Of je nou op je droombaan jaagt of een onderneming in de steigers hebt staan, als girlboss kun je soms wel wat inspiratie en hulp gebruiken. Want werken aan je doelen en ambities terwijl je ook nog eens de zakelijke en financiële kant in goede banen moet zien te leiden, moet dealen met je eigen perfectionisme en een privé/werkbalans probeert te vinden, is niet makkelijk. Maar je hoeft het niet in je eentje te doen! Er zijn tegenwoordig tal van bloggers die, net als ik graag doe, schrijven over wat het betekent om een girlboss te zijn en aan je carrière te werken, en er zijn ook steeds meer online lifestylemagazines die jou een helpende hand bieden bij het veroveren van de wereld. En omdat ik het zelf altijd onwijs inspirerend en tof vind om dit soort artikelen te lezen, besloot ik een overzicht te maken van de fijnste content!

The Goaldiggers Club: 5 tips voor de perfecte elevator pitch

Wie ben jij en wat is de waarde van jouw bedrijf? Dat is de kern van de elevator pitch, waarbij je – vaak tijdens een sollicitatiegesprek – in korte tijd jouw kennis en kunde moet zien te verkopen en een blijvende indruk moet zien te maken. Kan nog knap lastig zijn, en daarom komen deze tips voor een stevige elevator pitch vast nog van pas!

Digitale Dromers: 15 serieuze manieren om online geld te verdienen

Carrière maken in de online wereld is iets wat heel veel jonge mensen tegenwoordig dolgraag willen: het is een prettige en productieve manier van werken en de mogelijkheden zijn eindeloos. Tarinda van Digitale Dromers zet maar liefst 15 van die mogelijkheden op een rij, en sommige zijn best verrassend en in elk geval heel motiverend: van virtueel assistent tot online coach!

The Goaldiggers Club: 5 tips voor het werven van nieuwe klanten

Klanten zijn van vitaal belang voor een onderneming, en ook voor je carrière als je verantwoordelijk bent voor de klantenwerving bij een bedrijf. Maar hoe kom je aan nieuwe klanten? Dat is een van de meest prangende vragen als je dit werk doet, en in het artikel word je op weg geholpen met een aantal tips.

By Dagmar Valerie: Zo start je een bedrijf

Droom je van een eigen onderneming, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Alleskunner – ze werkt bij een uitgeverij, heeft een boek geschreven, houdt een blog bij, combineert het moederschap met een chronische ziekte én is net een onderneming begonnen – Dagmar legt uit wat de eerste stappen zijn die je moet nemen.

The Goaldiggers Club: Je boek pitchen bij een uitgeverij

Het schrijven van een boek: misschien heb je er niets mee, misschien is het juist een grote droom. In dat laatste geval wil je natuurlijk graag dat het boek dat je schrijft of geschreven hebt, wordt opgepikt door een uitgeverij, maar dat is zo makkelijk nog niet. Femke Kamps (auteur van een boek over de quarterlife crisis) legt uit wat een goeie boekpitch is en hoe je die voorbereidt.

Zakenmeisje: Tips van 50 zakenmeisjes voor beginnen met ondernemen

Praktijktips kun je mijns inziens nooit genoeg krijgen. Maar liefst vijftig zakenmeisjes, girlbosses en powervrouwen delen in dit overzicht hun tips voor het starten met ondernemen. Kan bijna niet anders dan dat er een aantal vruchtbare adviezen bij zit!

The Goaldiggers Club: 3 dingen die je moet weten over personal branding

Personal branding… wat is dat? En waarom is het belangrijk als je een onderneming wilt starten? Dat het misschien wel veel belangrijker én minder ingewikkeld is dan je denkt, wordt uitgelegd in dit artikel. Je krijgt spontaan kriebels om na te gaan denken over jouw eigen personal brand!

By Dagmar Valerie: Een ondernemersplan schrijven

Als je op het punt staat te beginnen met een eigen onderneming, dan heb je een businessplan of ondernemersplan nodig. Wat daar allemaal in moet staan en hoe je het moet schrijven? Geen nood, daar geeft Dagmar uitgebreide uitleg over. Maakt het meteen een stuk leuker en interessanter!

The Goaldiggers Club: Een persbericht schrijven dat wél wordt opgepikt

Een persbericht kan een mooie manier zijn om jouw producten of diensten onder de aandacht te brengen van een belangrijk publiek… maar dan moet het wel een knallend persbericht zijn dat ook echt wordt opgepikt en van waarde is. Daar krijg je in dit artikel een beetje hulp bij.

Zakenmeisje: Het verdienmodel van 18 zakenmeisjes

Praten over geld is nog wel eens een beetje een taboe, maar juist de financiële kant van het ondernemersleven is belangrijk en interessant om over na te denken. Een verdienmodel is heel simpel gezegd een overzicht van je inkomstenbronnen. In dit artikel geven 18 zakenmeisjes een bondige beschrijving van hoe hun verdienmodel eruitziet, oftewel: waar zij hun geld mee verdienen.

The Goaldiggers Club: Zo bepaal je de kernwaarden van jouw business

Ervoor zorgen dat jij je met je onderneming kunt onderscheiden, is niet makkelijk, zeker niet als er veel mensen zijn die een soortgelijke onderneming hebben. Juist dan is het belangrijk dat je weet wat jou uniek en aantrekkelijk maakt, en daar kunnen de kernwaarden van je onderneming bij helpen! Maar wat zijn dat en hoe bepaal je ze?

Style Remains: Tips voor als je net begint met solliciteren

Geen ambities voor een eigen onderneming, maar ben je wel vastbesloten om een toffe baan binnen te slepen? Dat betekent dat je flink zult moeten gaan solliciteren. Met deze tips voelt het wellicht wat minder alsof je in het diepe wordt gegooid.

The Goaldiggers Club: Jezelf neerzetten als expert

De go to-goaldigger zijn: dat is de boodschap van dit artikel. Oftewel: hoe zorg je dat mensen aan jóu denken als ze dat ene product of die ene dienst nodig hebben en hoe zet je jezelf neer als dé expert binnen je branche en niche?

Zakenmeisje: Hoe komen zakenmeisjes aan klanten?

Nog meer praktijktips: maar liefst veertien zakenmeisjes geven inzicht in hoe zij aan hun klanten komen. Want tja: leren van praktijkervaring werkt altijd beter dan je tips alleen maar uit artikelen halen!

The Goaldiggers Club: Tips voor je CV

En last but certainly not least: het binnenhalen van je droombaan staat of valt misschien wel met jouw CV. Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je je CV verbetert en je kansen op succes vergroot!

Verder lezen?

Krijg je geen genoeg van deze girlboss-waardige content? Check dan zeker eens lifestylemagazines Zakenmeisje en The Goaldiggers Club: beide zijn al veelvuldig voorbij gekomen en staan vol met enorm fijne artikelen met tips en praktijkervaringen. Zeker een aanrader om toe te voegen aan je blogroll voor de nodige dosis inspiratie en motivatie! Van die laatste site zijn ook deze artikelen de moeite waard: je idee omzetten in een businessplan en boekentips voor het bereiken van je doelen.

Lees jij graag dit soort blogposts?

You may also like...

3 Comments

  1. Jou blog is ontzettend creatief! wauw complimenten, ik zit nog maar kort in het blog wereldje, ik heb een persoonlijk blog over mijn beperking!
    ga zo door!

    1. Ah wat lief van je, dankjewel! Jij veel succes met bloggen 🙂

  2. Ja echt een leuk artikel 🙂 keep it up!
    Easystart Office onlangs geplaatst…Hoe kan een bedrijf flexibel op veranderingen inspelen?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]