Een paar weken terug dacht ik nog bij mezelf hoe traag februari eigenlijk leek te gaan – dat denk ik ongeveer elke maand – maar nu is het toch alweer maart en dus tijd voor een terug- én vooruitblik! Februari was een maand barstensvol mooie boeken waar ik met veel plezier aan terugdenk, want ik heb menig uurtje heerlijk doorgebracht tussen de bladzijden van boeken die wel eens de nieuwe favorietenlijst konden halen. Weten welke boeken er deze maand op mijn gelezen-lijstje staan en welke ik op de TBR-lijst zet voor maart?

Gelezen in februari

 1. Herfstroos: Heldin van de Duisternis – Abigail Gibbs | Het vervolg op Violet: deze is echt zoveel leuker en beter geschreven dan het eerste boek, toppertje!
 2. Mijn hart en andere zwarte gaten – Jasmine Warga | Deze vond ik niet zo bijzonder. Het boek was behoorlijk gehyped, maar ik vond het een beetje meh: mooi verhaal, maar niet zo indrukwekkend als ik had gedacht.
 3. Bibliotheek der zielen – Ransom Riggs | Yess, de trilogie is compleet! Dit was een heel waardig slot van een fantastisch bijzondere serie.
 4. Misschien ooit – Colleen Hoover | Hebben jullie mijn uiterst lovende recensie van dit prachtboek gezien deze week? Ja? Nou, dan weet je dat ik dit boek in mijn hart heb gesloten. Nee? Dan weet je het bij deze: DIT BOEK HEB IK IN MIJN HART GESLOTEN.
 5. Op klaarlichte dag – Simone van der Vlugt | Lekker spannende en vlotte thriller, maar verder had het niet echt diepgang of zo. Beetje oppervlakkig, maar wel leuk.
 6. Duizend stukjes van jou – Claudia Gray | Nieuw lievelingsboek. Ik herhaal: nieuw lievelingsboek. Meer zeg ik niet, want de recensie komt nog!

Lang leve schrikkeldag, want die stelde me in staat om de laatste 40 bladzijden van dat laatste boek nog even te lezen zodat ik het bij het lijstje van deze maand kon zetten! Op de lijst van vorige maand stonden ook Herfstroos en Bibliotheek der zielen en verder zijn het eigenlijk allemaal spontane boeken geweest, wat ik alleen maar hartstikke leuk vind. Sowieso heb ik bedacht dat ik mijn TBR-lijst slechts als een richtlijn ga beschouwen omdat ik toch nooit precies weet waar ik zin in heb: in ieder geval wil ik maandelijks minstens één boek lezen dat al langer in mijn kast staat en minstens één nieuw boek. Zo blijft het leuk en prikkelend!

Gelezen en te lezen maart

Te lezen in maart

 1. Daan en Nadia – Esther Walraven | Ik ga op 12 maart naar de YA-bijeenkomst met Esther in boekhandel Donner in Rotterdam, dus dan wil ik het boek wel graag gelezen hebben! Bovendien ben ik heeel erg benieuwd of het inderdaad een Nederlandse kruising is tussen Een weeffout in onze sterren en Eleanor en Park, want dat is nogal een uitspraak…
 2. Vier plus één – Jojo Moyes | Ik hoop binnenkort een recensie-exemplaar binnen te krijgen van Portret van een vrouw en voordat ik die ga lezen, wil ik graag de laatste Moes-titel die nog ni mijn kast staat (en hij staat daar al een tijdje) lezen. Lijkt me een leuk boek, weer compleet anders dan Voor jou en De laatste liefdesbrief!
 3. Nachtblauw – Simone van der Vlugt | Ik ben zo benieuwd naar haar nieuwe historische roman! De lege stad heb ik nog niet gelezen, maar deze roman over de tijd van het Delfstblauw lijkt me wel echt heel mooi.
 4. De jongen op de berg – John Boyne | Toen ik jonger was, heb ik The boy in the striped pyjamas verslonden en hoewel dit boek geen echt vervolg is, ben ik er wel onwijs benieuwd naar.
 5. Wilde lucht – Anna Coudenys | Een boek dat ik op het Boekenfestijn kocht: het lijkt me zo’n bijzonder verhaal, ik weet het niet precies. Vast een mooi boek.

Het is een behoorlijke lijst, zoals jullie zien, maar het is dan ook maar een richtlijn. De eerste twee boeken wil ik in ieder geval graag lezen (=nieuw én ouder) en alles wat erbij komt is prima! Daarnaast heb ik nog wat fijne ebooks op mijn lijstje staan, boeken die ik ook in fysieke vorm heb maar die ik nu graag als ebook wil lezen om ook weer wat verder te komen met Project Boekenkast, onder andere Véronique van Michelle Visser en Het Nachtcircus van Erin Morgenstern (die ga ik herlezen). We zullen het zien!

Wat ga jij komende maand lezen?

You may also like...

4 Comments

 1. Leuk lijstje met boeken die je hebt gelezen in februari. Ik wil het boek van Claudia graag nog lezen. Ik heb al meerdere boeken op mijn lijstje staan voor maart, maar bijna allemaal Engels. Meeste zijn recensie-exemplaren ook nog. Ik wil daarnaast nog graag Never Tear Us Apart van Monica Murphy lezen. Die heb ik vorige maand besteld en ligt op me te wachten.

  1. Duizend stukjes is absoluut een aanrader!

 2. Wat een hoop mooie boeken! Ik hou ook echt van de historische romans van Simone van der Vlugt, die moet ik ook echt weer eens gaan lezen!

 3. Ik kies eigenlijk mijn boeken steeds pas op het moment zelf uit. Behalve recensieboeken dan want die lees ik zo snel mogelijk. Hierdoor weet ik dus momenteel al met zekerheid dat ik binnenkort ‘Onder de hemel van Cornwall’ (Liz Fenwick) en De Ijzerstrijder (Julie Kagawa) zal lezen. Ander leesvoer blijft nog even een verrassing voor me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]