De eerste maand van het jaar is alweer voorbij! Hoog tijd dus om eens te kijken naar de leesoogst van januari, de reading challenge en het lijstje boeken dat ik graag wil lezen en recenseren komende maand. Tipje van de sluier: ik heb veel gelezen dat niet op de TBR-lijst van januari stond en dat beviel me eigenlijk best wel.

Gelezen in januari

 1. De avonden – Gerard Reve | Deze maand moest ik ook weer flink wat lezen voor canon 3 (daarover vertel ik morgen meer!) en we begonnen met een ongelooflijk taai boek dat ik eigenlijk in de laatste tien dagen van december had moeten lezen, maar goed. De avonden gaat eigenlijk he-le-maal nergens over, en dat is juist het punt van dit boek. Ik vond er in ieder geval niet veel aan, hoewel ik het wel knap geschreven vind.
 2. IJs en Steen – Victoria Scott | Het vervolg op Water en Vuur heb ik verslonden: ik vond het verhaal en de personages zóveel beter dan in deel één! Alleen jammer dat er nog geen zicht is op deel drie…
 3. Onder de ketchupwolken – Annabel Pitcher | Een interessant verhaal en leuke personages, maar niet echt een heel bijzonder boek. Was gewoon leuk om te lezen.
 4. Omhulde stad – Ransom Riggs | Jaaa, natuurlijk heb ik deze gelezen! Wat een mooi tweede deel: net iets minder magisch dan het eerste boek, maar wel weer prachtig!
 5. De aanslag – Harry Mulisch | Deze lazen we ook voor canon 3 en ik had het voordeeltje dat ik het boek op school al gelezen had. Ik vond het toen een erg goed boek en ook nu heb ik het weer met plezier gelezen. Het is niet altijd even boeiend, maar het verhaal is wel heel goed en de thema’s ook.
 6. Een leven na jou – Jojo Moyes | Dit boek heeft een emotioneel wrak van mij gemaakt en dat was uiteraard wel te verwachten. Jeetje. Prachtig, emotioneel, adembenemend!
 7. Violet – Abigail Gibbs | Ik heb hier héél lang over gedaan, maar het is wel gelukt om ‘m uit te lezen. Ik denk wel dat dit voorlopig de laatste keer was dat ik dit boek heb herlezen want ik kan het verhaal zo langzamerhand dromen. Nog wel steeds een leuk boek, hoor!

Mooie oogst, toch? IJs en Steen, Omhulde stad en Violet stonden ook op het te lezen-lijstje voor deze maand. De andere boeken op dat lijstje, Herfstroos en Als je het licht niet kunt zien, hebben plaats moeten maken voor Onder de ketchupwolken, Een leven na jou en de boeken die ik voor school las, maar dat vind ik eigenlijk wel best. Ik heb ontdekt dat een te lezen-lijst het beste werkt als ik er gewoon wat boeken op zet die ik in ieder geval écht en verder kijk wat er op mijn pad komt qua boeken. Sommige boeken zijn echt gewoon dik en die wil ik dan niet lezen omdat ze op het lijstje staan, maar omdat ik er zin in heb. O ja, en sinds deze maand ben ik trouw aan het bijhouden in een notitieboekje wat ik heb gelezen, dat vind ik ook heel leuk om te doen!

Gelezen en te lezen februari

Te lezen in februari

 1. Herfstroos – Abigail Gibbs | Ja, nu wil ik dat tweede deel ook eindelijk wel eens lezen: vorige keer dat ik Violet herlas en begon in Herfstroos ben ik ermee gestopt en dat gaat me nu niet gebeuren. Ben erg benieuwd!
 2. Bibliotheek der zielen – Ransom Riggs | Yay, ik heb vorige week het recensie-exemplaar binnen gekregen van dit boek en ik ben zóóóó benieuwd! Ook wel een klein beetje bang eerlijk gezegd, want het is wél de finale en hij is ook nogal dik. We gaan het zien…
 3. Prinsessenacademie – Shannon Hale | Dit boek staat al een tijdje in mijn kast en is een van de Clavis-boeken die ik nog nooit gelezen heb. Ik heb het een keer meegenomen van het Boekenfestijn en vind het een beetje een twijfelboek, dus wil het graag lezen: is het niks, dan kan ik ruimte maken voor andere boeken op de Clavisplank: is het wel wat, dan heb ik een leuk boek gelezen!

Dit is het eventjes voor februari: ik denk dat ik vrij lang over de eerste twee boeken ga doen en daarnaast ga ik gewoon kijken welke boeken ik nog meer wil lezen: misschien Als je het licht niet kunt zien of een ander boek. Ik heb ook nog zat ebooks van langer en minder lang geleden en we krijgen alweer een literatuurvak dit blok, en ik heb al gezien dat ik Maarten ’t Hart moet gaan lezen, dus…  ik ben heel benieuwd hoeveel boeken er straks op het lijstje komen te staan!

Wat ga jij lezen in februari?

You may also like...

5 Comments

 1. Je hebt veel titels gelezen die ook heel hoog op mijn TBR lijst staan! Ik hoop in februari de HP serie uit te lezen en daarna te beginnen in de Selectie serie!

 2. Misschien ooit van Colleen Hoover kwam deze week aan, dus die ga ik zeker nog in februari lezen. Verder liggen er ook drie nieuwe kookboeken op me te wachten, ik lees die ook echt volledig dus daarom voelt het niet als valsspelen wanneer ik ze nadien ook ingeef bij Goodreads. Verder hoop ik ook nog enkele eigen boeken uit de kast te halen. Mezelf kennende zullen dat paranormal romance boeken en verhalen van Nora Roberts worden.

 3. Ik ben voor Engels weer begonnen in de boeken van Ransom Riggs, ik ben zo benieuwd naar het einde. Ik ben eigenlijk ook wel nieuwsgierig wat je van Herfstroos gaat vinden. Maar boven al heel veel leesplezier!

 4. Ik ben gisteravond begonnen in Bibliotheek der zielen en het is tot nu toe even goed als de vorige twee. Weer spannend en goed geschreven, maar ja, ik ben nog niet eens op de helft dus dat kan nog veranderen. Over de dikte van het boek hoef je je niet druk te maken, want hij leest als een trein. Je bent er echt zo doorheen.

 5. Leuk! Ik ben nu bezig in ‘How to fall in love’ van Cecelia Ahern, maar het gaat nogal traag, haha. Dus ik ga niet heel veel boeken lezen in februari denk ik 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]