Zomervakantie is hét moment om lekker veel te lezen, naast alle andere dingen die fijn zijn om te doen: met een koud drankje lekker in de tuin of juist fijn op bed of op de bank, gewoon omdat het kan en omdat je er tijd voor hebt. Ondanks dat ik de afgelopen maand ook veel aan het bloggen ben geweest, vind ik het heerlijk om écht veel te kunnen lezen en er staan dan ook wat mooie titels op mijn lijstje met gelezen boeken van deze maand!

Gelezen in juli

 1. Als je het licht niet kunt zien – Anthony Doerr | Een oorlogsroman waar ik hoge verwachtingen van had door alle lyrische reacties, maar helaas viel het boek mij tegen. Ik vond het wel mooi, maar vooral heel erg traag en langdradig, jammer genoeg.
 2. Dingen die we zeker weten – Jessi Kirby | Deze vond ik zo mooi! Echt een heel bijzonder verhaal, vol met kippenvelmomenten en ijzersterke thema’s. Absoluut een aanrader!
 3. De stem van de zee – Mara Li | Een heel fijn boek, lekker sprookjesachtig en fantasierijk: niet helemaal mooi afgerond helaas, maar alsnog een boek waar ik van genoten heb.
 4. Eenzaam en extreem ver weg – Kate Ling | Dit was misschien wel het tofste boek van afgelopen maand, alleen al omdat het me zo verrast heeft: ik vond het verhaal echt leuk, de personages echt goed uitgewerkt en de wereld echt goed vormgegeven. Echt goed dus!
 5. Blindelings – Chinouk Thijssen | Ik wilde al een tijdje een boek van Chinouk lezen en dat is nu gelukt! Ik vond het verhaal van Blindelings erg goed, alleen over de schrijfstijl was ik wat minder enthousiast. Maar het was wel een fijn wegleesboek.
 6. In opstand – Marieke Veringa, Jen Minkman & Lis Lucassen | Ook alweer zo’n verrassend goed boek: een bundel van drie dystopische YA-verhalen. Het tweede verhaal heb ik overgeslagen (dat is namelijk een verkorte versie van Het boek van voorheen van Jen Minkman) mar de verhalen van Marieke en Lis vond ik echt heel goed en zou ik supergraag in een volledig boek willen terugzien!

Zes boeken: niet heel veel maar ook niet heel weinig! Dingen die we zeker weten en Eenzaam en extreem ver weg springen eruit: dat zijn waarschijnlijk de boeken die uiteindelijk op mijn lijstje van favorieten van 2016 terecht zullen komen, boeken die me voorlopig nog niet los zullen laten.

Gelezen en te lezen

Te lezen in augustus

Ik weet dat ik eigenlijk geen TBR meer doe, maar ik heb nog wat boeken in de kast staan die ik echt deze zomer nog wil lezen – gewoon omdat het zomerse boeken zijn en ik daar zin in heb. Komende maand heb ik nog vakantie en die wil ik gebruiken om lekker veel te lezen, dus dan vind ik het toch wel fijn om een soort van lijstje te hebben – ik zie wel of ik me eraan houd of niet!

 1. Liefde en gelato – Jenna Evans Welch;
 2. De afstand tussen jou en mij – Marina Gessner;
 3. Lola & de boy next door – Stephanie Perkins.

Welke boeken zijn volgens jou echte summer reads?

You may also like...

10 Comments

 1. Loly & de Boy next door is echt een leuk boek! Geweldig boek voor in de zomer!

  1. Ik ben heel benieuwd!

 2. Loly & de Boy next door is echt een leuk boek! Geweldig boek voor in de zomer!

  1. Ik ben heel benieuwd!

 3. Liefde en Gelato wil ik deze maand ook echt lezen 😀

 4. Liefde en Gelato wil ik deze maand ook echt lezen 😀

 5. Liefde & Gelato lijkt me heerlijk zomers! Ik heb het boek nog niet gelezen…

  1. Hij is leuk, lekker zomers inderdaad!

 6. Liefde & Gelato lijkt me heerlijk zomers! Ik heb het boek nog niet gelezen…

  1. Hij is leuk, lekker zomers inderdaad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]