Jeetje, zijn we echt alweer toe aan april? Wáárom gaat het jaar zo hard? Ach ja, wat maakt het ook uit: zolang we maar met volle teugen genieten van alles wat we doen en stilstaan bij ons geluk is het wel oké, toch? Nou, ik moest vandaag dus een stukje online zetten over de boeken die ik afgelopen maand gelezen heb, maar ik heb niets gelezen. Waarom niet? Geen tijd voor gehad, geen zin in. Wie zal het zeggen? Ik heb niets gelezen. En ik ga komende maand ook niets lezen. Is het een leesdip? Nee… ik denk dat ik gewoon even klaar ben met het hele lezen. Misschien moet ik maar stoppen met boekbloggen. Teveel druk en zo. Alle recensie-exemplaren verkopen. Alle boeken naar de schoolbieb doen en voortaan alleen nog maar bloggen en schrijven en spelletjes spelen en series kijken. Ja, vind ik een puik plan.

Jullie voelen ‘m al aankomen, he? 1 APRIL! Haha, heel grappig. Oké. Heel flauw waarschijnlijk ook, maar goed… ik moest er toch even iets mee doen. Natuurlijk zet ik vandaag weer op een rijtje wat ik allemaal heb gelezen en gerecenseerd en wat er voor komende maand op de planning staat. Het zijn mooie lijsten, dus pak een kop thee en een koekje, sluit de deur zodat niemand je in de maling kan nemen en aanschouw mijn bloedserieuze wrap-up en TBR!

Gelezen in maart

 1. Daan & Nadia – Esther Walraven | Een leuk boek over een jongen met kanker en een meisje met hele andere problemen die elkaar vinden. Het had beter gekund, maar het is zeker een leuk boek.
 2. Véronique – Michelle Visser | Een historische roman die vooral erg langdradig was, poeh. Nee, ik vond ‘m niet echt heel erg super: het verhaal over een vrijgevochten jongedame en het leed in de negentiende-eeuwse maatschappij was mooi, maar het was echt té traag jammer genoeg.
 3. Vier plus één – Jojo Moyes | Heerlijke Moyes-roman vol humor en romantiek en aandoenlijkheid over een gezin met een bijzondere samenstelling, een roadtrip en een wiskundewedstrijd. O, en een kwijlende hond. Heerlijk boek.
 4. Broer – Esther Gerritsen | Het Boekenweekgeschenk waar ik verrassend genoeg van heb genoten: goed verhaal over de relatie tussen een broer en een zus. Wel een beetje bizar, maar op een psychologisch goede manier!
 5. De jongen op de berg – John Boyne | Prachtige oorlogsroman over een Frans jongetje dat langzaamaan steeds Duitser en steeds Hitler-achtiger wordt. Aangrijpend en pijnlijk maar ook zó goed!
 6. Portret van een vrouw – Jojo Moyes | Ook weer een mooie Moyes-roman: mooi verhaal over de Eerste Wereldoorlog en de nasleep daarvan in de huidige maatschappij, met mooie personages en bijzondere verteltechnieken. Niet de mooiste van haar, maar wel een erg mooi boek.
 7. Een week in Parijs – Jojo Moyes | Lees je het boek, dan moet je uiteraard ook de novella lezen! Deze las ik in een paar uurtjes en eigenlijk was het gewoon een heel fijn extra verhaal.

De recensie van De jongen op de berg komt komende week online!

April

Te lezen in april

Vanaf nu wil ik een vast systeem hanteren met de TBR-lijst: ik wil mezelf vrijheid geven, maar ook zorgen dat ik echt werk aan Project Boekenkast, oftewel het zoveel mogelijk ‘’leeglezen’’ van mijn voorraad boeken. Dat betekent dat ik per maand in ieder geval één boek wil herlezen, één boek wil lezen dat al wat ouder is (op gevoel) en één boek dat vrij nieuw is (ook op gevoel). Verder wil ik ontvangen recensie-exemplaren zo snel mogelijk lezen, maar die reken ik ook als nieuwe boeken. Verder laat ik mezelf lekker lezen wat ik wil.

 1. Recensie-exemplaar: Haar dag – Gayle Forman | Ik wil dit tweeluik van Forman al zo lang zo graag lezen en nu heb ik beide boeken over een romance die ontstaat uit een dag in Parijs ontvangen ter recensie, dus ik kan niet wachten!
 2. Recensie-exemplaar: Zijn jaar – Gayle Forman | Zie vorige punt haha, dit is deel 2!
 3. Recensie-exemplaar: Twintig regels liefde – Rowan Coleman | Een roman die me zo ontzettend mooi lijkt, over een verpleegkundige die brieven schrijft voor haar patiënten en zich er een beetje te veel mee gaat bemoeien. Heel benieuwd naar!
 4. Herlezen: Een keukenmeidenroman – Kathryn Stockett | Een van mijn lievelingsboeken, dus ik ben echt heel erg benieuwd of ik deze nog steeds zo mooi vind als toen ik ‘m voor de eerste keer las! Het gaat over het lot van zwarte huishoudsters in de jaren zestig en het is echt briljant, dus ik kijk ernaar uit.
 5. Ouder boek: De Prinsessenacademie – Shannon Hale | Een boek dat al een hele tijd in mijn kast staat, ooit een keer gekocht op het Boekenfestijn: om eerlijk te zijn twijfel ik of het echt een leuk boek is, maar dat weten we dan ook meteen!

Wat willen jullie de komende maand gaan lezen?

You may also like...

9 Comments

 1. Zo, jij hebt veel boeken van Moyes gelezen deze maand! Ik wil nog steeds Me Before You lezen, maar het komt er steeds niet van 🙁

  1. Ja haha, gewoon alle boeken die ik nog moest lezen van haar!

 2. Ik ben momenteel in het voorlopig laatste recensieboek bezig. Voordat de postbode nieuw leesvoer voor me langsbrengt kan ik dus binnenkort weer eens in mijn eigen collectie gaan rondsnuffelen. Eigenlijk weet ik dus nog niet wat ik ga lezen vermits ik dat doorgaans (zeker bij eigen boeken) op het moment zelf beslis.

  1. Dat is ook erg fijn!

 3. Ik ga komende maand een duologie uit mijn eigen kast herlezen (Breathe en Resist) en verder heb ik eigenlijk geen plannen gemaakt. Voor mij werkt het altijd het beste om gewoon een boek uit de kast te pakken waar ik op dat moment zin in heb! Al hoop ik wel deze maand eindelijk eens De Stem van de Zee te lezen 🙂

 4. Ik ben benieuwd wat je van Twintig regels liefde zult vinden. Mijn volgende boek is Een verloren liefde van Iona Grey, ook van uitgeverij De Fontein.

 5. Ik was wat duf en las je intro en dacht echt: huh! Mij had je dus haha.

  1. Haha toch nog iemand, leuk!

 6. Ik hoop Daan & Nadia vandaag nog uit te lezen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]