Door geliefde zus Laura kwam ik op het idee om vanaf januari 2012 bij te houden welke boeken ik lees en welke films ik kijk. Ik vind het jammer dat ik daar nog niet eerder mee ben begonnen, want het is heel leuk om terug te zien wat je zoal hebt gezien en gelezen. Nu leek het me wel leuk – en stiekem had ik geen andere inspiratie, haha – om met jullie te delen welke films ik tot nu toe in 2012 heb gezien!

Januari

1. My Sister’s Keeper

Dit is mijn lievelingsfilm geworden sinds de eerste keer dat ik hem zag, vanwege de geweldige cast (o.a. Cameron Diaz, Abigail Breslin en Alec Baldwin) en het zeer emotionele verhaal over een meisje dat enkel en alleen geboren is om haar zus met kanker te helpen door het afstaan van lichaamsweefsels. Ik zag hem voor de tweede keer en vond hem nog steeds prachtig. Een absolute aanrader.

2. Little Lord Fauntleroy

Dit is waarschijnlijk geen film die jullie bekend voorkomt en ik zal toegeven: ik had er ook werkelijk nog nooit van gehoord. Maar het is een hele schattige – erg oude – film over een klein jongetje dat de zoon van een hele rijke, maar verbitterde oude graaf is en bij hem mag komen wonen om een goede opvoeding te krijgen. Een beetje een Charles Dickens-verhaal, heel aandoenlijk.

Februari

3. Ballet Shoes

Met onder andere Emma Watson in de hoofdrol: vertelt het verhaal van drie weesmeisjes die alle drie toegelaten worden tot een zeer prestigieuze school voor dramatische kunsten en daar hun weg moeten zoeken. Het is een leuke film, vermakelijk om naar te kijken en met een mooi verhaal en goed acteerwerk.

4. Monte Carlo

Dit is een film die ik al wilde zien sinds hij in de bioscoop verscheen, en ik zal het maar eerlijk opbiechten: alles eraan vond ik geweldig! De cast (Selena Gomez, Leighton Meester, Katie Cassidy, Cory Monteith) de setting (PARIJS) en het verhaal: girl next door wordt aangezien voor rijke snob en komt terecht in luxebusiness. Heerlijk om naar te kijken, echt waar.

5. Coco Avant Chanel

Een echte film voor modemeisjes, met de knappe Audrey Tautou in de hoofdrol (van één van mijn favoriete modecommercials) van de jonge Coco Chanel, of beter gezegd – Coco voordat ze DE Coco Chanel werd. Het is een mooie film, het verhaal is wel wat langdradig en niet alle acteurs zijn even goed, maar geen slechte film.

6. Red Riding Hood

Een nieuwe film met een van mijn lievelingsactrices Amanda Seyfried in de hoofdrol. De film vertelt een variant van het sprookje Roodkapje, waarin het er vooral om gaat om de kijker na te laten denken over de identiteit van de Grote Boze Wolf. Je wordt op een heleboel dwaalsporen gezet en de uiteindelijke onthulling is ongelofelijk. Een heel mooie film, knap gemaakt met bijzonder goede acteurs. Zeker de moeite waard.

7. War Horse

Deze film zag ik in de bioscoop met één van mijn beste vriendinnen. We kennen elkaar van de manege waar ik elke zaterdag paardrijd en zij mij daarbij begeleidt, dus het was al snel duidelijk dat we naar deze film moesten gaan, haha. Wij vonden hem erg mooi, maar we waren het er over eens dat alleen mensen die iets met paarden hebben dat ook zullen vinden. Het is een mooi verhaal over de Eerste Wereldoorlog, heel sterk en ook best heftig, maar als je absoluut niets met paarden hebt, dan vind je er niets aan.

8. The Three Musketeers

Een Disney-verfilming van het beroemde boek. Erg leuk verfilmd, met een lach en een traan, goede acteurs en mooi uitgewerkt. Niet bijzonder, wel leuk om te kijken.

Maart

9. Extremely Loud & Incredibly Close

Deze film zag ik met mijn vader in de bioscoop, met speciale voorpremièrekaartjes van de VARA. Het is een boekverfilming, heel mooi gemaakt – hoewel ik het boek niet heb gelezen – en met ijzersterke acteurs (o.a. Sandra Bullock en Tom Hanks). Het verhaal is heel bijzonder, en ik moet niet teveel zeggen omdat je de film het beste zelf kunt kijken om het bijzondere effect ervan te ervaren.

10. Intouchables

Dit is gewoonweg een GEWELDIGE film. Daar kan ik geen woorden meer aan vuilmaken, want deze woorden zullen toch niet de magie van deze film kunnen beschrijven. Het verhaal is prachtig, zit vol humor en ook vol heftige emoties, de cast verdient absolute Oscars en Academy Awards en Golden Globes en alle mogelijke prijzen. Dit is de beste film die ik ooit heb gezien, dus GA HEM ALSJEBLIEFT ZIEN.

April

11. Midnight in Paris

Ook al zo’n prachtige film over Parijs, hoewel met een nogal vaag verhaal over een man die in staat is te springen tussen het moderne Parijs en het Parijs van de woelige twintiger jaren, waar hij alle beroemde kunstenaars van die tijd ontmoet en zelfs verliefd wordt. Heel intrigerend en mooi om naar te kijken.

12. National Treasure

Deze film heb ik in april voor ongeveer de derde keer gezien, want hij blijft geniaal. Nicholas Cage speelt de rol van een man die beweert dat er een schat is die de mensheid kan veranderen en dat alleen hij die kan vinden. Maar niemand werkt mee – hij wordt juist alleen maar tegengewerkt – en wat gebeurt er dan? Tja, dan steel je de Onafhankelijkheidsverklaring. Heel logisch. GA KIJKEN!

13. Wuthering Heights

Dit is een slechte film. Een hele slechte film. Komt omdat het ook vooral een hele oude film is, want hij is echt ontzettend slecht. De cast acteert zo bagger dat het bijna eng is, het verhaal is een rommeltje en het is gewoon helemaal niet leuk om deze film te kijken.

Mei

14.  Sleepless in Seattle

Tja, zo’n klassieker mag je als (toen bijna) achttienjarige wel gezien hebben. Heel mooi, heel intrigerend, heel goed geacteerd door Tom Hanks en Meg Ryan. Ik vond het vooral zo leuk dat het hele verhaal om hen allebei draait, maar dat ze in werkelijkheid niet meer dan vier of vijf minuten samen in beeld zijn, haha.

Juni

15. Remember Me

Deze film wilde ik al een tijdje graag zien – en nee, niet omdat Robert Pattinson erin speelt, maar omdat het me gewoon een erg mooie film leek. Aanvankelijk dacht ik: waar gaat dit over? Het acteerwerk vond ik niet zo geweldig en het was allemaal nogal rommelig, maar het gaat vooral om de relatie tussen Tyler en Abby (die overigens wel goed gespeeld wordt door Emille de Ravin) en Tylers familie. Uiteindelijk bleek het toch wel een erg mooie film te zijn, met een intrigerend verhaal en vooral een erg schokkend einde… dat je werkelijk in tranen brengt.

16. Emma

Een kostuumdrama, de verfilming van het boek van Jane Austen. Om heel eerlijk te zijn is dit geen film die me echt bij is gebleven, al weet ik wel dat ik hem mooi vond. Het gaat namelijk over een jonge koppelaarster die voor iedereeen liefde zoekt, maar dat zelf keer op keer afwijst. Mooie film dus, maar niet echt bijzonder.

17. Phone Booth

Dit is wél een film die me is bijgebleven, want man, man, wat een spannend en spectaculaire film! Normaal gesproken hou ik totaal niet van actiefilms en vind ik die alleen maar saai, maar deze was toch wel erg spannend. Want tja… wat doe je als je in een telefooncel staat, je net iemand hebt gebeld en weg wilt gaan en dan de telefoon ineens begint te rinkelen? En wat doe je als de persoon aan de andere kant van de lijn je bevelen begint te geven en je die moet uitvoeren, omdat je anders gedood wordt – met je dierbaren erbij?

Zeventien films van januari t/m juni! In januari volgend jaar vertel ik hoeveel films ik heb gezien van juli t/m december!

You may also like...

3 Comments

  1. My Sister’s Keeper <3
    Red Riding Hood <3

  2. Ohh Emma vond ik zo leuk! Ik heb die met Gwyneth Paltrow gezien, weet niet welke verfilming jij hebt gekeken?

    O en je vindt wel veel films ‘intrigerend’ haha 😛

  3. Laura: ik heb de tv-filmversie gezien met Kate Beckinsale als Emma, dus niet degene met Gwyneth Paltrow haha. En tja, ik ben gevoelig voor de intriges in films 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]