5088254388_3a32e61ab8_z

Bron

Het is alweer een aantal maanden geleden dat ik een overzicht had gemaakt van de boeken die ik in die maand heb gelezen, maar in augustus waren dat er zoveel – op vakantie lees ik altijd echt onwijs veel haha – dat ik er toch graag even een blog aan wilde wijden, ook omdat ik niet alle boeken ga recenseren maar ze toch wat aandacht wil geven!

Het verrotte leven van Floortje Bloem

Yvonne Keuls

Een stukje Nederlandse literatuur dat ik nog nooit gelezen had en waarvan ik nog steeds niet goed weet wat ik ervan vond. Een goed boek, dat zeker wel, maar het is allemaal wel ontzettend ellendig. Natuurlijk kan dat ook niet anders bij zo’n verhaal, dat gaat over de drugs- en prostitutiewereld van de jaren zeventig, maar de schrijfstijl had van mij toch wel een beetje gemakkelijker gemogen. Neemt niet weg dat het wel een erg mooi boek is dat je een goed beeld geeft van hoe mensen echt zijn onder bepaalde omstandigheden.

The Elite

Kiera Cass

Het vervolg op The Selection stond al superlang in mijn kast, maar ik had hem om de een of andere reden nog nooit gelezen. Misschien omdat er ook nog een derde deel zou komen en ik mezelf niet in spanning wilde houden… afijn, ik heb hem inmiddels gelezen en daarna ook meteen het derde deel erachteraan. The Elite is zo mogelijk nog beter dan The Selection, vooral omdat het zoveel meer diepgang en personageontwikkeling heeft wat ik altijd supersterk vind in een boek. Bovendien had het verhaal veel meer spanning, wat ik toch wel miste bij deel één.

The One

Kiera Cass

Zoals gezegd: toen ik deel twee uit had kwam deel drie er meteen achteraan. Die vond ik stiekem toch een beetje tegenvallen: er gebeurde niet zoveel en de dingen die wel gebeurden waren een beetje voorspelbaar – maar ook wel weer op een goede manier voorspelbaar. Het einde vond ik wel weer echt geweldig, vooral omdat het eindigde zoals ik wilde dat het zou eindigen, maar ook hier zat bovendien een flinke dosis diepgang en spanning en toch ook wel wat OMG-momenten in.

Argadwyn

Femke Dekker

Blah. Ik was zó blij toen ik dit boek uit had, jeetje. Het begon best wel goed, interessant en vlot, maar op een gegeven moment begon het te voelen alsof de schrijfster totaal de draad kwijt was en daardoor gold dat voor mij alleen nog maar meer. Het gaat over een meisje dat ontdekt dat ze een soort heks is, maar alles is zo onduidelijk en behorlijk vergezocht… nee, ik vond er niks aan.

Paper Towns

John Green

Na The Fault in Our Stars was ik razend benieuwd naar andere boeken van de briljante John Green, maar waarschijnlijk waren mijn verwachtingen gewoon te hoog. Paper Towns vond ik namelijk niet zoveel aan: de sfeer was niet iets waarin ik me kon herkennen, het verhaal – over Quentin die op zoek gaat naar zijn excentrieke vriendin Margo – vond ik wel leuk maar allemaal een beetje te ingewikkeld en teveel aardrijkskunde. Het is zeker grappig en ontroerend en ik heb me er wel mee vermaakt, maar echt bijzonder… nee.

Soms smaakt liefde zout

Joanna Philbin

Een superleuk zomers boek waar ik echt van heb genoten. Het verhaal was wel voorspelbaar en de personages een beetje stereotype, maar er zat tegelijkertijd ook wel wat diepgang in en het was gewoon een heel leuk verhaal om op vakantie te lezen: grappig en lekker sappig-dramatisch.  Het gaat over Rory, die voor moderne begrippen ”arm” is en in de zomer gaat werken bij een superrijke familie in de Hamptons, en dan wordt ze natuurlijk verliefd op de zoon en vriendinnen met de dochter die zich wil losmaken uit het wereldje. Zoals ik al zei: voorspelbaar, maar gewoon leuk. Komt nog een uitgebreide recensie van!

If I stay

Gayle Forman

Man, man, man, wat was dit een goed boek! Het sleepte me helemaal mee, het is zó goed geschreven en nou ja, ik vond het echt gewoon geweldig. Heel erg aangrijpend en prachtig hoe de hoofdpersoon heel realistisch tot leven komt. Ik kende het verhaal al wel, ook door de buzz rondom de film, maar ben zó blij dat ik het gelezen heb. Het gaat over de zeventienjarige celliste Mia, die in een auto-ongeluk haar beide ouders en haar broertje kwijtraakt. Zijzelf ziet wat er allemaal gebeurt, en ze heeft de keuze: of ze wil blijven leven of dood wil gaan. Heel erg mooi.

De kat van de dalai lama

David Michie

Ook van dit boek komt nog een uitgebreide recensie, maar het is zo leuk! Ondanks dat het wel wat langdradig is en vaak in herhaling valt heb ik echt genoten van de boeddhistische levenslessen, de humor waarmee de kat haar verhaal vertelt en de schattigheid ervan. Echt een heel leuk boekje!

Marie Antoinette, Serial Killer

Katie Alender

De titel klinkt best wel apart, en dat was het boek ook wel. Ik heb het gelezen als research voor de historische roman over Marie Antoinette die ik binnenkort ga schrijven en ik heb aardig wat leuke triviale feitjes ontdekt. Het is een leuk boek, vlot geschreven en heel spannend, maar wel wat vergezocht: het gaat over hoe een Amerikaans meisje op schoolreis naar Parijs gaat, waar veel rijke jongeren worden vermoord door de geest van Marie Antoinette. Zit natuurlijk een sappig verhaal achter en het is zeker een lekker wegleesboek, maar de geschiedenis heeft wel een aardige twist gekregen, haha.

You may also like...

1 Comment

  1. Ik ben zelf erg benieuwd naar Paper Towns en de Selectie trilogie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]