Gewoon andersIk ben iemand en ik ben ergens. Zoveel is zeker. Ik weet alleen niet wie ik ben of waar ik ben. Dat maakt me niet ongelukkig, alleen heel onzeker. Om me heen bevindt zich een hoge muur. Hij geeft me niet het gevoel opgesloten te zitten, maar garandeert me dat ik veilig ben, wat er buiten ook gebeurt. Binnen de muur is het mooi en vredig, daar ben ik. Tussen zachte geluiden en veilige vormen voel ik me goed. Daar is niets wat me pijn kan doen. In de muur bevindt zich een kleine deur. Van binnenuit kan ik die niet openen. Dat denk ik niet. Ik heb het nooit geprobeerd. Daar zie ik ook geen reden toe.

Recensie Gewoon anders

Waar het over gaat

De zestienjarige Samuel is autistisch en zit in de zomerperiode de hele dag lucifers te tellen en buiten voor zijn huis in het niets te staren. Zijn moeder probeert er het beste van te maken, terwijl zijn vader vooral verbitterd is door de situatie. Maar op een dag krijgen ze nieuwe buren, en het buurmeisje Rani slaagt erin Samuel uit zijn ommuurde wereld te lokken, met niets meer dan muziek en wandelingen.

Conclusie

Gewoon anders is een mooi, compact verhaal dat erg goed laat zien hoe autisme in elkaar zit en hoe ermee wordt omgegaan. Goed geschreven en goed leesbaar.

Titel: Gewoon anders
Auteur: Luc Descamps
Uitgeverij: Abimo
Verschenen: mei 2016
Aantal bladzijden: 166
Beschikbaar als: paperback, hardcover
Genre: young adult contemporary
| Goodreads | Bol.com | Auteurssite |

Rating 3,5

Uitgeverij Abimo, bedankt voor het recensie-exemplaar!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]