Ik ontdek regelmatig nieuwe muziek die ik supertof vind en waar ik dan een tijdje echt non-stop naar kan luisteren voordat het weer een beetje wegzakt – of voor ik het definitief in mijn rijtje favorieten opneem. De laatste tijd heb ik veel van dat soort nummers ontdekt en ik vind het echt heerlijk om ernaar te luisteren, vooral omdat het dit keer muziek is waar ik niet snel genoeg van krijg: meezingnummers, powernummers, bijzondere nummers, eigenlijk van alles wat. Tijd voor wat muziekpraat!

Nieuwe ontdekking: Kelsea Ballerini

Bekentenis: ik kende Kelsea tot voor kort alleen als een vriendin van Taylor Swift en een up and coming countryzangeres. Tot ik een paar dagen geleden actief naar haar nummers Peter Pan en Love Me Like You Mean It begon te luisteren en ik ben he-le-maal verkocht. Ze heeft iets heel erg zachts, de nummers zijn ontzettend romantisch op zo’n sprookjesachtige en toch moderne manier en de muziekvideo’s zijn zo hartverwarmend en mooi. Het is van die typische muziek die onwijs fijn is om naar te luisteren en een beetje mee te zingen omdat elk meisje er wel iets van zichzelf en haar liefdesleven in kan herkennen. Ik ben fan!

Op repeat: Selena Gomez & Kygo – It Ain’t Me

Kygo? Wie? Nog nooit van gehoord, maar Selena’s muziek vind ik al een tijdje supertof. Deze samenwerking deed me eerst niet zoveel, maar toen ik goed naar de tekst begon te luisteren vond ik het wel een heel erg goed nummer. De tekst is op een bijzondere manier poëtisch, Selena’s stem klinkt vet mooi en het heeft zo’n soul-vibe die ik heel tof vind. Ik kan mijn vinger er niet zo goed op leggen, maar ik vind het echt een cool nummer.

Nieuwe ontdekking: Rachel Platten – Fight Song

Momenteel heb ik een beetje een zwak voor nummers die iets te maken hebben met staying strong, zoals ik het in de daarvoor bestemde playlist maar even heb genoemd. Nummers over girlpower, weer overeind krabbelen na een tegenslag en dat soort dingen. En nou ja, Fight Song is natuurlijk bij uitstek hét powernummer. Het heeft een hoog meezinggehalte, de tekst is krachtig en herkenbaar en gewoon de hele boodschap is fantastisch. Het is zo’n nummer waar je een beetje sterker van kunt worden omdat er zoveel kracht van de muziek en ook van Rachel uitgaat.

Op repeat: Katy Perry – Chained To The Rhythm

Dit nummer kan bijna niemand ontgaan zijn: ze bracht het een paar weken geleden uit en inmiddels heeft ze er al twee flink controversiële optredens en een geweldig gave muziekvideo aan toegevoegd. Ik vind het een heerlijk catchy liedje en de boodschap is fantastisch, zeker als je kijkt naar wat er allemaal in de wereld gebeurt momenteel en dat ze eigenlijk best gelijk heeft met haar teksten. Overigens luister ik ook veel naar Firework, als we het dan toch over powernummers hebben. Maar Chained ToThe Rhythm vind ik wel echt een van Katy’s beste nummers ever.

Nieuwe ontdekking: Elle King – Ex’s & Oh’s

Ik kwam een cover van dit nummer tegen, gemaakt door Vanessa Hudgens en Ashley Tisdale: hun versie is heel langzaam en gevoelig, maar ik ben helemaal fan van Elles eigen versie. Ze is sowieso keileuk om naar te kijken omdat ze zoveel girlpower heeft en het liedje is zulk lekker meezingmateriaal dat ik er helemaal mee uit mijn dak ga. Echt zo’n nummer dat niet echt ergens over gaat maar wel gewoon heel leuk is.

Opnieuw ontdekt: Hilary Duff

Hilary was echt mijn idool toen ik jong was. Ik was dol op Lizzie McGuire en toen ze haar eigen muziek ging maken, was ik fan van het eerste uur: ik heb ontelbare keren mee geblèrd met So Yesterday en Come Clean (ook echt compleet verkeerde tekst toen, haha) en die nummers heb ik de afgelopen tijd weer helemaal opnieuw ontdekt. Maar de muziek van volwassen Hilary vind ik leuker: haar single All About You vind ik heel erg leuk en van haar album Breathe In Breathe Out luister ik heel graag naar Sparks, Tattoo en My Kind. Ik vind het jammer dat ze niet echt doorgebroken is, want ze heeft muziek waar je altijd wel naar kunt luisteren en die echt leuk blijft.

Op repeat: La La Land

Jongens, dit is zo’n mooie film! Hij heeft ook echt al zoveel prijzen gewonnen en wordt helemaal de hemel in geprezen en ik ben er nog steeds niet over uitgepraat. De romance tussen Emma Stone en Ryan Gosling, de dansnummers, de geweldige decors en cameratechnieken, de thema’s rondom Hollywood en het najagen van je dromen en liefde en volwassen worden en teleurstelling… en dan de muziek. Ik kan echt niet stoppen met luisteren naar al die mooie nummers. Vooral The Fools Who Dream en City of Stars. Maar eigenlijk zijn ze allemaal zo mooi.

Op repeat: Taylor Swift ft. Zayn – I Don’t Wanna Live Forever

In de films van Fifty Shades ben ik niet geïnteresseerd, maar dit nummer van Taylor en Zayn vind ik wel heel mooi. Sowieso is Taylor prachtig in de video en haar stem klinkt geweldig, en de tekst is gewoon fantastisch. Over Zayn ben ik iets minder enthousiast. Maar goed. Toch een topnummer! De akoestische versie van Taylor is ook zo mooi ♥

Nieuwe ontdekking: Little Big Town – Better Man

Een echt nieuwe ontdekking is het niet, aangezien Taylor Swift dit nummer geschreven heeft, maar ik luister verder eigenlijk helemaal niet naar Little Big Town. Maar de manier waarop ze dit nummer zingen en de manier waarop de video is uitgevoerd vind ik wel heel tof. Het heeft ook weer iets heel romantisch en de tekst is hartverscheurend mooi.

Op repeat: Teske – Opnieuw

Als ik heel eerlijk ben, vind ik Teskes Engelstalige nummers – Rewritten en Finding Neverland – mooier en fijner om naar te luisteren, maar met Opnieuw laat ze wel zien dat ze ook heel goed Nederlands kan zingen en het is wel zo’n lekker meezing- en swingnummer. En de video is tof.

Op repeat: The Band Perry – Comeback Kid

Ook een liedje dat heel fijn is om te luisteren als je wat girlpower nodig hebt na een tegenslag of een slechte dag. Het is meezingmateriaal, heeft een toffe boodschap én het is de comeback van The Band Perry, en zij zijn zo cool! Maar vooral die boodschap. Ik ben een comeback kid!

Op repeat: Justin Timberlake – Can’t Stop The Feeling

Over leuke meezingnummers gesproken, deze is zo ontzettend leuk! Gaat ook niet echt ergens over maar hij is zo fijn om naar te luisteren!

Welke nummers staan er bij jou op repeat?

You may also like...

2 Comments

  1. Ik voel me oud, haha! Er zijn maar weinig liedjes die het bij mij winnen van de jaren ’90. En van wat er op dit moment hip is, heb ik sowieso geen verstand. Als ik er nu 1 uit zou moeten kiezen, dan Pink met Try.
    Jacqueline onlangs geplaatst…Wat deel je wel of niet op internet?My Profile

    1. Pink vind ik ook tof, al ken ik eigenlijk alleen Just Give Me A Reason haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]