Zucht, soms denk ik: waar is mijn kindertijd gebleven? De tijd van Pinkeltje voorlezen, Teletubbies kijken, altijd met mama mee naar de supermarkt, tussen de middag een slaapje doen en urenlang met Babyborn spelen? De tijd van Assepoester en Ariël,m aar ook de tijd van Annie, Mary Poppins en Corrina. Soms realiseer ik me dat ik eigenlijk veel te snel groot ben geworden, maar ach – dat geldt voor iedereen. En om onze jeugd weer een beetje tot leven te wekken, vandaag een lijstje van films die ik vroeger altijd keek en die nu nog altijd gewoon superleuk zijn!

1. The Sound of Music (1965)
Do, a dear, a female dear… ja, ik ken dat liedje nog steeds uit mijn hoofd. Net zoals My Favourite Things en Sixteen Going On Seventeen. God, hoe vaak heb ik deze film wel niet gezien? Altijd als ik ziek was, heel vaak samen met mijn zus – uit volle borst meezingend natuurlijk, en wij deden altijd de geitjes na bij The Lonely Goatherd. Gewoon altijd zo ongelofelijk leuk, blijft klassiek. De strenge kapitein, de uitbundige Maria, de schattige Gretel en dan het dreigende gevaar van WO II… the more you see it, the more it becomes one of your favourite things!

2. Annie (1982)
Het roodharige meisje dat vol hoop en verlangen Tomorrow zingt… wiens hart werd niet door haar gestolen? De krullenkop die het zo zwaar heeft, met de gemene miss Hannigan en de twee dieven die haar willen stelen. Zo triest, maar ook zo emotioneel en sterk en vol normen en waarden.

3. Corrina, Corrina (1994)
Deze film herinner ik me misschien nog wel het beste, omdat ik deze keek toen ik al wat ouder was. Whoopi Goldberg levert hier een fantastisch staaltje acteerwerk als Corrina, de arme zwarte huishoudster die gaat werken bij kersverse weduwnaar Manny Singer en zijn dochter Molly, die sinds de dood van haar moeder weigert te praten. Zo leuk om de band tussen die twee te zien ontwikkelen, en de wat oudere kijker zal ook beseffen dat deze band heel ongewoon is – omdat een zwarte vrouw natuurlijk niet zo dichtbij een blank gezin behoorde te komen. Ook veel leuke grapjes, zoals blazen naar het stoplicht om het op groen te laten gaan en ”chi-chis” (borstjes).

4. The Little Princess (1939)
Zo oud.. maar echt een golden oldie! De kleine, beminnelijke Shirley Temple in de rol van het meisje Sarah Crewe, wier vader een belangrijk legerofficier is en haar achterlaat bij het strenge weeshuis van miss Minchin wanneer de Eerste Wereldoorlog begint. Aanvankelijk is er geen vuiltje aan de lucht, maar dan bereikt miss Minchin het bericht dat kapitein Crewe dood is… Dit is gewoon zo’n film die enorm oud is, maar desondanks toch gewoon ontzettend mooi. Heel goed acteerwerk, een mooi verhaal en de emoties brengen tranen in je ogen.

5. The Secret Garden (1903)
Een film die nog niet zo oud is, gebaseerd op het klassieke kinderboek van Frances H. Bennett. Prachtig boek en de film is erg mooi gemaakt, met een perfecte kindercast en een tuin die net zozeer tot de verbeelding spreekt als in het boek, heerlijk om naar te kijken!

You may also like...

3 Comments

  1. Ooooh the Little Princess, jaaaa, geweldige film, maar ik wist niet dat hij zo heette.

  2. Ik heb laatst ‘The Little Princess’ weer opgezet, die heb ik nog steeds op video 🙂 En The Sound of Music gaat elk jaar sowieso een keer op! Oh, en Annie ga ik dus binnenkort weer kijken, haha, samen met die andere 2 films, want die ken ik niet!!

  3. Tomorrow is heel erg mooi 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]