Gelezen en gekeken

Bron beeld: Pixabay

Augustus was een maand waarin ik vooral heel veel boeken heb gelezen op vakantie: sowieso alleen al in de auto en ook in de anderhalve week dat we op de camping in Spanje stonden ook. Hoog tijd voor een overzichtje dus!

Boeken

Gips – Anna Woltz

Een erg leuk 12+-boek dat wel iets weg heeft van een sprookje gemixt met een ziekenhuisserie. Het gaat over Felicia die een dag in het ziekenhuis moet doorbrengen omdat haar zusje gewond is geraakt en dan ontmoet ze allerlei mensen en gaat allerlei dingen doen. Heel vermakelijk, maar soms ook wel een beetje ongeloofwaardig.

Wreed – Mel Wallis de Vries

Het tweede boek dat ik lees van deze schrijfster en zeker niet slecht, maar wel minder goed dan Vals. Ik vind dat ze steeds een beetje hetzelfde trucje gebruikt in haar thrillers en daar heb ik vrij snel genoeg van, maar het zijn wel lekker leesbare boeken dus ik wil nog wel meer titels van haar lezen. Dit boek gaat over een nogal onstuimige romance die in nare gebeurtenissen eindigt.

Kathelijne van Kenau – Lydia Rood

Historische jeugdroman over de dochter van de welbekende Kenau, die tijdens de Tachtigjarige Oorlog heldhaftig mee streed om de stad Haarlem te behouden. Dit boek is geschreven vanuit het perspectief van haar dochter: ik vond het leuk en de personages zitten goed in elkaar, maar qua schrijfstijl was het niet geweldig.

Een Parijse affaire – Tatiana de Rosnay

Heerlijke verhalenbundel van elf verhalen over overspel in Parijs. He is grappig zoals het grappig is om verhalen te horen over escapades van andere mensen, heerlijk geschreven en leuke wendingen. Aanrader!

De laatste liefdesbrief – Jojo Moyes

Dit boek las ik op de tweede vakantiedag uit: in de auto heb ik de laatste tweehonderd bladzijden of zo gelezen. Het is een roman die gaat over een journaliste die het verhaal ontrafelt van twee geliefden uit de jaren zestig. Hun verhaal staat vooral centraal en dat is een erg mooi verhaal, maar de schrijfstijl vond ik soms niet zo, een beetje te langdradig en het tempo lag laag. Voor jou was zeker weten mooier.

Extreem luid & ongelooflijk dichtbij – Jonathan Safran Foer

Dit boek wilde ik al lezen sinds ik de film keek toen die in de bioscoop kwam, aardig wat jaartjes geleden dus. Het verhaal gaat over de negenjarige Oskar die autistisch is – al wordt daar in het boek met geen woord over gerept – en op een heel eigen manier omgaat met de dood van zijn vader op 11 september. Hij gaat op zoek naar de eigenaar van een sleutel die hij heeft gevonden en komt zo tot een aantal ontdekkingen. Prachtig geschreven, dit is een van die boeken met een compleet eigen stijl en perspectief en dat maakt het magisch en vooral heel erg aandoenlijk.

De geur van sinaasappels – Beth Kephart

Ik had een aantal boeken gedownload uit het ebooks-aanbod van de bibliotheek en deze vind ik misschien nog wel het leukste. Het leest heerlijk weg, gaat over Spanje – en was dus heel fijn om op vakantie in Spanje te lezen – en het is een mooi verhaal over een meisje dat naar een Spaanse boerderij gaat om haar ongeboren baby door Spanjaarden te laten adopteren en dan een heel nieuw leven leert kennen. Echt een heel fijn boek!

Spion van het Vaticaan – Piet Kuijper

Mwah, ik moet de auteur credits geven voor de originaliteit van het verhaal, want dit is een kant van WO II en het verzet die ik nog niet kende. Maar verder… de personages zijn stom, de schrijfstijl is stom, de verhaallijn is stom… het zit goed in elkaar, maar qua techniek is het tenenkrommend slecht helaas. Het gaat over een jongen die bij de Zwitserse Garde (lijfwachten van de paus) gaat en dan in het verzet verzeild raakt.

Verstrikt – Mel Wallis de Vries

Dit vond ik eigenlijk best een goed boek van Mel, hoewel ze opnieuw hetzelfde riedeltje gebruikt van een instabiele vriendschap. De personages vond ik niet allemaal even goed, maar het verhaal was wel boeiend en de perspectieven waren erg sterk. Het gaat over een meisje wier beste vriendin een ongeluk heeft gehad en in coma ligt, en dan rijst uiteraard de vraag of het wel een ongeluk was. Maar anders dan in de andere boeken – behalve misschien Vals – gaat deze veel meer over vriendschap en persoonlijke drama’s en dat vond ik een groot pluspunt.

Vlinders voor altijd – Jill Mansell

Dit was een gratis boek van Elly’s Choice en mijn eerste ooit van Jill Mansell. Ik moet toegeven dat ik ervan genoten heb, maar zoals je van een romantische komedie geniet: het is fijn, het is lekker hersenloos, maar je moet ervoor in de stemming zijn. Ik vond het geen slecht boek, maar het is gewoon echt te oppervlakkig en te chicklitterig naar mijn smaak. Het verhaal gaat over Lara die na achttien jaar terugkeert naar haar geboortestad Bath en dan weer verliefd wordt op haar jeugdliefde en nou ja, nog een hoop ander zoetsappig gedoe.

Weg van jou – Emily Hainsworth

Een young adult-roman over een jongen die zijn vriendin verliest door een ongeluk en vervolgens in een alternatieve wereld terechtkomt waarin ze nog leeft. Uiteraard zit het allemaal een beetje anders. Ik vond het op zich geen stom boek, maar ben er ook niet door omver geblazen.. het was een beetje doorsnee en het raakte me niet echt. Zat wel goed in elkaar, vooral de personages.

Films

The Woman in the Fifth

Ik zei eerder al dat ik bezig ben mijn Netflix-watchlist te kijken omdat daar onwijs veel films op staan. Deze film was één van de eerste die ik erop zette en hij was… nou ja, wel intrigerend maar geen film die ik snel nog eens zal kijken. Het gaat over de Amerikaanse schrijver Tom (Ethan Hawke) die naar Parijs gaat zodat hij meer tijd met zijn dochter kan doorbrengen, maar die mag hem niet zien. Hij krijgt een affaire met een bijzonder fascinerende vrouw (Kristin Scott Thomas) maar het is allemaal een beetje vreemd. Uiteindelijk blijkt ook dat er nogal wat steekjes bij hem loszitten, maar het is wel interessant om naar te kijken. En meeslepend.

Death Clique

Nog zo’n Netflix-film. Het lijkt een doorsnee, lekker vermakelijk highschool-drama, maar het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en dat maakt het wat minder leuk. Het gaat over twee beste vriendinnen wier vriendschap wordt vernield door een nieuw meisje, dat als het ware de beste vriendin van de ander inpikt. Dat wordt allemaal heel erg luguber als de andere vriendin, het achterblijvertje dus zeg maar, iets wordt aangedaan. Het is vermakelijk, maar ook nogal disturbing. Niet iets wat ik snel nog eens zou kijken, maar wel goed acteerwerk.

17 Filles

Een Franse film gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een zwangerschapspact: op één school raken zeventien meiden tegelijkertijd zwanger om de controle over hun leven in eigen handen te krijgen en te laten zien dat ze sterk zijn. Natuurlijk loopt het allemaal anders dan gepland. Mooie film, goed acteerwerk. Ik heb me ermee vermaakt en vond het een erg interessant verhaal.

Rabbit Hole

Prachtige film met Nicole Kidman en Aauron Eckhart die een echtpaar spelen wier zoon acht maanden geleden is overleden. Allebei gaan ze daar op hun eigen manier mee om: indrukwekkend gefilmd en ze zijn allebei echt heel erg goed. Ik had kippenvel, vond het een prachtig verhaal.

The Scandalous Lady W

Dit is een BBC-kostuumdrama over lady Seymour Worsley, een vrouw in de achttiende eeuw die een seksschandaal over zich afriep om haar minnaar te redden van faillissement (om een lang verhaal kort te maken haha). Met Natalie Dormer, die in The Tudors Anne Boleyn speelde. Erg mooie film, Natalie was super. Mooi gefilmd, goed geacteerd, boeiend verhaal… gewoon van genoten.

Wat was jouw favoriete boek of film van de afgelopen maand?

You may also like...

1 Comment

  1. Woah, wat een hoop boeken! Haha. Ik heb voor m’n verjaardag ‘Wild’ gekregen van Cheryl Strayed. Nog niet gelezen, maar wil ik wel. De film vond ik erg indrukwekkend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]