page-1-of-365-mister-scandal

Bron

Een heel gelukkig nieuwjaar voor jullie allemaal! Ik ben zo iemand die graag goede voornemens maakt, omdat dat een leuk gevoel geeft. Maar net als heel veel mensen vergeet ik mijn voornemens op een gegeven moment gewoon, en ik ben ook weer niet zo dat ik ze ga opschrijven. Dus voor 2015 ga ik het anders aanpakken: geen voornemens, maar doelen! Vandaag zet ik voor jullie op een rij waar ik het komend jaar allemaal wil bereiken!

Bereiken, ja: ik vind voornemens vaak een beetje klinken alsof je aan jezelf wilt gaan werken, terwijl dat misschien niet eens nodig is. Zoals mensen die willen stoppen met roken of die willen gaan afvallen: hartstikke goed natuurlijk, daar niet van, maar zo ben ik niet. Ik vind het fijn om gewon het hele jaar door aan mezelf te werken wanneer daar aanleiding voor is en aan het begin van het jaar te denken in doelen, dingen waarmee ik mijn leven wil gaan vullen en waarmee ik mezelf in 2015 gelukkig wil maken! Klinkt dat niet mooi? Nou, daar gaan we dan, haha.

Mijn leven beter documenteren

Oef, wat klinkt dat officieel. Valt wel mee hoor, het gaat er gewoon om dat ik graag een beetje meer bij wil gaan houden hoe het met mij gaat en zo, zodat ik straks aan het eind van 2015 een goed beeld heb van hoe het met mij is gegaan. Ik ga proberen om iedere dag in een boekje te schrijven hoe ik me voel en of ik ergens last van heb (is ook handig voor de dokter) en wat ik die dag heb kunnen doen. Maar ook: bijhouden wat er tijdens belangrijke afspraken is besloten, mijn administratie wat beter organiseren… en o ja, ook op mijn blog ga ik wat meer bijhouden! Welke boeken ik lees en wat ik kijk aan films/series bijvoorbeeld, maar ook gaat er elke maand weer een dagboekpost online komen over de afgelopen maand. We zullen zien of ik het volhoud, hihi.

Mensen blij maken/socialer worden

Lisanne postte dit jaar op haar blog een lijstje van random acts of kindness: kleine dingen waarmee je iemand héél blij kan maken! Ik weet hoe fijn het is om door iemand anders blij gemaakt te worden, dus daar wil ik in 2015 meer van gaan doen. Ik ga sowieso mijn haar doneren ergens in het voorjaar, maar mijn random acts zullen vooral gaan om spontane mailtjes of lieve berichtjes, reacties op blogs, kleine cadeautjes, leuke uitstapjes of gewoon gezellig samenzijn met de mensen om wie ik geef en hen laten merken dat ik om ze geef! O ja, en ik ga ook beginnen met doneren aan goede doelen: misschien dat ik daar een maandelijkse gewoonte van ga maken.

Ook nog iets waar ik me mee bezig wil houden: ik wil proberen om op sociaal gebied wat vaardiger te worden. Ik weet namelijk hoe fijn het is om mensen om me heen te hebben met wie ik goed kan praten en leuke dingen kan doen, maar ik vind het vaak nog best lastig om daar zelf ook aan te werken, duss… we zullen zien!

Mijn kamer veranderen

Mijn kamer is best nog wel een beetje een tienerkamer, terwijl ik toch echt geen tiener meer ben. Het is inmiddels alweer zes jaar geleden dat we in dit huis kwamen wonen en sindsdien is er eigenlijk niets veranderd: hoogste tijd dus! Ik ga lekker meubels shoppen bij Ikea en leuke dingetjes scoren bij Wehkamp en andere leuke winkels. Het meubilair wordt wit, dat weet ik al, en de accessoires en zo worden pastelkleurig. Ik laat binnenkort in een blog zien wat ik allemaal op het oog heb en natuurlijk komt er te zijner tijd een roomtour online! Mochten jullie nog leuke tips hebben voor lees- of schrijfgerelateerde snuisterijtjes of accessoires die niet te groot of te duur zijn, let me know! (:

Mijn propedeuse halen

Hopelijk wordt 2015 het jaar waarin ik het eerstejaarsprogramma van mijn studie afrond en daarmee mijn propedeuse haal! Ik vind het helemaal niet erg dat ik er langer over heb gedaan en ben alleen maar blij dat dat kan, maar ik denk dat het ook wel héél fijn zal voelen als ik het eerste jaar straks officieel heb gehaald!

Elke dag schrijven

Ik wil heel graag proberen om het schrijven weer meer deel te laten uitmaken van mijn dagelijks leven, want ik geniet er zo ontzettend van. Deze kerstvakantie heb ik er veel meer tijd voor gehad en dat wil ik er heel graag in houden, dus ik ga een beetje experimenteren met een soort dagelijks schrijfuurtje: na het eten en voor het naar bed gaan bijvoorbeeld, of nadat ik ben thuisgekomen uit school.

Reading challenge

Mijn reading challenge van 2014 was 60 boeken: die heb ik gehaald, ik heb er zelfs 66 gelezen! Voor 2015 gaat de goal op 70: ik denk dat ik dat dit jaar nog had kunnen halen als ik minder dikke boeken had gekozen, dus ik ben heel benieuwd wat het komend jaar wordt. Verder leg ik mezelf helemaal niet aan banden qua wat voor boeken ik wil lezen: gewoon waar ik zin in heb.

Leven

En last but not least: ik wil in 2015 gewoon l e v e n ! Klinkt misschien een beetje gek, maar het past eigenlijk wel bij mij: gewoon zoveel mogelijk genieten van kleine én grote momenten en dingen, mezelf gelukkig blijven maken met alles wat ik doe en vooral positief blijven. Ik heb namelijk geen idee wat voor jaar het gaat worden qua gezondheid, maar voorlopig gaan we voor goed!

Ik hoop dat 2015 jullie net zo gelukkig gaat maken als ik hoop dat het mij zal houden <3

You may also like...

2 Comments

  1. Misschien een leuk idee: via KNGF kun je een puppy adopteren die wordt opgeleid tot blindengeleidehond! Dat kost €7,50 per maand en je krijgt iedere maand een nieuwsbrief met hoe het gaat. Onze huidige pup (Blossom) is bijna aan het eind van het opleidingstraject dus binnenkort komen er weer nieuwe pups online die je kunt adopteren.

    Echt een mooi goed doel :).

  2. Ik kan het doneren van je haar alleen maar aanmoedigen. Zelf deed ik het vorig jaar en het is eigenlijk zoiets kleins voor jezelf, maar het heeft zo’n grote impact op iemand anders z’n leven.

    Ik wens je een geweldig 2015 toe met veel leesplezier en ook veel plezier met je doelen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]