Furry Friend Tag

Yay, het is weer vrijdag tagdag! Eigenlijk wilde ik vandaag de Too much information-tag invullen, maar ik vond de vragen een beetje… ik weet niet, ze deden me nogal denken aan zo’n vragenlijst van iets wat CU2 heette toen ik een jaar of acht of zo was. Beetje knutselig. Dus leek het me leuker om die maar gewoon lekker over te slaan en naar de volgende tag op mijn lijstje te schakelen, en dat was deze! Ik heb de kunst afgekeken van Sallusion en vond het erg leuk om ‘m in te vullen. Eigenlijk wilde ik nog een mooie foto maken samen met Phoebe, maar een foto maken terwijl je een (meestal kronkelende) kat vasthoudt is nogal een kunst, dus heb ik dit Instagram-kiekje maar gebruikt.

Wat is de naam van je huisdier?

Phoebe! Genoemd naar Phoebe Buffay (Friends) en net een beetje meer naar Phoebe Halliwell (Charmed). Het feit dat we een mannetjeskat kregen, kon me lekker niks schelen: ik wilde heel graag een vrouwtje en dus bedacht ik dat hij dan maar een vrouwtjesnaam moest krijgen. Maar inmiddels is hij ook echt wel een Phoebe hoor, haha. En het leuke is dat we ook nog een paar dagen een zwerfkat hebben gehad die we half en half wilden houden – totdat Phoebe zijn, eh, territorium begon af te bakenen – en haar wilden we Piper noemen, ook van Charmed. Helaas is ze dus naar het asiel gegaan omdat het met Phoebe niet ging.

Wat voor soort dier en wat voor ras is het?

Een kat natuurlijk, haha. Het is dus een mannetje (al is zijn mannelijkheid al lang en breed verdwenen) en het is gewoon een fijne huis-, tuin- en keukenkat. Geen bijzonder ras, gewoon een huiskat. Ik vind raskatten wel heel mooi trouwens, vooral die mooie donkergrijze (ik weet niet hoe die heten).

Hoe lang heb je je huisdier al?

Dit jaar precies tien jaar! In 2005 hebben we hem gekregen, toen hij nog een kitten was.

Hoe kom je aan je huisdier?

Ik wilde eigenlijk altijd wel graag een dier, maar dat kon nooit vanwege mijn gezondheid en het infectiegevaar door dierenharen. Dat had vooral te maken met het permanente infuus dat ik toen nog had en dat niet geïnfecteerd mocht raken. In 2005 veranderde mijn gezondheid zodanig dat het permanente infuus de deur uit ging en besloten mijn ouders dat we dan net zo goed een dier konden nemen, als ik dat zo graag wilde. Ik wilde eerst graag een hond, maar daar hadden papa en mama geen zin in – en achteraf ben ik ze daar dankbaar voor, haha! – dus werd het een kat. Via internet vonden we de familie van het nestje en we zijn toen gaan kijken: Phoebe was de enige van zijn broertjes en zusjes die nog niet verkocht was. Hij mocht toen nog niet meteen mee omdat-ie nog te klein was en dat kwam ons goed uit, want wij gingen nog op vakantie: toen we terugkwamen van vakantie hebben we hem opgehaald.

Hoe oud is je huisdier?

Tien dus! Dat beginnen we ook wel te merken hoor, hij is niet meer zo energiek als vroeger. In de zomer ligt-ie graag op ons tuinterras in het zonnetje in plaats van allerlei avonturen te beleven en in de winter ligt hij hele dagen te slapen. Hij lis ook veel aanhankelijker dan vroeger en komt ook echt op schoot liggen en zo. Alleen bij mij niet, omdat mijn schoot te klein voor hem is haha, maar hij komt wel heel regelmatig bij me op bed en dan lekker tegen me aan liggen.

Wat is er zo grappig aan de persoonlijkheid van je huisdier?

Phoebe is vooral gewoon heel eigenzinnig. Als een van ons een hand uitsteekt om hem naar ons toe te lokken, loopt hij soms straal langs ons heen en als we proberen hem op te pakken, rent hij ook regelmatig gewoon weg. Daar moeten we altijd best wel om lachen, maar hij kan ook gewoon heel erg lief zijn. Vaak zit-ie tijdens het avondeten bij ons op tafel en dan voeren we hem stukjes vlees of groente of aardappeltjes, en dat eet hij dan ook gewoon op! Hij zit soms urenlang bij mij op het bureau naast mijn laptop (vroeger had hij er een pootje van om ‘’per ongeluk’’ op de aan/uitknop te drukken…) en hij is professional hoofdstoten, heerlijk vind ik dat. Hij heeft gewoon een hele eigen persoonlijkheid.

Hoe belangrijk is de band met je huisdier?

Hij is mijn liefste vriendje! Vroeger was het wel wat moeilijker: toen hij nog klein was beet en krabde hij veel, omdat hij waarschijnlijk aan mij merkte dat ik anders was en anders met hem omging. Maar inmiddels is hij echt gewon ontzettend lief voor me. Hij komt bij me liggen als ik me niet lekker voel, hij duwt zijn koppie tegen me aan als ik wel wat liefde of troost kan gebruiken, hij is er altijd, hij maakt me aan het lachen en hij is gewoon de allerliefste. En hij belichaamt ook gewoon heel erg het thuis-gevoel voor mij: ik kan me niet meer voorstellen dat hij geen deel van mijn leven zou uitmaken.

Welke koosnaampjes geef je aan je huisdier?

Tegenwoordig noem ik hem vaak Muk of Mukkie, vraag me niet hoe ik erop kom haha. Verder zeggen we eigenlijk nooit Phoebe, maar altijd een soort verbastering: Fiep, Fiepje, Fiepske, Kleine Man, Kleintje, Poppie, Lieve Poessie enzovoorts. Tja, je bent een krankzinnig kattenmeisje of je bent het niet…

Heb jij ook een furry friend?

You may also like...

2 Comments

  1. Leuk! Ik ben ook heel blij met mijn furry friends (de hond en Meneer Konijn) 🙂

  2. Dat van die koosnamen is super herkenbaar. We hebben thuis een cavia die de naam Chewie kreeg, maar soms heb ik de indruk dat ik hem minstens even vaak met een andere naam aanspreek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]