunnen vormgeven. Superleuk natuurlijk! Ik mocht van de uitgeverij een pakketje goodies ontvangen om te beoordelen en wat zijn ze leuk!

Canvas tas

Ik heb al een aardige verzameling boekige tasjes, maar de linnen tas van Young & Awesome vind ik tot nu toe het fijnste. Hij is namelijk lekker stevig, heeft een fijn formaat én hij ziet er mooi uit! Er staat een quote op: You don’t know things are going tob e extraordinary until they do. Ik heb de tas al meteen uitgeprobeerd door ‘m mee te nomen op een shopsessie en dat werkte prima. Fijne tas dus!

img_8677

Ansichtkaarten en pen

Ik zal eerlijk toegeven dat ik nu twee van de YA-pennen heb, omdat er ook al eentje in de All the feels-boekenbox van Celebrate Books zat. Maar dat vind ik helemaal niet erg, want het zijn pennen die erg lekker schrijven! De opdruk en kleurtjes zijn leuk en ze liggen lekker in de hand, maar ze schrijven ook echt heel erg fijn. En een boekenblogger kan nooit genoeg fijne pennen hebben! Daarnaast zitten er ook ansichtkaarten in de collectie: deze zijn bedrukt met dezelfde quote als op de tas staat. Ze zijn goed stevig, maar ik vind het jammer dat er geen variatie is in quotes: ik gebruik dit soort kaarten namelijk graag voor mijn bullet journal en andere creaties en dat zou ik nu niet zo snel doen.

img_8678

Sokken

De sokken vind ik zo leuk! Ze zin mij een maatje te groot (maar ik heb dan ook kleine voeten) en ik vind het heel tof dat ze überhaupt worden uitgebracht: daarmee onderscheidt de collectie zich wel van andere non-book producten, vind ik. De sokken zijn zwart met mintgroene accenten en ook hier staat weer een quote op: Books let you travel without moving your feet. Lekker toepasselijk!

img_8679

Reading journal

Mag ik even stuiteren? Ik vind deze echt zo leuk! Het concept is niet nieuw: er zijn al best wat van deze boekjes op de markt, maar toch heeft Young & Awesome het anders aangepakt en dat maakt het zo tof. Als je bijvoorbeeld naar Het boekendagboek kijkt van Blossom Books, dan ziet die er heel leuk en craftsy uit, maar op een paar lijstjes na, gaat dat boek alleen maar over gelezen boeken. En ik weet van mezelf dat ik dat gewoon niet ga invullen: dat vind ik te veel werk en ik schrijf al recensies, dus dan wil ik het op papier gewoon kort kunnen noteren. Het reading journal van Young & Awesome focust zich daarentegen echt op lijstjes. Het heeft een leuk vierkant formaat (je kunt het dus makkelijk meenemen in je tas) en de vormgeving is zo leuk en vrolijk, met veel leuke quotes en versierinkjes.

img_8680

Lijstjes

Maar het leuke aan het reading journal is dat je er van alles in kwijt kunt over jouw persoonlijke reading lifestyle en daar word ik zo blij van! Het boekje begint met een onderdeel Persoonlijk, waarin je lijstjes kunt maken van je lievelingsboeken, favoriete leesliedjes, boekverfilmingen, auteurs, reeksen, personages, scènes, passages, plotwendingen, covers, book hangovers en nog veel meer. Dit is het grootste gedeelte van het boekje. Daarna komt er een deel waarin je kunt bijhouden welke boeken je al hebt gelezen (in alfabetische volgorde van auteurs) en een deel voor je verlanglijstje of TBR. Er is een deel voor releasedata (maar dit kun je ook gebruiken om per maand je gelezen boeken bij te houden) en ruimte voor een lijst van uitgeleende boeken. Achterin zijn nog wat vrije notitiebladzijden én een zwarte lijst om op te schrijven aan wie je je boeken nooit wilt uitlenen.

img_8682

img_8684

Minpunten reading journal

Ik vind het jammer dat het lettertype van het journal soms wat klein en moeilijk leesbaar is, en dat er geen handig bladwijzerlint in zit. Daarnaast had ik gehoopt op wat minimale ruimte voor een jaaroverzicht van welke boeken je hebt gelezen (maar zoals ik al zei kan dat ook bij de releasedata-afdeling). Tot slot is de elastiekband die het boek bij elkaar houdt wat slap, hoewel dit ook wel fin is voor als je er nog van alles in wilt plakken, zoals stickers en washitape. Kleine minpuntjes dus, want verder vind ik het vooral heel erg leuk! En al die lijstjes geven me weer heel veel inspiratie voor blogposts, én het is een heel fotogeniek boekje!

img_8686

De goodies van Young & Awesome kun je in heel veel boekhandels kopen voor vrij schappelijke prijsjes. Ze zijn absoluut leuk om in huis te hebben!

Heb jij al goodie van Young & Awesome in huis?

You may also like...

2 Comments

  1. Ik heb de kaartjes, pen en sokken. The Reading Journal ga ik misschien nog wel een keertje aanschaffen want die vind ik erg leuk. Net als jij vond ik dat ze zich onderscheiden door sokken uit te brengen. Dat is nu net een item dat andere uitgeverijen (bij mijn weten) nog niet hebben uitgebracht in België en Nederland.

  2. Ik heb de kaartjes, pen en sokken. The Reading Journal ga ik misschien nog wel een keertje aanschaffen want die vind ik erg leuk. Net als jij vond ik dat ze zich onderscheiden door sokken uit te brengen. Dat is nu net een item dat andere uitgeverijen (bij mijn weten) nog niet hebben uitgebracht in België en Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]