Een nieuwe rubriek! Ik wilde jullie graag wat meer betrekken bij mijn dagelijkse leesleven, vandaar dat ik The Book Updates besloot te gaan gebruiken voor dit soort artikelen. Vanaf vandaag zal ik elke maand een lijstje maken van de boeken die ik in de afgelopen maand gelezen heb en wat ik in de kómende maand wil gaan lezen. Vandaag de wrap-up van oktober, inclusief een terugblik op Boektober!

Gelezen in oktober

In de maand oktober las ik 8 boeken, en dan ook echt exact acht want de laatste bladzijdes van het laatste boek sloeg ik rond 23:45 op 31 oktober om. Close call dus!

 1. Younger – Pamela Redmond Satran | Een roman waar ik me eigenlijk iets te jong voor voelde, over een vrouw in haar veertiger jaren die gaat doen alsof ze een twintiger is, met alle gevolgen van dien. Het was een leuk boek, maar niet fantastisch.
 2. Als ik blijf – Gayle Forman | Zonder twijfel een van de mooiste boeken die ik ooit heb gelezen, over de zeventienjarige Mia die na een verschrikkelijk auto-ongeluk met haar familie moet kiezen tussen gaan of blijven. Prachtig geschreven, prachtige thema’s en personages, gewoon prachtig.
 3. Ik denk dat dit het einde is – Maren Stoffels | Een mooie Young Adult-roman met schrijnende thema’s over een jongen die op straat leeft en een meisje dat zich laat meeslepen door dingen die ze niet wil: boeiend, maar net niet overtuigend genoeg.
 4. Boy 7 – Mirjam Mous | Heel erg goed boek over een jongen die zijn geheugen kwijt is en ontdekt dat hij betrokken is bij hele duistere dingen. Erg spannend, maar ook heel interessant.
 5. Wacht op mij – Gayle Forman | Het vervolg op Als ik blijf, waarin Mia en Adam elkaar terugvinden en zich afvragen of ze nog wel hetzelfde zijn. Ook weer erg mooi en pijnlijk, maar toch iets minder goed dan het eerste deel, ik kon mijn vinger af en toe gewoon niet leggen op wat er gaande was.
 6. Zigeunergebroed – Pat van Beirs | Een historische roman over een vrijgevochten jongedame in Gent rond de periode 1813-1830, mooi en sfeervol maar soms wel wat langdradig.
 7. Zie me, hoor me – Martine Glaser | Onwijs spannend boek over een hedendaags meisje dat visioenen krijgt van haar vorige leven in Spanje tijdens de heksenvervolgingen. Recensie volgt nog!
 8. Emmy & Olivier – Robin Benway | Heerlijke roman met een bijzonder mooi verhaal over een jongen die jarenlang ontvoerd was en dan plots weer terugkeert. Heb ik enorm van genoten, recensie volgt nog!

Conclusie oktober

Mijn Boektober-doel was 10 boeken, zoals jullie zien zit ik daar niet ver vandaan en ik vind het dan ook helemaal niet erg dat ik de tien niet gehaald heb. Dankzij Boektober heb ik vooral het plezier in lezen en de ontspanning ervan weer teruggevonden en dat vind ik heel fijn. Ik zou ook niet echt kunnen zeggen welk boek ik deze maand het mooiste vond: behalve misschien Younger vond ik ze allemaal erg kwalitatief. Goeie maand dus!

Gelezen en gekeken 1

Te lezen in november

Nu wil ik mij niet teveel vastpinnen op een lijst van boeken die ik ga lezen in november, want ik weet uit ervaring dat het altijd weer verandert en dat dat ook helemaal prima is: ik wil lezen waar ik zin in heb. Wel heb ik een aantal boeken die ik toch eigenlijk wel in ieder geval wil lezen, of waar ik een begin mee wil maken:

 1. Hier was ik – Gayle Forman | Dit recensie-exemplaar ligt al eventjes op me te wachten en ik ben echt heel benieuwd. Het gaat niet meer over de gebeurtenissen in Als ik blijf, maar het ziet er wel weer ontzettend mooi uit: het gaat over een meisje wier beste vriendin zelfmoord pleegt… ja, nogal heftig dus. Het doet mij een klein beetje denken aan Waar het licht is, ben benieuwd of dat klopt. Ik ben er al in begonnen!
 2. Onverminderd – Rebecca Yarros | Ik vind dat ik niet meer echt om de populariteit van het New Adult-genre heen kan en word stiekem ook steeds benieuwder naar dit soort boeken. Deze lijkt me een mooie om mee te beginnen, dus ook hier ben ik al in bezig! Het boek gaat over Ember, die midden in een soort quarter life-crisis vanuit onverwachte hoek verliefd wordt.
 3. Stuk van jou – Sophie Jackson | Onlangs ontving ik van dit boek een ongecorrigeerd recensie-exemplaar: het verschijnt op 10 november en ik kan niet wachten om het te gaan lezen. Het gaat over een gewone jonge vrouw die lesgeeft in de gevangenis en verliefd wordt op één van haar leerlingen… ik vind het bijzonder goed klinken!
 4. Dwaaleiland – Melissa de la Cruz | Dit boek wil ik nu eindelijk echt wel eens lezen. Ik ben gek op Disney en dat de verhalen en personages hierin wat uitgediept worden, lijkt me erg leuk! Ik ben wel een klein beetje bang dat het kinderachtig is, maar volgens recensies zou dat niet zo zijn, dus… afwachten maar!
 5. Kate Howard: Bloedlijn – Joyce Pool | Ik heb nog nooit iets van deze schrijfster gelezen, maar ik hou wel erg van historische romans over de Tudor-tijd dus deze over de vijfde vrouw van Henry VIII lijkt me heel interessant.
 6. De leestip – Shelly King | Dit lijkt me zo’n heerlijke feelgoodroman, echt geschikt voor de winteravonden die eraan komen! Over een vrouw die in een tweedehands boekwinkeltje gaat werken en een liefdesverklaring tegenkomt in een van de boeken… en dan volgt natuurlijk een zoektocht naar de geliefden. Heerlijk!

Welke boeken wil jij de komende maand lezen?

You may also like...

2 Comments

 1. Ik ging dit weekend naar de Boekenbeurs en momenteel liggen er een heel deel boeken op me te wachten. Enkele titels die ik de komende weken hoop te lezen: Grijze magie – Jaye Wells, Kijk niet om – Clare Donaghue, Op het randje – Katie McGarry, Nachtelijke ontmoeting – Sylvia Day, Winter in Virgin River – Robyn Carr, Val en Verlossing – Leigh Bardugo, Verbonden door het lot – Nora Roberts, De kroon van de Tearling – Erika Johansen, Rebel – Julie Kagawa, …

 2. Zo, da’s best veel! Ik ga twee boeken van Daniëlle Bakhuis lezen en één van Sophie Kinsella… maar voornamelijk zelf schrijven haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]