Wat is dat eigenlijk gek, dat je een heel mooi lijstje maakt van de boeken die je komende maand wilt lezen en ook echt zin hebt om die boeken uit je kast te pakken, maar vervolgens aan het eind van de maand met héél andere boeken bent geëindigd. Is wel eens vervelend, want ik hou er niet van om boeken opnieuw op een TBR-lijst te zetten, maar ach… wat maakt het uit? Lezen is lezen, ik vind het alleen maar leuk om mijn lijst van gelezen boeken te zien groeien – en dat is afgelopen maand ook flink gebeurd! Hoog tijd om die boeken even op een rij te zetten en een nieuw lijstje te maken – of ik me daar nou aan ga houden of niet.

Gelezen in april

 1. Nachtblauw – Simone van der Vlugt | Een mooie historische roman over de periode van het Delfts blauw: ik heb ervan genoten, maar uiteindelijk was-ie toch wel minder mooi dan ik had gehoopt. Een beetje te afstandelijk.
 2. Het boek van Tess – Miriam Bruijstens | Een van de meest unieke boeken die ik ken: prachtig geschreven, enorm authentiek en poëtisch. Ik ben echt van Tess gaan houden.
 3. Het Nachtcircus – Erin Morgenstern | Een re-read: nog steeds even magisch en prachtig. Ik denk wel dat ik ‘m voorlopig even niet hoef te lezen, maar het was typisch zo’n heel fijn comfortzone-boek!
 4. Omdat jij anders bent – Maren Stoffels | Verrassend leuk boek dat ik las omdat Maren bij de YA-avond zou zijn in Alphen aan den Rijn. Over twee tieners die hun school van de sloop willen redden en een leuk geheim ontrafelen, heb me er zeker mee vermaakt!
 5. Twintig regels liefde – Rowan Coleman | Een mooie Jojo Moyes-achtige roman over een verpleegkundige in een hospice die brieven schrijft en haar patiënten. Emotioneel, mooi geschreven… prachtig!
 6. Haar dag – Gayle Forman | Een boek waar ik even in moest komen, maar ik heb ervan genoten! Eén dag in Parijs, één dag verliefd en daarna voor altijd anders… een geweldige persoonlijke ontwikkeling en barstensvol mooie quotes. Ik ben verliefd.
 7. Het Boek van Voorheen – Jen Minkman | Originele dystopische Young Adult waarin ik vooral de thema’s rondom geloof en autonomie erg goed uitgewerkt vond! Op sommige vlakken viel het een beetje tegen, maar het is zeker een goed boek.
 8. Zijn jaar – Gayle Forman | Het vervolg op Haar dag en ik was met dit boek wat minder blij. Het was eigenlijk alleen maar wachten en niet echt bijzonder. Jammer!
 9. Honolulu King – Anne-Gine Goemans | Een boek dat ik voor school las: interessant verhaal en treffende details, maar het wist me jammer genoeg niet echt heel erg te boeien.

Mei

Te lezen in mei

Mei wordt de maand van de recensie-exemplaren: ik heb er behoorlijk veel in mijn kast staan en ik wil ze graag ‘’even’’ lezen zodat ik weer wat meer aan mijn eigen boeken toe kom. Met mijn score van 9 boeken van afgelopen maand denk ik dat dat best moet lukken!

 1. Verlichte kost – Rik Peters | Een non-fictieboek over filosofie en eten. Ik ben door de auteur benaderd en het leek me eigenlijk meteen al leuk: ben erg benieuwd!
 2. Altijd anders – Ingrid Kluvers | Een boek dat bij de strijd voor diversiteit in het YA-genre lijkt te horen, over een meisje dat ontdekt dat ze lesbisch is. Ik hoor er gemengde reacties over… we zullen zien!
 3. Het tweede boek van Tess – Miriam Bruijstens | Ik ben echt heel nieuwsgierig naar hoe het verder gaat met Tess. En een beetje bang voor de emotionele rollercoaster.
 4. Zwerfsteen – Kathelijn Vervarcke | Ik heb geen idee wat ik van dit boek moet verwachten eerlijk gezegd: het lijkt me mooi, maar ook behoorlijk heftig. We gaan het zien.
 5. Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han | Jongens, ik kan niet uitdrukken hoe waanzinnig benieuwd ik hiernaar ben! Lijkt me zo’n heerlijk boek!
 6. Dans van schaduwen – Yelena Black | Dit lijkt me ook echt zo’n one of a kind uniek boek, over een heel exclusieve, soort van magische dansacademie. Hmmm… klinkt héél goed.
 7. Anna & de French Kiss – Stephanie Perkins | Geen recensieboek, maar aangezien Lola net verschenen is, wil ik deze gewoon heel graag weer eens lezen, want ik ben onwijs benieuwd naar de Nederlandse vertaling en het is gewoon zo’n fantastisch verhaal!
 8. Lola & de boy next door – Stephanie Perkins | En dan meteen het vervolg erachteraan! Kom maar door, ben benieuwd of-ie net zo leuk is!

Flink lijstje dus, ik ben heel benieuwd of het me allemaal gaat lukken! De eerste drie zijn boeken die ik waarschijnlijk in één dag kan uitlezen, dus dat scheelt al. Daarnaast moet ik ook nog wat boeken voor school erdoorheen gaan jassen, waaronder Het woeden der gehele wereld van Maarten ’t Hart. Kortom: ben benieuwd wat deze maand me gaat brengen!

Wat ga jij komende maand lezen?

You may also like...

12 Comments

 1. Ik maak gewoon geen TBR-lijstjes, heb je ook niet het probleem dat boeken er soms opnieuw op komen te staan 😉 Voor mij persoonlijk werkt een TBR gewoon echt niet fijn, ik wil gewoon spontaan kunnen beslissen welk boek ik ga lezen!
  Ik ben heel benieuwd naar Aan alle jongens van wie ik hield; dit lijkt me echt het ideale zomerboek 😀

  1. Ik heb ook heel lang zonder TBR gelezen maar merk dat ik het op zich wel fijn vind om in een maand echt bepaalde boeken te lezen, maar het heeft ook zijn nadelen inderdaad.

 2. Ik maak gewoon geen TBR-lijstjes, heb je ook niet het probleem dat boeken er soms opnieuw op komen te staan 😉 Voor mij persoonlijk werkt een TBR gewoon echt niet fijn, ik wil gewoon spontaan kunnen beslissen welk boek ik ga lezen!
  Ik ben heel benieuwd naar Aan alle jongens van wie ik hield; dit lijkt me echt het ideale zomerboek 😀

  1. Ik heb ook heel lang zonder TBR gelezen maar merk dat ik het op zich wel fijn vind om in een maand echt bepaalde boeken te lezen, maar het heeft ook zijn nadelen inderdaad.

 3. Verlichte kost heb ik ook gelezen: die vond ik erg tof! Het boek van Jenny Han trouwens ook – daar ben ik echt verliefd op.

  1. Ik ben echt onwijs benieuwd naar Aan alle jongens, de recensie van Verlichte kost komt komende week online!

 4. Verlichte kost heb ik ook gelezen: die vond ik erg tof! Het boek van Jenny Han trouwens ook – daar ben ik echt verliefd op.

  1. Ik ben echt onwijs benieuwd naar Aan alle jongens, de recensie van Verlichte kost komt komende week online!

 5. Eigenlijk werk ik niet met een TBR. Ik heb er wel één hoor – een heel lange lijst met boeken die ik ooit nog eens wil lezen – maar ik besluit pas op het moment zelf waar ik aan toe ben. Ik vrees dat het anders een beetje als een verplichte schoollijst zou gaan aanvoelen. Zodra ik een keertje door mijn recensieboeken heen ben sta ik dan ook voor de kast om het boek te selecteren waar ik op dat specifieke moment het meeste zin in heb.

  1. Dat is ook fijn inderdaad 🙂

 6. Eigenlijk werk ik niet met een TBR. Ik heb er wel één hoor – een heel lange lijst met boeken die ik ooit nog eens wil lezen – maar ik besluit pas op het moment zelf waar ik aan toe ben. Ik vrees dat het anders een beetje als een verplichte schoollijst zou gaan aanvoelen. Zodra ik een keertje door mijn recensieboeken heen ben sta ik dan ook voor de kast om het boek te selecteren waar ik op dat specifieke moment het meeste zin in heb.

  1. Dat is ook fijn inderdaad 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]