Afgelopen maand heb ik mij vooral gestort op het lezen van boeken voor school, want het was de maand van het afronden van schoolopdrachten en daar hoorden ook lees- en verwerkingsverslagen bij. Gelukkig heb ik ook nog wel wat boeken voor de lol kunnen lezen, en het lijstje is in zijn geheel langer geworden dan ik had gedacht, aangezien het mijn eerste maand zonder bewuste TBR was. En dat is me goed bevallen, want het haalde een hoop druk van de ketel – hoewel de boeken voor school ook nog wel wat druk veroorzaakten, maar toch minder dan wanneer ze echt in een lijst staan.

Gelezen in juni

 1. Anna & de french kiss – Stephanie Perkins | Yay voor dit superleuke boek! Ik las ‘m al eens in het Engels en nu heb ik eindelijk ook de Nederlandse gelezen. Hij is zo fijn romantisch en grappig, gewoon echt een lekker ontspannend leesboek.
 2. Jij zegt het – Connie Palmen | Deze was voor mijn essay over hoge en lage literatuur en ik vond het een verrassend mooi boek! De relatie tussen Sylvia Plath en Ted Hughes wordt heel mooi in beeld gebracht en het is echt mooi geschreven. Literair hoogstandje!
 3. Verliefd en verloren – Lizzie van den Ham | Ook een fijn leesboek, romantisch en met goede thema’s maar een beetje té simpel en chicklitachtig, over een leraar/leerling-relatie. Heb me er wel goed mee vermaakt en dat was heel fijn tussen de studiestress door.
 4. Ik kom terug – Adriaan van Dis | Deze was ook voor het essay en ik vond het ook een mooi boek, maar verder deed het me niet zoveel. Het verhaal over een zieke moeder die dood wil en haar zoon die vooral zijn moeders verhalen wil horen, vond ik mooi – maar het had beter uitgewerkt kunnen worden.
 5. Gewoon kwetsbaar – Luc Descamps | Een meh-boek. Meisje wordt gepest en komt door die pesterijen in nog veel meer ellende terecht. Goed te doen voor jongere lezers, maar voor mij… nah. Niet echt.
 6. Tweedehands vleugels – Vanessa Gerrits | Jaa, deze was mooi! Ik ben er echt aangenaam door verrast en heb genoten van het mooie verhaal en de fijne schrijfstijl van dit boek over Beschermengelen en Kraaien (donkere Engelen). Vond het alleen jammer dat er niet zo gek veel informatie werd gegeven, maar erg benieuwd naar het vervolg!
 7. Dit zijn de namen – Tommy Wieringa | Ook voor school, en ik vond ‘m eigenlijk gewoon saai. Tenminste: tot driekwart: toen werd het wat boeiender en mooier, maar alsnog is het gewoon geen boek voor mij, te vaag en te ingewikkeld en te langdradig.

Zeven boeken! Ik vind het wel een mooie oogst: ik heb afgelopen maand ook mijn reading challenge opgehoogd van 80 naar 90 boeken omdat ik steeds zo voorliep, dus ik ben heel benieuwd of ik die 90 en misschien de 100 ga halen. In ieder geval ben ik heel blij dat ik even van alle boeken voor school af ben – en volgens mij heb ik nu ook alle boekenvakken gehad voor de rest van mijn studie, dus dat scheelt!

Juli

Te lezen in juli

Ik ga de maand opnieuw zonder TBR tegemoet, want het is me wel fijn bevallen. Ik merk wel dat ik het echt lastig vind om te bepalen welk boek ik wil gaan lezen, want ik heb dan gewoon zin in alle boeken en tegelijkertijd in geen enkele. Recensie-exemplaren heb ik ook niet meer, dus ik moet mijn volgende boek nu echt helemaal zelf kiezen en dat is… wennen, haha. Maar ik zie wel wat ik ga kiezen komende maand: ik heb een summer reading list gemaakt, maar misschien wijk ik daar nog wel vanaf. Misschien ook niet. We zullen zien! Ik verheug me er in elk geval op om véél te kunnen lezen, want ik heb nu officieel VAKANTIE!

Wat gaan jullie komende maand lezen?

You may also like...

10 Comments

 1. Geniet van je vakantie! En ik vind het ook heerlijk om zonder TBR te werken, al heb ik nog wel een stapel recensie-exemplaren liggen die ik nog moet lezen. Dus eigenlijk wel een soort van TBR haha!

 2. Geniet van je vakantie! En ik vind het ook heerlijk om zonder TBR te werken, al heb ik nog wel een stapel recensie-exemplaren liggen die ik nog moet lezen. Dus eigenlijk wel een soort van TBR haha!

 3. Fijne vakantie!! Ik heb ”Anna & de French Kiss” ook gelezen, heel leuk! En ”Ik kom terug” ook, maar dat boek was ook niet mijn ding. Ben benieuwd wat je allemaal gaat lezen in juli, in ieder geval ook wel fijn dat je lekker zelf kan kiezen 😀

  1. Ik vind het ook zo leuk om dan gewoon een beetje te ontdekken wat er op mijn pad komt!

 4. Fijne vakantie!! Ik heb ”Anna & de French Kiss” ook gelezen, heel leuk! En ”Ik kom terug” ook, maar dat boek was ook niet mijn ding. Ben benieuwd wat je allemaal gaat lezen in juli, in ieder geval ook wel fijn dat je lekker zelf kan kiezen 😀

  1. Ik vind het ook zo leuk om dan gewoon een beetje te ontdekken wat er op mijn pad komt!

 5. Wat heb je een hoop boeken gelezen! Mijn voornemen is om de komende zes weken (vakantie!) twee boeken per week te lezen. Ik ben benieuwd of het lukt. 🙂

  1. Oeh, interessant doel! Zou ik ook kunnen proberen =D

 6. Wat heb je een hoop boeken gelezen! Mijn voornemen is om de komende zes weken (vakantie!) twee boeken per week te lezen. Ik ben benieuwd of het lukt. 🙂

  1. Oeh, interessant doel! Zou ik ook kunnen proberen =D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]