Ik keek al een tijdje best wel uit naar de maand augustus, omdat dat één van de maanden is (samen met december en mei of april) waarin ik het meeste lees. Dan ga ik namelijk op vakantie, wat inhoudt dat ik niet alleen in de auto en voor het slapengaan, maar ook overdag veel meer lees en dat levert weer een lekker lange lijst op van gelezen boeken! Daarnaast heb ik iets nieuws bedacht voor wat ik de komende maanden wil gaan lezen…

Gelezen in augustus

 1. Did I mention I love you? – Estelle Maskame | Ik had hier niet echt hoge verwachtingen van, maar ik vond het wel echt een verrassend goed boek! Goed geschreven en een echt mooi, bijzonder verhaal waar ik van heb genoten. Kan niet wachten op deel 2 en 3!
 2. Gewoon anders – Luc Descamps | Ook deze heeft me verrast: een mooi klein verhaal over een jongen met autisme en het meisje dat tot hem door weet te dringen. Mooie schrijfstijl en gewoon erg bijzonder om te lezen. Aanrader!
 3. Vertel me drie dingen – Julie Buxbaum | Deze viel juist weer een beetje tegen, jammer genoeg. Ik had er zoveel gehoord en verwachtte er veel van, maar… nou ja, het was een leuk boek, maar meer ook niet. Helaas.
 4. De afstand tussen jou en mij – Marina Gessner | Deze heb ik op de heenweg naar Italië gelezen omdat het me echt zo’n roadtripboek leek. Ik vond het verhaal goed bedacht en er zaten mooie thema’s in, maar het hele wandelgebeuren vond ik niet zo lekker uitgewerkt.
 5. Onbereikbaar – Rebecca Yarros | Deze was zó mooi. Nog mooier dan het eerste deel, en dat overkomt me niet vaak. Echt, zo mooi geschreven en zoveel mooie passages en thema’s en zo’n sterk verhaal… echt heel, heel erg mooi. Om verliefd op te worden.
 6. Liefde en gelato – Jenna Evans Welch | Tja, als je naar Italië op vakantie gaat, moet je ook een boek meenemen dat zich daar afspeelt, toch? Ik vond dit echt een zomerboek: het las lekker weg en ik heb me goed vermaakt met het verhaal, ondanks dat het niet bijzonder was.
 7. Ik wist het – Chantal van Gastel | Mijn tweede boek van Chantal en mijn eerste echte roman van haar en het boek heeft me aangenaam verrast! Het las als een romantische komedie en het had gewoon iets magisch, iets moois. Echt een fijn boek.
 8. Schuld – Mel Wallis de Vries | En dan ben je weer thuis (totaalscore: 4 boeken gelezen) en weet je niet zo goed wat je nu moet gaan lezen… dus koos ik op goed geluk voor deze. En oké, het was niet zo speciaal. Of zo. Maar wel spannend. Of zo.
 9. Alles wat je lief is – Nicola Yoon | Deze wilde ik al zó lang lezen en hoewel ik eerst niet zo onder de indruk was, het een beetje raar vond allemaal zelfs, kreeg het boek me uiteindelijk wel echt in zijn ban. Jeetje, wat is dit een bijzonder en kunstzinnig verhaal!
 10. Hallo, tot ziens en alles daartussen – Jennifer E. Smith | Ook zo’n boek dat gewoon heel fijn is. Mooi verhaal, goed bedacht en goed uitgewerkt, leuk geschreven, leuke personages… leuk boek!

10 boeken in totaal! En ook echt een aantal héle mooie boeken. Een lijstje waar ik trots op ben.

Gelezen en te lezen

Te lezen in september

Ja, ik heb dus weer iets nieuws bedacht. Ik heb best wel wat boekenseries in mijn kast staan die ik nog moet lezen, wil herlezen of wil uitproberen en eventueel afmaken omdat ik alleen maar het eerste deel heb, en het lijkt me leuk om elke maand zo’n serie te gaan lezen. Op die manier kan ik mezelf toch nog een beetje sturen zonder dat het te veel druk wordt. Denk ik. Hoop ik. En de serie van de maand september wordt…

 • De Selectie – Kiera Cass! | Boek 1 t/m 3 heb ik al eens in het Engels gelezen, maar aangezien de hele serie nu prachtig in het Nederlands in mijn kast prijkt, inclusief de twee novelleboekjes, vond ik het tijd om alles gewoon eens helemaal te gaan lezen. Dus: De Selectie, De Elite, De One, De Prinses, De Kroon, De prins en de lijfwacht en De koningin en de favoriet… here I come!

Wat ga jij lezen komende maand?

You may also like...

8 Comments

 1. Wow, wat heb je veel gelezen!! Ik heb de boeken Vertel me drie dingen, De afstand tussen jou en mij, Onbereikbaar, Ik wist het en Hallo, tot ziens en alles daartussen ook allemaal gelezen (maar niet in augustus, haha). Het boek Did I mention I love you? staat op mijn TBR!
  Wat heerlijk dat je De Selectie opnieuw gaat lezen! Dat wil ik ook ooit nog een keer doen ♥

  1. DIMILY is echt leuk! Benieuwd wat jij ervan vindt 🙂

 2. Wow, wat heb je veel gelezen!! Ik heb de boeken Vertel me drie dingen, De afstand tussen jou en mij, Onbereikbaar, Ik wist het en Hallo, tot ziens en alles daartussen ook allemaal gelezen (maar niet in augustus, haha). Het boek Did I mention I love you? staat op mijn TBR!
  Wat heerlijk dat je De Selectie opnieuw gaat lezen! Dat wil ik ook ooit nog een keer doen ♥

  1. DIMILY is echt leuk! Benieuwd wat jij ervan vindt 🙂

 3. Heb je Bedrog van Abigail Haas al gelezen? Dat is echt een geweldige YA thriller.

  1. Nee, ik ben niet heel erg van de thrillers 🙂

 4. Heb je Bedrog van Abigail Haas al gelezen? Dat is echt een geweldige YA thriller.

  1. Nee, ik ben niet heel erg van de thrillers 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]