Lezen en schrijven, dat zijn mijn grootste hobby’s en dat betrek ik het liefste op alles in mijn leven – inclusief films. Hoewel ik veel verschillende soorten films kijk, maakt mijn hart altijd een extra sprongetje van ‘vind ik leuk’ wanneer een film (deels) gaat over lezen of schrijven. Nu heb ik niet zo heel erg veel films gezien in de aparte afdelingen, maar ik heb wel een aantal favoriete films die te maken hebben met allebei!

1. The Reader
Een film met prachtige hoofdrollen voor Kate Winslet en Ralph Fiennes, met een verhaal dat zich afspeelt om en nabij de Tweede Wereldoorlog. De verhouding tussen een puberjongen en een oudere vrouw is enerzijds bizar, maar het wordt ontzettend mooi verteld. Wat hierin vooral aantrekkelijk is, is het feit dat hij haar tijdens hun samenzijn voorleest en dat ze zo een band krijgen. Heel intrigerend, ontzettend goed geacteerd en met verrassende – en trieste – plotwendingen. Een aanrader.

2. Julie & Julia
Niet helemaal eerlijk, want deze film gaat meer over bloggen dan over schrijven. Maar ik vind dat bloggen ook telt als schrijven, haha. Sowieso is het een erg leuke film met Amy Adams en Meryl Streep, over koken, bloggen, Parijs en romantiek. Heel leuk geacteerd, met leuke verhaaltjes en gewoon een fijne film om te kijken!

3. The Help
Over deze film schreef ik vandaag ook al, simpelweg omdat ik er geen genoeg van kan krijgen haha. Dit is zo’n geweldige film, gebaseerd op een boek – ontzettend goed verfilmd met geweldige acteurs. En tja, in de film wordt een boek geschreven en dat boek wordt ook gelezen – beter kan het niet, toch? En als je van een zware film houdt over controversiële onderwerpen, dan is dit helemaal een aanrader, het gaat namelijk over het lot van zwarte huishoudsters in het Mississippi van de jaren zestig. Met Emma Stone, Viola Davis en Sissy Spack, echt geweldig!

4. Miss Austen Regrets
Dit is een heerlijke film voor liefhebbers van kostuumdrama’s. Als je een boekenwurm bent en houdt van de boeken van Jane Austen, dan moet je deze film echt zien: het vertelt namelijk het verhaal van de laatste levensperiode van Jane Austen zelf en hoe ze haar meest recente boek schrijft en omgaat met het lot van een schrijfster. Ontzettend mooi!

5. Freedom Writers
Ken je de film The Triumph met Matthew Perry? Ik wel, en ik vind die fantastisch. Freedom Writers lijkt er een beetje op: een jonge lerares gaat werken op een achterstandsschool met vrijwel alleen zwarte kinderen. Aanvankelijk wordt het niks, maar wanneer ze de kinderen uitdaagt om hun heftige verhalen op te schrijven, ontstaat er iets heel moois. Dit is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en het boek met alle verhalen van deze kinderen bestaat echt, je kunt het hier bijvoorbeeld kopen. De film is echt super, met Hilary Swank in de hoofdrol en heel puur en emotioneel.

6. Beauty and the Beast
Eigenlijk speel ik vals met deze haha, want het is een Disney-film… maar ik denk dat iedere boekenwurm deze toch wel gezien heeft?! Ik bedoel, Belle is dol op boeken, dat schattige boekwinkeltje, de gemene Gaston die haar boeken vernielt en dan *oh mijn god* die geweldige bibliotheek in het kasteel…

You may also like...

2 Comments

  1. Leuk lijstje! Heb er nog niet veel films van gezien. Moet ik zeker nog eens doen. Misschien nog eentje voor erbij: The Jane Austen Book Club. Ook heel leuke film!

  2. Past niet in deze categorie, maar een film met een beetje hetzelfde scenario als ‘Freedom Writers’: Dangerous Minds. Een héle goede film over een lerares (Michelle Pfeiffer) die les komt geven aan een klas leerlingen uit de achterbuurten. Echt een film die blijft hangen.

    Leuk lijstje verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]