Van de lieve Joany van mijn favoriete boekensite Craving Pages kreeg ik speciaal deze superleuke tag doorgespeeld! Iedereen met een beetje fantasie en veel liefde voor lezen kan het doen. Ik pretendeer even dat ik een succesvolle jonge vrouw van rond de 25 geworden ben met een drukbezette arts als verloofde en een supergoede baan als bestsellerschrijfster en columnist voor de Libelle. We wonen in een chique huis in Wassenaar en ik heb altijd al eens een heuse dinner party willen geven, à la Desperate Housewives! Ik heb een heel elegant paars jurkje gekocht van Zara, met ruches en een speels bloemenmotief, de tafel is smaakvol gedekt met rozen en zwaanservetten en het menu heb ik al helemaal uitgedacht: een amuse van gerookte zalm met roomkaas, als voorgerecht echte Franse mosterdsoep naar recept van mijn vader, als hoofdgerecht aardappels gratin, een ossenhaasbiefstukje en een ratatouille van champignons, haricot vers, cranberry’s en nog wat andere dingen.* En als nagerecht echte Franse crème brûhé! Alles is helemaal klaar, alleen de gastenlijst nog… en ik heb precies de juiste mensen in mijn hoofd, namelijk – mijn favoriete boekpersonages.

(Ik hoop dat je het niet erg vindt dat ik je banner ook even gebruik, de credits gaan natuurlijk naar jou!)

Maar die gastenlijst hè, dat is zo makkelijk nog niet… en het moeten natuurlijk wel een aantal heel verschillende persoonlijkheden zijn! Om het etentje te laten slagen, moet je in ieder geval de volgende mensen hebben:

 1. Iemand die kan koken: zodat je hulp kan vragen in de keuken.
 2. Iemand met genoeg geld om het feestje te bekostigen. Zij vinden het toch ook leuk?!
 3. Een gangmaker die mogelijk een smakelijke scène veroorzaakt.
 4. Iemand met humor voor de kostelijke noot.
 5. Iemand die razend populair is en het goed kan vinden met bijna iedereen.
 6. Een schurk: om op te zadelen met de afwas, gnagna.
 7. Een stelletje.
 8. Iemand die heldhaftig is: voor als de vlam in de pan slaat…
 9. Iemand die niet genoeg gewaardeerd wordt: en die je dus in het zonnetje kunt zetten.
 10. Iemand naar eigen keuze.
Na lang nadenken heb ik mijn gastenlijst samen weten te stellen…
1. Iemand die kan koken
Nu heb ik natuurlijk al gekookt, maar ik ben geen chef in een sterrenrestaurant dus er is vast nog wel plek voor verbetering voordat we aan tafel gaan. Ik zou dan de hulp inroepen van Minny Jackson uit Een keukenmeidenroman (Kathryn Stockett): die vrouw kan echt alles maken, al zou ik haar niet vragen om haar chocoladetaart *grinnik*
2. Iemand met genoeg geld om het feestje te bekostigen
Ik heb zelf ook wel wat geld, maar het heeft wel wat gekost en dat heeft gezorgd dat ik nu een gat in mijn bankrekening heb. Dat gat zou Mr. Fitzwilliam Darcy uit Pride and Prejudice (Jane Austen) prima kunnen dichten met zijn jaarinkomen van honderdduizend pond!
3. Een gangmaker die mogelijk een smakelijke scène veroorzaakt
Hier zou ik absoluut voor Fermín Romero de Torres uit De schaduw van de wind (Carlos Ruiz Zafon) kiezen. Hij heeft altijd zeer kostelijke verhalen te vertellen over alle mogelijke onderwerpen, dus hij in zijn eentje zou het gesprek al lopende kunnen houden en iedereen kunnen vermaken!
4. Iemand met humor voor de kostelijke noot
5. Iemand die razend populair is en het goed kan vinden met bijna iedereen
Dan zou ik kiezen voor Gwendolyn Shepard uit de Edelstenentrilogie (Kerstin Gier). Zij kan het goed vinden met iedereen die aardig is, want ze is zelf ongelofelijk leuk en grappig en sympathiek, echt een girl next door waar iedereen bevriend mee zou willen zijn en waar iedereen zich ook wel in zou kunnen herkennen!
6. Een schurk
Zonder twijfel zou ik dan Rasheed uit Duizend schitterende zonnen (Khaled Hosseini) uitnodigen, want dat is gewoon een vreselijke vent die iedereen in zijn omgeving – en dan vooral de vrouwen – ongelofelijke onrechten aandoet en die veel meer straf verdient (en in het boek ook krijgt) dan alleen de afwas. Maar het zou wel een bevredigend plaatje geven, hihi.
7. Een stelletje
Hmm, ik zou het heel leuk vinden als Bella en Edward uit de Twilight Saga (Stephenie Meyer) naar mijn etentje zouden komen, want hoewel ik een liefhebber ben van romantiek en dus veel favoriete stelletjes heb, vind ik het altijd heerlijk om hen te zien of over hen te lezen, gewoon omdat hun band zo sterk en puur en mooi is.
8. Iemand die heldhaftig is
Dan zou ik Adam Kent uit Vrees me (Tehereh Mafi) uitnodigen, want hij doet alles om zijn geliefde Juliette te beschermen, inclusief zijn eigen leven in gevaar brengen. Als dat geen echte heldenmoed is..
9. Iemand die niet genoeg gewaardeerd wordt
Voor deze plek aan de tafel nodig ik Prim(rose) Everdeen uit De Hongerspelen (Suzanne Collins) uit. Ik vind haar een fantastisch en inspirerend personage en vind het heel jammer dat ze in de boeken maar zo weinig aandacht heeft gekregen en dat er dan op het einde ook nog zoiets met haar gebeurt (wat zal ik niet zeggen, voor degenen die er wellicht nog in aan het lezen zijn).
10. Iemand naar eigen keuze
Lady Anne Boleyn uit De zusjes Boleyn (Philippa Gregory), gaat u alstublieft zitten! Dat boek staat zeer hoog in mijn lijst met favorieten en ik vind haar personage in dat verhaal gewoonweg geweldig, maar sowieso is ze ook één van mijn favoriete vrouwen uit de geschiedenis, ik vind haar echt heel inspirerend en bijzonder. En voor de authentieke ambiance mag ze zeker niet ontbreken!
En dat is dan mijn etentje! Ik zie het al voor me hoor, het zou een van de beste avonden uit mijn leven worden! Iedereen die deze tag leuk vindt, mag hem overnemen en ik tag Lysanne van Read a Book!

You may also like...

5 Comments

 1. Wat een leuke tag!! Ik kende hem nog niet 😉 Het zal wel een erg bijzonder feestje worden, dat is duidelijk. Ik wil ook komen, alleen al omdat je Prim uitnodigt… geweldig!

 2. Wat een leuke tag is dit. En natuurlijk super leuk dat ik getagd ben!

 3. Wat een leuke antwoorden! Van je antwoord op vraag één rolde ik zowat van de bank van het lachen (geen chocoladetaart :P) hahaha!

 4. Haha superleuk! Ik kom ook ;).

  Voor mijn eigen etentje zou ik iemand aan tafel laten vermoorden (een of andere slechterik natuurlijk, misschien die vreselijke vrouw uit The Help, ik ben even haar naam kwijt. Aangezien detective Hercule Poirot (uit de boeken van Agatha Christie) ook is uitgenodigd, kan hij mooi uitzoeken wie van de andere gasten het gedaan heeft! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]