Gelezen en gekeken in juli

Bron beeld: Picjumbo

In de begindagen van mijn blog heb ik jullie regelmatig een overzichtje gegeven van wat ik per maand gelezen en gekeken had, maar op de een of andere reden stopte ik daar steeds weer mee. Nu leek het me toch wel erg leuk om jullie op deze manier een kijkje te geven in mijn dagelijks leven, dus bij deze voer ik de rubriek weer in! Steeds aan het begin van de maand zet ik op een rijtje welke boeken en films ik tot me heb genomen.

Boeken

Legend – Marie Lu

Een dystopische young adult over een meisje uit de hoge militaire klasse en de meest gezochte crimineel, zich afspelend in een tijdperk waarin Los Angeles en omstreken los zijn gekomen van de andere staten. Ik vond hem eerlijk gezegd niet zo bijzonder: ik ben een klein beetje klaar met het dystopische genre zo langzamerhand en ik miste echt een hoop achtergrondinformatie. Ik voel me niet echt geroepen om de andere delen van deze trilogie ook te gaan lezen, maar het was ook geen slecht boek. Gewoon een beetje doorsnee.

Voor jou – Jojo Moyes

Dit was een ongelooflijk mooi boek! Het is een beetje mijn lijfboek geworden, ik vond het verhaal echt prachtig en de personages zo levensecht dat ze me heel erg raakten. Dit was het lievelingsboek waarvan ik niet wist dat ik het had, om het zo maar te zeggen. Voor meer lyriek over het boek verwijs ik je graag naar het linkje achter de titel. Het gaat in ieder geval over een jonge vrouw die enigszins de weg kwijt is in haar leven en daarom een baan neemt als verzorger voor een gehandicapte man. De rest kun je wel raden, maar het loopt ietsjes anders.

Versplinterd – Dani Atkins

Nog zo’n mooi boek. Ik kwam het al op veel boekenblogs tegen voor ik het eindelijk besloot te kopen en daar heb ik geen spijt van gehad. Hoewel de schrijfstijl niet van heel hoge kwaliteit is, vond ik de verhaallijn prachtig, zeker toen op het einde bleek hoe de vork in de steel zat. Je moet er wel een beetje in willen geloven, maar elke romanticus zal dit een heerlijk boek vinden. Het verhaal gaat over Rachel, die vijf jaar geleden haar beste vriend verloor bij een ongeluk en nu na een nieuw ongeluk wakker wordt – en dan blijk alles heel anders te zijn gegaan dan ze het zich herinnert.

Grijs gebied – Marion Pauw

Dit was het gratis boekje dat je kreeg in de Maand van het Spannende Boek (juni). Ik ben helemaal geen fan van thrillers, maar ach… ik kwam hem tegen op de plank en besloot hem gewoon te gaan lezen, want het waren maar 95 pagina’s. Op zich vond ik het een goed verhaal en het is niet de doorsnee whodunnit-thriller – er wordt een meisje van haar fiets gesleurd en mishandeld, er is een getuige die niets gedaan heeft en het gaat vooral om de verschillende perspectieven van de betrokkenen – dus dat was positief. Maar ik heb er ook niet echt van genoten of zo, het is niet mijn genre.

Wat als…? – Danielle Bakhuis

Over dit boek schreef ik al eens eerder een uitgebreide blog, en nu heb ik hem voor de tweede keer gelezen. Het verhaal gaat over Jade, die nu in haar eindexamenjaar zit en vier jaar geleden het grijze muisje van de school enorm heeft gepest – en dat komt haar nu achtervolgen. Ik vind het een geweldig verhaal dat eindelijk eens écht laat zien hoe het pesten in elkaar zit, vanuit allerlei hoeken. Wat mij betreft is dit echt een boek dat op elke school, in elke klas gelezen zou moeten worden.

Niet te filmen! – Sophie Kinsella

Dit boek was echt heel erg leuk! Ik kreeg het als recensie-exemplaar voor The Book Review en was er enorm benieuwd naar, vooral omdat ik de Shopaholic!-serie van deze schrijfster nooit zo geweldig vond, ik ben niet zo van de chicklits. Maar Niet te filmen is een heel origineel en bijzonder verhaal over een meisje met een angststoornis en een huis vol bijzondere familieleden, wat zorgt voor een geweldig portret. Echt een feelgoodboek, maar de thema’s zijn ook gewoon heel mooi dus ik heb er echt van genoten!

Au pair – Elisa van Spronsen

Een heel leuk boekje voor tussendoor over de zestienjarige Lot die als au pair in Parijs gaat werken om dicht bij haar internetliefde te zijn, maar dat loopt natuurlijk allemaal anders dan gepland. Lekker vlot geschreven en een leuk verhaal, had ‘m in iets van vier uurtjes uitgelezen.

Films

Jurassic World

De nieuwe dinofilm! Wat was-ie geweldig: spectaculaire dino’s, geweldige setting, diepgang in het verhaal… ik vond hem echt heel erg goed. Het verhaal gaat over het park dat open is en een nieuwe dino die uitbreekt en alles op stelten zet, maar het gaat ook over echt mooie en actuele thema’s. Ik vond hem echt heel goed.

The Age of Adaline

Dit vond ik een mooie film, maar ik had er wel wat meer van verwacht. Ik vond het jammer dat ze niet een andere kant op zijn gegaan met het verhaal: de film gaat over een jonge vrouw die al meer dan tachtig jaar niet meer ouder wordt en dus steeds moet vluchten. Blake Lively is fantastisch, maar ik vind dat het verhaal gewoon niet helemaal tot zijn recht komt. Maar het is wel een mooie film.

12 Years a Slave

Deze film kwam onlangs op tv en ik wilde hem wel graag zien omdat ik een jaar of wat geleden ook het boek heb gelezen. Het gaat over een vrije zwarte man die wordt ontvoerd en verkocht als slaaf terwijl hij dus een vrije burger is. Erg mooi verfilmd, behoorlijk heftig om te zien maar ook erg mooi. Er wordt goed geacteerd, maar het is wel een beetje langdradig en het mist net wat pit, waardoor je vooral blij bent als-ie afgelopen is. Tenminste, dat had ik. Met onder andere Brad Pitt en Benedict Cumberbatch, dus genoeg mooie koppies om naar te kijken, hihi.

Entre les murs

Ik ben eindelijk begonnen met het bekijken van de films die ik in mijn watchlist op Netflix heb staan en deze kwam ik als eerste tegen. Het is een Franse film en eigenlijk een soort scripted documentaire over hoe het eraan toe gaat op een school in een min of meer slechte wijk van Parijs. Behoorlijk heftig af en toe, maar ook erg authentiek en interessant. Het laat eigenlijk zien dat lesgeven lang niet altijd een droombaan is en ik vond dat wel heel mooi, ook door mijn eigen perfectionisme en onzekerheid binnen het lesgeven.

Heb jij de afgelopen maand nog goeie boeken gelezen of goeie films gezien?

You may also like...

2 Comments

  1. Wat een fijne lijst! Ik heb allen bovenstaande nog niet gelezen en gezien. Wel zag ik de nieuwe Minions film en las ik de nieuwe van Karin Slaughter uit.

  2. Ik las Verslingerd, Verkikkerd en Sterrenhemel uit! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]