De maand mei is voor mij eigenlijk heel stilletjes overgegaan in juni, voor een groot deel omdat ik me al heel erg focuste op de drukke periode die in juni zou aanbreken. Toch was het een mooie maand, zowel in persoonlijke hoogtepunten (de brainstorm bij uitgeverij Moon bijvoorbeeld!) als in de boeken die ik heb gelezen. Vandaag zet ik die boeken op een rijtje, en het zijn er best veel!

Gelezen in mei

 1. Verlichte kost – Rik Peters | Een van de weinige non-fictieboeken die ik lees, en het was een goed besluit! Dit boek over filosofie en voedsel was verrassend leuk, interessant en grappig, een aanrader!
 2. Het tweede boek van Tess – Miriam Bruijstens | Poeh, deze was zó mooi! Zoveel diepgang, zoveel emoties, zoveel intensiteit… zoveel beter en aangrijpender dan het eerste deel. Miriam Bruijstens heeft echt een prachtig verhaal gecreëerd over Tess en alle heftige dingen waar ze doorheen moet om sterker te worden.
 3. Het woeden der gehele wereld – Maarten ’t Hart | Tja… wat zullen we daar eens van zeggen. Ik las het boek voor school en het deed me eigenlijk niet veel. Waar het over ging? Een jongen met een passie voor muziek die geobsedeerd blijft door de moord op een agent en daardoor veel over zichzelf te weten komt. Beetje à la De Aanslag van Mulisch misschien.
 4. Altijd anders – Ingrid Kluvers | Een young adult-roman over een meisje dat ontdekt dat ze lesbisch is. Het was leuk om te lezen, maar het verhaal viel me nogal tegen omdat het soms echt te kinderlijk en te geknutseld was jammer genoeg.
 5. Zwerfsteen – Kathelijn Vervarcke | Dit was wel weer een mooi boek, over een jongen in een achterstandswijk die het heel moeilijk heeft. Erg mooi geschreven en het zat technisch echt goed in elkaar. Deze zal me nog wel een poosje bijblijven!
 6. Inwijding – Veronica Roth | Moet ik hier echt nog iets over zeggen? Gewoon zo’n geweldig boek! Over een factiemaatschappij en persoonlijke groei en individualisme en alles, gewoon zó goed. Zó goed.
 7. Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han | Een warm en fluffy en fuzzy boek dat ik met plezier gelezen heb: af en toe was het een beetje over de top met het girldrama, maar het verhaal over de liefdesbrieven van Lara Jean en haar ontdekking van échte liefde vond ik wel heel fijn en vermakelijk en mooi.
 8. Dans van schaduwen – Yelena Black | Het verhaal viel me een beetje tegen, maar Black wist me wel te boeien met haar bijzondere schrijfstijl, die me helemaal in het boek wist te zuigen. Het gaat over rare aangelegenheden op een exclusieve balletacademie en ik heb me er zeker mee vermaakt. Spannend!
 9. De leraar – Bart Koubaa | Ook een boek dat ik voor school las. Ik vond ‘m eigenlijk wel oké: niet super, vooral behoorlijk vaag en vreemd, maar het had wel iets heel knaps. En dat kan ik altijd wel bewonderen. Het gaat over een leraar met een geheim. Een heel sinister geheim.

Net geen 10 boeken, jammer! Maar toch: 9 is een supermooi aantal waar ik best trots op ben, want het lezen ging zó lekker afgelopen maand en ik loop nog steeds behoorlijk ver voor op mijn reading challenge, dus superfijn!

Juni

Te lezen in juni

Nou… je hebt het misschien al wel gevolgd, maar ik ga deze maand zonder TBR lezen! Het geeft best een fijn gevoel van vrijheid, lekker zonder druk lezen, dus ik ga gewoon kijken hoe het me bevalt. Ik moet een aantal boeken voor school lezen, namelijk Dit zijn de namen van Tommy Wieringa, Jij zegt het van Connie Palmen en Ik kom terug van Adriaan van Dis (die laatste twee titels zijn voor mijn essay over hoge/lage literatuur en dat elk boek altijd wel hoog én laag tegelijk is) dus daar ga ik me in de eerste periode op focussen. Daarna… daarna doe ik het gewoon lekker rustig aan met lezen. Misschien ga ik Lola & de boy next door van Stephanie Perkins erbij pakken, want daar ben ik al heel lang heel benieuwd naar. Of een ander boek. Of misschien wel helemaal geen boeken behalve die titels voor school! Ik ben in ieder geval heel benieuwd hoe mijn lijst van gelezen boeken er eind juni uit gaat zien!

Wat wil jij komende maand gaan lezen?

You may also like...

18 Comments

 1. Ik werk normaal gezien nooit met een TBR, maar deze maand zal ik wel moeten.. Ik kreeg namelijk een behoorlijke aantal recensie-exemplaren binnen, ik zit in de jury van een literatuurprijs hier in Gent waarvoor ik zeven boeken moet lezen en voor mijn persoonlijke herleesuitdaging wil ik ook nog een trilogie herlezen. Dat wordt dus weinig vrije keus ben ik bang 😛

  1. Haha, dan is een TBR wel handig inderdaad!

 2. Ik werk normaal gezien nooit met een TBR, maar deze maand zal ik wel moeten.. Ik kreeg namelijk een behoorlijke aantal recensie-exemplaren binnen, ik zit in de jury van een literatuurprijs hier in Gent waarvoor ik zeven boeken moet lezen en voor mijn persoonlijke herleesuitdaging wil ik ook nog een trilogie herlezen. Dat wordt dus weinig vrije keus ben ik bang 😛

  1. Haha, dan is een TBR wel handig inderdaad!

 3. Mooie boeken heb je gelezen de afgelopen maand! Ik lees ook nooit met een TBR, ik wil graag lezen waar ik op dat moment zin in heb. Lezen met een TBR is wel handig als je bepaalde boeken écht wil lezen, omdat ze al zo lang in de kast staan. Maar meestal krijg ik dan tegenzin en lees ik helemaal niet..

  1. Ja precies, heel herkenbaar die tegenzin!

 4. Mooie boeken heb je gelezen de afgelopen maand! Ik lees ook nooit met een TBR, ik wil graag lezen waar ik op dat moment zin in heb. Lezen met een TBR is wel handig als je bepaalde boeken écht wil lezen, omdat ze al zo lang in de kast staan. Maar meestal krijg ik dan tegenzin en lees ik helemaal niet..

  1. Ja precies, heel herkenbaar die tegenzin!

 5. Wat veel toffe boeken heb je gelezen! Ik wil Dans van schaduwen ook graag lezen. Ik werk eigenlijk nooit met een TBR, behalve dan dat ik mijn recensie-boeken voorrang geef. Dus in juni wil ik een paar recensie-boeken weglezen zodat ik weer op schema ben!

  1. Dat heb ik afgelopen maand ook gedaan, werkt erg fijn!

 6. Wat veel toffe boeken heb je gelezen! Ik wil Dans van schaduwen ook graag lezen. Ik werk eigenlijk nooit met een TBR, behalve dan dat ik mijn recensie-boeken voorrang geef. Dus in juni wil ik een paar recensie-boeken weglezen zodat ik weer op schema ben!

  1. Dat heb ik afgelopen maand ook gedaan, werkt erg fijn!

 7. Ik ben van plan deze maand Inwijding te lezen, ik ben erg benieuwd erna!

 8. Ik ben van plan deze maand Inwijding te lezen, ik ben erg benieuwd erna!

 9. Ik lees soms met een tbr lijst. Meestal als ik recensieboeken heb. Die hebben natuurlijk voorrang. Verder probeer ik tussendoor me te vermaken met andere boeken?
  Mooie lijst hoor!

 10. Ik lees soms met een tbr lijst. Meestal als ik recensieboeken heb. Die hebben natuurlijk voorrang. Verder probeer ik tussendoor me te vermaken met andere boeken?
  Mooie lijst hoor!

 11. Dat zijn heel wat boeken. Een aantal spreken mij ook zeker aan. Zelf ben ik niet veel aan lezen toegekomen de afgelopen maand. Zonde!

 12. Dat zijn heel wat boeken. Een aantal spreken mij ook zeker aan. Zelf ben ik niet veel aan lezen toegekomen de afgelopen maand. Zonde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]