Als je mij een klein beetje – echt maar een piepklein beetje – kent, dan weet je wel dat ik dol ben op Parijs. Eerder bracht ik deze heerlijke stad al een eerbetoon, maar wat is er eigenlijk nog leuker dan zelf naar Parijs gaan? Juist… films kijken met een grote rol voor Parijs! Vandaag deel ik mijn favoriete Parijs-films met jullie, enjoy!

1. Passport to Paris
Ach, jeugdsentiment! Deze film met de Olsen-twins was vroeger mijn favoriete film… heerlijk vond ik het om Mary-Kate en Ashley te zien op hun avontuur door Parijs, langs vrijwel alle bezienswaardigheden. Oh, en als kers op de taart gingen ze ook nog eens uit met echte Franse jongens… zucht. Tja.

2. Monte Carlo
Ook zo’n leuke chick flick, met hoofdrollen voor Leighton Meester, Katie Cassidy en Selena Gomez. Beetje een clichéverhaal, dat wel: meisje wordt op een armzalig tripje naar Parijs (waarop alles misgaat) aangezien voor een beroemdheid en komt terecht in het luxeleven van deze diva. Heerlijke film, heerlijk Parijs, heerlijke cast en heerlijk verhaal. Gewoon delicieux.

3. Midnight in Paris
Een film die ietsje dieper gaat en dus interessant is voor de wat intellectuelere personen onder ons, hihi. Een verloofd stel gaat naar Parijs en daar komt de man – een schrijver – per ongeluk terecht in het Parijs van de jaren twintig, waar hij ook nog eens kennismaakt met vrijwel alle kunstenaars van die tijd. Heel erg leuk om te zien, heel intrigerend en oh ja, Parijs is gewoon prachtig in deze film.

4. Julie & Julia
Deze film speelt zich ongeveer voor de helft af in Parijs, want er worden twee verhalen verteld. Het verhaal in Parijs speelt rond de jaren 30 en gaat over de beroemde kok Julia Child, en tja… Parijs = eten. Heerlijk eten, en ook gewoon heerlijk Parijs.

5. Ratatouille
Een Disney-film die heel schattig en leuk en grappig is en zich afspeelt in een sterrenrestaurant in Parijs. Het leuke is in deze film dat het gaat over een rat die kookt! Of nou ja, een rat die een onbeholpen koksmaatje helpt koken maar eigenlijk alles zelf doet. Echt heel erg leuk en Parijs wordt ook weer op een heel mooie manier getoond!

6. The Hunchback of Notre Dame
Ook een Disney-film die zich voornamelijk bij de prachtige Notre Dame-kathedraal afspeelt. Het verhaal is een klassieke legende en dit huis van God wordt gewoon prachtig weergegeven, voornamelijk in het liedje God help the outcasts. Heel erg mooi en ook gewoon prachtig om te zien!

You may also like...

1 Comment

  1. Midnight in Paris is echt geweldig 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]