De eerste maand van het jaar en ook de eerste wrap up- en TBR-post! Deze maand begin ik dus met Project Boekenkast en ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan. Maar laten we eerst nog even teruggaan naar 2015 en kijken wat ik in de maand december heb gelezen voordat ik een lijstje maak van de boeken die ik in januari hoop ‘’weg’’ te lezen!

Gelezen in december

 1. Dwaaleiland – Melissa de la Cruz | Leuk boek, maar ik was toch teleurgesteld: het was gewoon te kinderlijk en minder leuk dan ik had verwacht. Het sfeertje was dan wel weer fijn!
 2. Kleermakerszit – Layla Alizadah | Geen goed boek, echt gewoon niet: het had nog flink geredigeerd moeten worden en ik vond het gewoon niks. Jammer!
 3. Het onmogelijke leven – Kate Scelsa | Deze was wel echt top! Heel goed verhaal, supersterke personages en het bleef gewoon boeien, hoewel ik er op zeker moment wel klaar mee was.
 4. Winter in New York – Chantal van Gastel | Leuke verhalenbundel: ik heb niet zoveel met het genre maar ik ben aangenaam verrast door de vlotte, frisse plots!
 5. Bint – Ferdinand Bordewijk | Tja… moest ik voor school lezen. Ik vond er niet echt veel aan, het was niet zo fijn geschreven en ondanks dat de thema’s goed waren boeide het me gewoon niet echt.
 6. Let it snow – John Green e.a. | Deze was leuk, maar een beetje te Amerikaans. De verhalen waren soms wat overdreven en cliché, hoewel ze ook absoluut hartverwarmend waren.
 7. Vuurvlieg – Jen Minkman | Mooi dystopisch kerstverhaal waar ik grag een langer boek van had gezien!
 8. De koningsboom – Lis Lucassen | Deze was leuk, maar wel een beetje mwah. Jammer.
 9. Water & Vuur – Victoria Scott | Goed boek! Echt een goed boek, niet per se beter dan de Hongerspelen maar gewoon anders en erg sterk.
 10. De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine – Ransom Riggs | Yess, ik wist al dat dit een goed boek was maar ik ben er ook echt weer enthousiast over nu ik het herlezen heb!

Ik wilde dus eigenlijk ook nog Omhulde stad en IJs & Steen lezen, maar dat lukte niet meer: die boeken verplaats ik naar de TBR-lijst van deze maand. Ik vind het wel een goede score: behalve De magie van kerst heb ik alle kerstromans op mijn lijstje gelezen, en dat boek was gewoon helemaal niet kerstig dus daar ben ik mee gestopt. Ook de Lijsterboeken heb ik niet meer gelezen, maar dat komt doordat ik in de kerstvakantie vooral heb geblogd en niet eens zoveel heb gelezen.

Gelezen en te lezen januari

Te lezen in januari

 1. IJs & Steen – Victoria Scott | Deze wil ik toch wel erg graag uit hebben: ik ben er al in bezig en het verhaal is tot nu toe beter dan in deel één vind ik. Jammer dat het nog niet zeker is of er een deel drie komt, ik ben bang voor het einde…
 2. Omhulde stad – Ransom Riggs | Aangezien deel drie deze maand gaat verschijnen en ik natuurlijk hoop op een recensie-exemplaar van de uitgever heeft ook deze veel prioriteit! Ben erg benieuwd hoe het verhaal verder gaat…
 3. Violet – Abigail Gibbs | Yes, hiermee beginnen we Project Boekenkast! Het is een flinke pil en ik ben heel benieuwd of ik het boek nog steeds zo goed vind als een tijdje geleden. Ik heb ‘m ook als ebook, dus dat maakt het wat makkelijker.
 4. Herfstroos – Abigail Gibbs | Het vervolg op Violet dat ik nog helemaal niet gelezen heb, die moet er dan natuurlijk meteen achteraan. Erg benieuwd naar!
 5. Als je het licht niet kunt zien – Anthony Doerr | Deze staat ook al een hele tijd in de kast en ik hoor er zoveel goeds over (het wordt ook wel het beste boek van 2015 genoemd) dat ik het toch wel erg graag lezen.

Ik denk dat ik het voor deze maand bij een wat kleiner lijstje houd omdat dit best wel dikke boeken zijn waar ik dan gewoon lekker de tijd voor wil nemen. Ik heb geen idee of het me lukt om Bibliotheek der zielen (deel drie van de Bijzondere Kinderen) ook in deze maand te lezen, ik hoop het natuurlijk wel, maar we zullen zien. Daarnaast heb ik ook nog een aantal ebooks waar ik graag in wil beginnen, maar de kans is groot dat ik de laatste drie titels ook gewoon als ebook lees vanwege de dikte. Dus… we gaan het zien, ik ben benieuwd!

Wat willen jullie deze maand lezen?

You may also like...

9 Comments

 1. Ik ben gisteravond begonnen in Omhulde stad! Ben nu al op de helft, ik vlieg er weer doorheen. Ik kan niet wachten om verder te lezen. Dit deel vind ik wel iets meer luguber dan het eerste.

 2. Ik ben ook zo benieuwd naar Omhulde stad!

 3. Wat heb je een gave titels gelezen in december! Ik heb Dwaaleiland voor Kerst gekregen dus die ga ik zeker lezen. De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine heb ik gewonnen bij de BAK van Emmy, dus daar wil ik ook zeker snel in beginnen.
  Water & Vuur staat nog heel hoog op mijn koop-lijstje, dat verhaal spreekt me enorm aan!

 4. Violet en Herfstroos heb ik gelezen toen Herfstroos net uit was, maar ik denk dat je daar heel snel doorheen zult vliegen! Ik wil deze maand The Sunne in Splendour uitlezen en ook wil ik sowieso een toneelstuk van Shakespeare lezen. Verder laat ik het allemaal een beetje op z’n beloop :).

 5. Wat een leuk lijstje met boeken. Ik ben zeer benieuwd naar de omhulde stad!

 6. Ik kan niet wachten op deel 3 van de Bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine! Ik heb hem al gereserveerd bij de boekhandel. Omhulde Stad vond ik ook zo’n goed boek!

 7. Ik ben heel benieuwd naar je recensie van IJs & Steen! Ik had het eerste deel gelezen en vond ik erg goed maar had nog niet het tweede deel in huis gehaald 🙂 Ik wil deze maand sowieso het onmogelijke leven lezen!

  1. Recensie van IJs en Steen staat inmiddels online, je moet ‘m echt lezen Joost!

 8. De boeken van Ransom Riggs wil ik ook nog erg graag lezen voordat ik naar Yalfest ga 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]