Yes, november is weer voorbij en we zitten alweer in december (wat een cliché is dat toch ook) en dat betekent dat we de laatste boeken van het jaar gaan lezen. Tijd voor een terugblik op wat ik de afgelopen maand allemaal las en een lijstje boeken die ik in december wil gaan lezen!

Gelezen in november

 1. Onverminderd – Rebecca Yarros | Een heel mooi boek, met onwijs mooi beschreven, rauwe thema’s en erg sterke personages.
 2. Hier was ik – Gayle Forman | Minder goed dan Als ik blijf van dezelfde auteur, maar ik ben erg onder de indruk van de thema’s in dit boek en de manier waarop het verhaal heel eerlijk en scherp is verteld!
 3. Stuk van jou – Sophie Jackson | Een New Adult die toch wel wat te wensen overliet, vooral omdat ik graag meer had willen lezen over het onderwijs en het gevangenisleven, maar het verhaal en de thematiek zaten zeker erg goed in elkaar.
 4. Alle beroemde schrijvers drinken (behalve ik) – Aag Vernelen | Een beetje een tussenboekje, hij was leuk maar ik was hem eigenlijk alweer vergeten.
 5. Kate Howard: Bloedlijn – Joyce Pool | Heel mooie, eerlijke historische roman met treffende personages en een interessante focus voor de plot. Van genoten!
 6. Wacht op mij – J. Lynn | Mooi boek, interessant verhaal en vooral heel lekker leesbaar. Beetje voorspelbaar wel, en iets teveel seks. Maar dat ligt niet echt aan het boek, meer aan het genre.
 7. Geek girl – Holly Smale | Heel erg leuk boek! Meer ga ik er nog even niet over zeggen, de recensie komt nog!

Conclusie? Eén boek minder dan vorige maand, en dat komt doordat het me net niet lukte om Dwaaleiland van Melissa de la Cruz op de laatste dag van de maand uit te lezen, want dat bleken nog net iets te veel pagina’s in iets te weinig tijd te zijn. Dat boek heb ik dus op de eerste dag van december uitgelezen en dat vind ik verder wel prima. Afgelopen maand werkte ik voor het eerst met een echte TBR-lijst en ik kan met trots zeggen dat ik vier van de zes te lezen boeken ook daadwerkelijk heb gelezen! Dwaaleiland is dus net niet gelukt en ik had ook nog De leestip van Shelly King erop staan, maar die heb ik links laten liggen omdat ik meer behoefte had aan luchtige ebooks (zie boek zes en zeven op de lijst). Afgelopen maand las ik ook maar liefst drie New Adults en dat genre heb ik dus behoorlijk ontdekt, waar ik best blij mee ben. Ik heb het er nu trouwens wel even mee gehad hoor, het is niet mijn favoriete genre geworden… maar meer iets voor zo af en toe, denk ik.

Gelezen en te lezen 2

Te lezen in december

Als het aan mij ligt, wordt december een heerlijk drukke leesmaand! De feestdagen komen eraan en met de feestdagen ook de kerstvakantie, dus dat betekent veel tijd én veel fijne omstandigheden om te lezen. Ik ben heel erg benieuwd hoeveel van het lijstje ik na 31 december daadwerkelijk kan afvinken! Mijn reading challenge staat momenteel op 70 van de 75 en ik ben heel benieuwd hoeveel ik er daadwerkelijk ga halen dit jaar.

 1. Kleermakerszit – Layla Alizadah | Dit dunne boek van maar net iets meer dan 100 bladzijden ben ik momenteel aan het lezen en het zal vast niet lang duren voor ik het uit heb. Het is een recensie-exemplaar van uitgeverij Clavis en ik ben erg benieuwd of het verhaal over enigszins geproblematiseerde jongeren tegemoet komt aan mijn verwachtingen!
 2. Het onmogelijke leven – Kate Scelsa | Ook een recensie-exemplaar van Clavis en ik ben onwijs benieuwd. De omslag is om te kwijlen zo mooi en het verhaal lijkt me ook echt heerlijk, een beetje iets unieks en ongrijpbaars dat wel heel mooi is. Ga ik snel lezen!
 3. Water & Vuur – Victoria Scott | Ik hoor erg veel over deze reeks, ook dat het derde deel nog niet uit is omdat de schrijfster nog geen uitgever heeft gevonden, en ik ben eigenlijk best wel benieuwd. De vormgeving vind ik in ieder geval erg mooi, en het verhaal lijkt iets weg te hebben van The Hunger Games, maar dan… beter, volgens sommigen. Hmm, ben benieuwd!
 4. IJs & Steen – Victoria Scott | Het tweede deel, ik heb ze allebei in huis dus dan maar meteen achter elkaar door lezen hè!
 5. De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine – Ransom Riggs | Deze staat echt al behoorlijk lang in mijn kast en hij is zó mooi. Ik heb hem al eens gelezen, maar dat is best een tijdje terug en aangezien deel twee er ook al een hele tijd ongelezen naast staat en deel drie eraan komt in het Nederlands, moet het er nu maar eens van komen!
 6. Omhulde stad – Ransom Rigg | Tja, wie deel één zegt moet ook deel twee zeggen, dat lijkt het thema te zijn van deze lijst!
 7. Winter in New York en andere verhalen – Chantal van Gastel | Nog nooit iets van haar gelezen, maar deze bundel zie ik steeds voorbij komen en aangezien ik rond de kerstperiode graag wat fijne kerstboeken wil lezen, heb ik hem in mijn Bol.com-mandje gegooid.
 8. Let it snow – John Green, Maureen Johnson e.a. | Yep, nog zo’n bundel, ditmaal met young adult-verhalen rond de kerstperiode. Erg benieuwd naar!
 9. De magie van kerst – Cathy Kelly | Tjaaa… romantische verhalen rond kerst? Ik doe mee!
 10. Kerstverhalen van Jen Minkman en Lis Lucassen | Deze kwam ik tegen in de iBookstore, het gaat om Koningsboom van Lis Lucassen en Vuurvlieg van Jen Minkman. Korte verhalen, makkelijk en snel leesbaar, dus… ben ik wel benieuwd naar.
 11. Lijster-boeken | Van mijn stage heb ik een aantal Lijsterboekjes meegenomen om te lezen en in literatuurlessen te verwerken: denk aan Zomerhuis met zwembad van Herman Koch en De helaasheid der dingen van Dimitri Verhulst. Geen idee of het daadwerkelijk gaat lukken om deze te lezen, want ik heb al een aardige lijst, maar ik maak er gewoon een algemeen punt van!

Mooie lijst, hè? Ik ben heel benieuwd wat ik hiervan uiteindelijk kan afstrepen. De kerstboeken lees ik in ieder geval steeds digitaal, dus een beetje zo tussendoor: dat gaat vrij snel, vermoed ik. Gewoon voor het fijne. We zullen zien!

Welke boeken wil jij gaan lezen in december?

You may also like...

4 Comments

 1. De Helaasheid der Dingen is echt een aanrader. Een boek dat je aan het denken zet en dat door de eenvoudige schrijfstijl gemakkelijk weg leest. Pas aan het einde kwam de boodschap helemaal bij mij binnen, maar ik vond het een wondermooi verhaal.

 2. Water en Vuur en de boeken van Ransom Riggs zijn supergoed! Het onmogelijke leven ga ik waarschijnlijk deze maand ook lezen 🙂 Let it snow vond ik eigenlijk wat tegenvallen, had er wat meer van verwacht.

 3. Dat is een mooi gevarieerd lijstje boeken voor de maand december. Ik hou er zelf ook wel van om wat af te wisselen. Zo ben ik momenteel Rebel van Julie Kagawa aan het lezen. Of beter … ik wil dat boek gaan lezen maar lijk er nooit de tijd voor te vinden. Nadien liggen er ondermeer de volgende boeken voor me klaar: Vervloekt van Josephine Angelini, Winter in Virgin River – Robyn Carr, In de val – S.L.Grey, De blauwe dahlia – Nora Roberts, Faking it – Cora Carmack, Net even anders – Kristan Higgins, Val en Verlossing – Leigh Bardugo, Nachtelijke ontmoeting – Sylvia Day, Harde leugen – Meredith Wild, Schikgodinnen – Nora Roberts, …

 4. Oh bestaan die Lijsters nog altijd? Die hadden we vroeger op school ook op de leeslijst staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]