Voor 2018 staan er al aardig wat nieuwe boekverfilmingen op stapel: zo zouden films als Dumplin’, To All The Boys I’ve Loved Before en misschien All The Bright Places moeten uitkomen, hopen we dat andere films eindelijk uit de pre-productionfase zullen komen en druppelt er langzaam informatie binnen over andere films, waaronder The Hate U Give (naar het boek van Angie Thomas) en Love, Simon (naar het boek van Becky Albertalli). En omdat het altijd ontzettend leuk is om onszelf een beetje warm te maken voor nieuwe verfilmingen, doen we vandaag weer eens een round-up van het nieuws over deze aankomende films!

Love, Simon

Love, Simon is de verfilming van Simon vs. The Homo Sapiens Agenda van Becky Albertalli. Zullen we het maar meteen even over de titel hebben? Want die is dus veranderd! En dat vind ik helemaal niet erg: niet alleen is de boektitel echt heel lang en niet goed uit te spreken, ook past Love, Simon veel beter bij het verhaal. Becky Albertalli vertelde op Twitter dat de film ‘’aanvoelt als een liefdesbrief’’ en daarom ook een titel verdient die daarbij past. En zoals in een artikel op EpicReads beschreven wordt, is dit ook een hele goeie stap richting meer emancipatie, omdat de titel meteen duidelijk maakt dat het echt een liefdesverhaal is tussen twee jongens. No shying away from it!

Boek

Het verhaal gaat over Simon, die homoseksueel is en behoorlijk in de knoop zit met hoe hij daarvoor moet uitkomen bij zijn familie en vrienden en intussen probeert uit te zoeken wie zijn anonieme mailcrush Blue in het echt is. Ik vond het boek heel erg schattig en romantisch en fijn om te lezen, maar het ontbrak een beetje aan diepgang in mijn ogen: dat betekent echter niet dat ik het geen tof boek vond en het maakt me ook niet minder enthousiast over de film want die wil ik echt heel graag zien!

Cast

De film heeft een behoorlijk toffe cast: Nick Robinson speelt Simon en we kennen hem al van Everything, Everything maar ook van The Fifth Wave en Jurassic World. Hij ziet er heel erg schattig uit en ik denk dat hij een hele goeie Simon gaat zijn. Katherine Langford speelt Simons beste vriendin Leah: ik ben benieuwd hoe ze dat gaat doen, omdat we haar kennen als Hannah uit Thirteen Reasons Why en dat is natuurlijk een rol die veel heftiger en minder luchtig is dan ze in deze film moet gaan doen. De rest van de cast is mij vrij onbekend, maar Jennifer Garner (13 Going On 30, Juno, Dallas Buyers Club) speelt Simons moeder en Logan Miller (Before I Fall, The Walking Dead, Guardians of the Galaxy) speelt Martin Addison. Miles Heizer, bekend als Alex in Thirteen Reasons Why, speelt de rol van Cal, een crush van Simon.

[OLD/ NEW] New throwback pictures of the cast! ⠀⠀⠀⠀ — #simonvsthehomosapiensagenda #katherinelangford #leahburke

Een bericht gedeeld door Love, Simon (@lovesimonupdates) op

Easter eggs

Schrijfster Becky Albertalli is nauw betrokken bij het maken van de film en op haar blog is te lezen dat ze er behoorlijk enthousiast over is, omdat de film heel goed recht doet aan haar boek. Ze vertelt dat er wat personages bij zijn gekomen, dat sommige donker van huidskleur zijn ‘’geworden’’ en dat sommige personages minder aanwezig zijn, maar verder is het erg trouw gebleven volgens haar. Supertof natuurlijk! De film verschijnt in maart 2018: een trailer of soundtrack (muziek schijnt erg belangrijk te zijn in de film) hebben we nog niet, maar wél een teaserposter en wat behind the scenes-kiekjes. En weet je wat ik zo geweldig vind? De easter eggs die daarbij horen. Zoals de tagline: He’s done keeping his story straight. Ge-wel-dig. Of dit: Coming Out 2018. Heeft allemaal met seksualiteit te maken en dat vind ik echt heel tof en een beetje gewaagd gedaan. EXCITED!

The Hate U Give

Dat The Hate U Give zou worden verfilmd, was al heel snel nadat het boek de bestsellerlijsten veroverde duidelijk, en ik kan er alleen maar om juichen! Het is namelijk zó belangrijk dat dit verhaal wijd verspreid wordt en als we zo kijken naar wat er tot nu toe over de film bekend is, zit dat wel zo’n beetje goed. Schrijfster Angie Thomas is ook hier nauw betrokken en heeft gezegd dat de film een beetje ‘’het twee-eiige broertje van het boek’’ is: anders, maar toch lijkt het erop en dat vind ik een mooie manier om het te bekijken. Er is nog maar weinig bekend over de film en er is ook nog met geen woord gerept over een releasedatum, maar de cast is al wel bijna volledig bekend gemaakt!

Hoofdrol

Amandla Stenberg is gecast in de rol van Starr, een zwart meisje dat getuige is van de politiemoord op haar beste vriend en daarna een soort boegbeeld wordt van de Black Lives Matter-beweging terwijl ze niet eens zeker weet of ze dat wel wil zijn. Amandla is inmiddels een begrip in de YA-filmwereld: ze speelde Rue in The Hunger Games en Maddy in Everything, Everything en ik vind haar een voorspelbare, maar wel goede keuze voor deze rol. Dat ze hiervoor gecast is, heeft me ook ergens over aan het denken gezet: toen ik The Hunger Games en Everything, Everything keek, kon ik me niet herinneren dat haar personage in het boek een donkere huidskleur had, maar als ik zo’n film kijk, registreer ik bijna niet eens dat ze een donkere huid heeft. Vind ik gewoon totaal niet belangrijk: het gaat om het personage, niet de huidskleur. Who’s with me?

Cast

De cast bestaat verder uit acteurs die ik zelf niet echt ken. Russell Hornsby (Grimm) speelt Starrs vader Maverick, Regina Hall (Grandfathered, Black-ish, Insecure) speelt Starrs moeder en de acteurs die Seven en Khalil spelen, vallen in de categorie ‘’nieuw en onbekend’’ dus dat is alleen maar goed. Kian Lawley (Before I Fall, Zac & Mia) speelt Starrs vriend Chris, Anthony Mackie is gecast als King en rapper Common als oom Carlos en Issa Rae (Insecure) speelt activiste April Ofrah. Geen echt bekende namen, maar ik ben wel heel benieuwd hoe ze het gaan doen!

#Repost @AngieThomas: No lie – I got teary-eyed when I saw this. Meet the Carter family 😊@TheHateUGiveMovie #TheHateUGive

Een bericht gedeeld door The Hate U Give (@thehateugivemovie) op

#Repost @AngieThomas: Starr and Khalil, courtesy of @oaktreetee! Go follow if you haven’t! #TheHateUGive @TheHateUGiveMovie

Een bericht gedeeld door The Hate U Give (@thehateugivemovie) op

#Repost @AngieThomas: Starr and Chris 😊😊😊😊 @TheHateUGiveMovie #TheHateUGive #FBF

Een bericht gedeeld door The Hate U Give (@thehateugivemovie) op

Belangrijk

Ik denk dat het an sich al heel tof is dat deze film wordt gemaakt, omdat het verhaal zo rauw en heftig is dat het ook gewoon enorm belangrijk is dat het tot leven wordt gewekt. De taferelen in het boek zijn in bepaalde delen van Amerika aan de orde van de dag, en misschien kan deze film mensen nog wat meer wakker schudden dan het boek wellicht al heeft gedaan: beelden zijn in sommige gevallen sterker dan woorden en het is wel vaker gebeurd dat een film mensen flink aan het praten heeft gekregen. Ik vind de foto’s er in ieder geval nu al heel realistisch uitzien, dus ik ben erg benieuwd of het op kan tegen de kracht van het boek!

#Repost @AngieThomas: About yesterday 😊 @TheHateUGiveMovie #TheHateUGive

Een bericht gedeeld door The Hate U Give (@thehateugivemovie) op

Starr Starr in the Stars #TheHateUGiveMovie

Een bericht dat is gedeeld door @oaktreetee op

T.H.U.G day #5 in the Game

Een bericht dat is gedeeld door @oaktreetee op

Tour d’Amandla #TheHateUGiveMovie

Een bericht dat is gedeeld door @oaktreetee op

Naar welke van deze twee films ben jij benieuwd?

You may also like...

12 Comments

 1. ALLEBEI. 2018 wordt sowieso echt een mooi jaar, want naast de film komen er ook nog 2 (!!) nieuwe Becky boeken <3 <3 <3

  1. Jaaa, dat van die nieuwe boeken van Becky zag ik ook inderdaad! Ik dacht echt WHUT, twéé nieuwe boeken?! Zo tof! Al heb ik De voordelen van onbeantwoorde liefde nog niet eens gelezen haha.

 2. ALLEBEI. 2018 wordt sowieso echt een mooi jaar, want naast de film komen er ook nog 2 (!!) nieuwe Becky boeken <3 <3 <3

  1. Jaaa, dat van die nieuwe boeken van Becky zag ik ook inderdaad! Ik dacht echt WHUT, twéé nieuwe boeken?! Zo tof! Al heb ik De voordelen van onbeantwoorde liefde nog niet eens gelezen haha.

 3. OMG, ik word zo enthousiast van deze post! Ik ben echt zó benieuwd naar allebei deze films, Simon en THUG zijn echt twee van mijn favoriete boeken. Het is ook zo leuk dat beide auteurs zo enthousiast meeleven met het filmproces en lezers hierover updaten op social media! CAN’T WAIT!!

  1. Ja hè! Daar hebben we ook wel geluk mee denk ik, sommige auteurs zijn lang niet zo betrokken maar het komt wel steeds meer geloof ik.

 4. OMG, ik word zo enthousiast van deze post! Ik ben echt zó benieuwd naar allebei deze films, Simon en THUG zijn echt twee van mijn favoriete boeken. Het is ook zo leuk dat beide auteurs zo enthousiast meeleven met het filmproces en lezers hierover updaten op social media! CAN’T WAIT!!

  1. Ja hè! Daar hebben we ook wel geluk mee denk ik, sommige auteurs zijn lang niet zo betrokken maar het komt wel steeds meer geloof ik.

 5. Ik ben wel heel erg benieuwd naar de Simon film. Het boek was erg goed. Wel vind ik het jammer dat er nog maar weinig films zijn waarin homo (of anders) zijn normaal is. En waar het dus niet gaat over uit de kast komen of chantage.

  Aan de andere kant is het een gevoelig onderwerp en is het belangrijk dat hier veel aandacht aan wordt gegeven.

  1. Ik geef je helemaal gelijk: het is vaak nog te veel hét onderwerp of een negatief onderwerp, terwijl het maar gewoon iets heel normaals is. En áls er een personage homo is zonder dat daar een ding van wordt gemaakt, is het vaak een stereotype – ook zo jammer.

 6. Ik ben wel heel erg benieuwd naar de Simon film. Het boek was erg goed. Wel vind ik het jammer dat er nog maar weinig films zijn waarin homo (of anders) zijn normaal is. En waar het dus niet gaat over uit de kast komen of chantage.

  Aan de andere kant is het een gevoelig onderwerp en is het belangrijk dat hier veel aandacht aan wordt gegeven.

  1. Ik geef je helemaal gelijk: het is vaak nog te veel hét onderwerp of een negatief onderwerp, terwijl het maar gewoon iets heel normaals is. En áls er een personage homo is zonder dat daar een ding van wordt gemaakt, is het vaak een stereotype – ook zo jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]