Op Twitter hebben sommigen van jullie al verscheidene keren kunnen lezen over het Geheime Project waarmee ik een tijdje druk bezig ben geweest. Nu is het zo dat ik niet bijster creatief ben, maar wanneer ik eenmaal een creatief iets wil doen, dan lukt het me meestal wel om er ook echt iets van te maken. Vooral wanneer ik het kan combineren met schrijven, dan wordt het natuurlijk een soort meesterwerkje voor mij, haha. In de vakantie ben ik bezig geweest met iets dat zowel voor mij als voor twee andere personen een speciale betekenis heeft. Wil je weten wat?

In de zomer van 2011 was ik met mijn zus en zwager in de Efteling, dat was namelijk hun verjaardagscadeau voor mij. Het was een heel leuke dag en ik kocht een hele berg souvenirs, waaronder een ontzettend leuk en mooi paars boekje, of eigenlijk meer een schriftje. Wat ik ermee wilde doen wist ik nog niet, maar dankzij Anouk kwam ik op het idee om er een citatenboekje van te maken.  Je raadt het vast al: een boekje waarin ik allemaal citaten verzamel die mij aanspreken, om later nog eens terug te lezen of op een moment dat het even wat minder gaat als inspiratiebron te gebruiken. Dat was tenminste het plan, maar het bleef eigenlijk bij af en toe wat citaten opschrijven, voor de rest bleef het boekje in mijn bureau liggen. Door Laura kwam ik op het idee om het in plaats van zelf te houden, cadeau te geven: als  een origineel en persoonlijk presentje, waaruit zou spreken wat de ontvanger voor mij betekent. Zodra ik dat besloot te doen, wist ik ook vrijwel meteen aan wie ik het dan zou moeten geven; mijn zus Laura (nee, niet dezelfde Laura als hiervoor genoemd, haha) en zwager Jouke. Zij gaan binnenkort een vrij lange reis maken door Amerika en dat betekent dat ik (en mijn ouders uiteraard ook) hen een tijd niet zullen zien. Dat is best moeilijk voor mij, aangezien ik een heel goede band heb met allebei en het niet niks is om je zus een behoorlijke periode uit je leven te moeten missen. Daarom bedacht ik dat ik hen het citatenboekje cadeau zou doen, om mee te nemen op reis en af en toe in te lezen, een soort van verbinding die er dan toch is tussen hen en mij. Maar ja, op het moment dat ik dat besloot stonden er nog maar een stuk of drie pagina’s vol quotes, dus daar moest natuurlijk nog wel wat bij komen!

Ik ben er behoorlijk druk mee geweest, maar het is niet gelukt om het hele boekje vol te schrijven. Wel heb ik een stuk of 20 pagina’s vol weten te krijgen en daar ben ik toch best trots op! Het zijn quotes over van alles: katten, reizen, lezen… en natuurlijk ook een aantal filmcitaten en uitspraken van beroemde mensen, zoals Marilyn Monroe, Madonna, Steve Jobs en Charles Dickens. Het heeft behoorlijk wat research gekost om al die citaten te vinden en te ordenen, maar dankzij de twee supergoede bronsites Citaten.net en Quotes.net ben ik een heel eind gekomen! Opgeleukt met allerlei stickers heb ik het gepresenteerd en ik ben best wel trots op het eindresultaat, in ieder geval heb ik er plezier aan beleefd! Oh, en het cadeau werd ook erg goed ontvangen; zusjelief begon zelfs vrijwel meteen te huilen en heeft het maar gauw dichtgeslagen om het in alle rust op hun reis te kunnen bekijken!

You may also like...

6 Comments

  1. een heel leuk idee persoonlijk!!Vivian, om zo,n boekje mee te geven, aan Laura en Jouke.het is echt iets van jou

  2. Ja, dat doe ik inderdaad ook 🙂 Ik heb een paar notitieboekjes gekregen in verschillende kleuren en die geef ik weg aan mensen met citaten erin wanneer ze het nodig hebben (bijvoorbeeld een vriendin die zich niet zo fijn voelde, een vriendin met scriptiestress etc.) 🙂 Ze vinden het allemaal erg leuk!

  3. Ah ja, die had ik gezien. Hihi. De mijne ligt ook nog boven 🙂

  4. Het is echt een mooi cadeau en het boekje gaat in de koffer mee! En oja, ik ben nogal een huilebalk haha 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]