Het jaar is alweer voor de helft om en daarom leek het me wel even leuk om terug te kijken op wat ik in dat eerste halfjaar allemaal heb gelezen: niet qua aantallen, maar qua boeken en wat ik daarvan vond! Welke boeken zijn me bijgebleven en welke vond ik echt superfijn om uit te lezen, welke boeken zette ik met een tevreden zucht weer in de kast en welke had ik nog lang niet willen dichtslaan? Het is een aardige lijst!

Favorieten 2016 tot nu toe

Mijn favoriete boeken van 2016 tot nu toe

 1. Misschien ooit – Colleen Hoover | Ik was hier echt zó bizar enthousiast over! Het verhaal is zo ontzettend mooi en bijzonder, de soundtrack bij het boek gaf het een magische extra dimensie en het was zo mooi en romantisch en toch ook grappig en luchtig… het is een boek dat me nog steeds af en toe bestookt met heimweegedachten. Waar het over gaat? De band tussen een dove muzikant, een meisje dat teksten schrijft en hoe wanhopig verliefd ze op elkaar zijn terwijl dat helemaal niet kan.
 2. Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han | Dit was echt een heel fijn boek om te lezen, zoet en romantisch maar toch ook met diepgang en een goede verhaallijn en mooie personages. Ik heb me er echt mee vermaakt en ben heel benieuwd naar het vervolg, want Lara Jean, haar liefdesbrieven en de jongens die verliefd op haar zijn heb ik echt in mijn hart gesloten.
 3. Duizend stukjes van jou – Claudia Gray | Dat is hoe ik dit boek over reizen tussen dimensies het beste kan omschrijven: ik heb er zó van genoten, het zat zo vol fantasie en magie en romantiek en spanning en gewoon alles, fenomenaal! Waanzinnig gewoon.
 4. De jongen op de berg – John Boyne | Heel erg mooi. Een echt gedurfd en zo mooi geschreven verhaal, heftig en diepgaand maar toch ook heel vlot leesbaar. Het verhaal over een Franse jongen die onder invloed van Hitler steeds Duitser wordt, laat me nog altijd niet los.
 5. Haar dag – Gayle Forman | Gayle kan zo ontzettend mooi schrijven, dat is wel duidelijk. Dit boek over twee jongeren en één dag in Parijs stond vol mooie quotes over liefde en leven, er zaten zoveel mooie beschrijvingen in van Parijs en het heeft zoveel diepe lagen in de personages en de verhaallijn en ik heb er echt met volle teugen van genoten.
 6. Het boek van Tess – Miriam Bruijstens | Tess is fantastisch. Tess heeft iets wat heel erg bijzonder is, haar poëzie raakt me, haar verhaal is hartverscheurend en hartverwarmend tegelijk, echt gewoon heel erg mooi. En het vervolg was nog mooier. Zoveel bewondering voor Miriam!
 7. Een leven na jou – Jojo Moyes | Hoewel niet zo mooi als het oorspronkelijke boek, vond ik dit wel een heel mooi vervolg. Het is net zo mooi en romantisch geschreven en het verhaal van Lou na alle gebeurtenissen met Will raakte me nog steeds. Het heeft iets warms, maar toch ook iets heel rauws en dat vond ik zo mooi.
 8. Anna & de french kiss – Stephanie Perkins | Gewoon zo’n leuk boek! In het Engels vond ik ‘m net iets mooier, maar alsnog heb ik er echt van genoten. Het is een moderne kostschoolroman over liefde en vriendschap en jezelf ontdekken en ontwikkelen en het is gewoon zo leuk om te lezen. Zo ontzettend leuk!
 9. Tweedehands vleugels – Vanessa Gerrits | Dit is een boek dat me echt aangenaam heeft verrast: het verhaal over beschermengelen vond ik ontzettend mooi, Vanessa’s schrijfstijl raakte me enorm en ik vond het echt jammer toen ik het uit had. Echt een boek waar ik me heel fijn bij voelde.
 10. Jij zegt het – Connie Palmen | Een literaire roman die ik ook verrassend mooi vond, over de relatie tussen Sylvia Plath en Ted Hughes. Verwarrend, maar op een heel erg levendige en filosofische manier en vol wonderschoon taalgebruik, echt adembenemend gewoon.

Welke boeken zijn jou het meest bijgebleven uit het afgelopen halfjaar?

You may also like...

18 Comments

 1. Super leuk om de tot nu toe leukste boeken van 2016 op een rijtje te zetten! Net als jij vond ik Misschien ooit, Duizend stukjes van jou en Aan alle jongens van wie ik hield heel erg leuk 🙂

  1. Yay voor die boeken en voor dat we ze allebei tof vinden!

 2. Super leuk om de tot nu toe leukste boeken van 2016 op een rijtje te zetten! Net als jij vond ik Misschien ooit, Duizend stukjes van jou en Aan alle jongens van wie ik hield heel erg leuk 🙂

  1. Yay voor die boeken en voor dat we ze allebei tof vinden!

 3. Duizend stukjes van jou was zo FABULOUS. Wat jij er nu bij zegt, die beschrijving die je geeft, is perfect. Het was écht waanzinnig en het was een mix van al het goede wat een boek kan hebben en dan ook nog eens perfect geschreven en dimensiereizen is gewoon AWESOME. Ik kijk zo enorm uit nasr het vervolg!

  1. FABULOUSLY AWESOME! <3

 4. Duizend stukjes van jou was zo FABULOUS. Wat jij er nu bij zegt, die beschrijving die je geeft, is perfect. Het was écht waanzinnig en het was een mix van al het goede wat een boek kan hebben en dan ook nog eens perfect geschreven en dimensiereizen is gewoon AWESOME. Ik kijk zo enorm uit nasr het vervolg!

  1. FABULOUSLY AWESOME! <3

 5. Mijn meest favoriete boek van dit jaar tot nu toe is A court of mist and fury van Sarah J. Maas.

  1. Ik ben van plan dit jaar nog het eerste deel te lezen!

 6. Mijn meest favoriete boek van dit jaar tot nu toe is A court of mist and fury van Sarah J. Maas.

  1. Ik ben van plan dit jaar nog het eerste deel te lezen!

 7. Dat zijn er wel enkele hoor. (wel handig dat ik hier al een lijstje met mijn favorieten van de eerste helft van dit jaar naast me heb liggen als concept 😉 )Ik heb me echter proberen te beperken zodat het geen te lange lijst zou worden: Habibi – Craig Thompson, Bloodkiss – J.R.Ward, Universal Alien – Gini Koch, Explosief vermoord – J.D.Robb, Zilveren zicht – Anne Bishop, Op de grens – Ilona Andrews, Rood – Pierce Brown, Meidoorn en Grim – Juliet Marillier, Inkt en bloed – Lisa Unger, Voor altijd gezien – Marie Force (of Liefde in de steigers van Jill Shalvis, bij die laatste twijfel ik immers tussen twee boeken)

  1. Ik ken geen enkele van die boeken haha, oeps!

 8. Dat zijn er wel enkele hoor. (wel handig dat ik hier al een lijstje met mijn favorieten van de eerste helft van dit jaar naast me heb liggen als concept 😉 )Ik heb me echter proberen te beperken zodat het geen te lange lijst zou worden: Habibi – Craig Thompson, Bloodkiss – J.R.Ward, Universal Alien – Gini Koch, Explosief vermoord – J.D.Robb, Zilveren zicht – Anne Bishop, Op de grens – Ilona Andrews, Rood – Pierce Brown, Meidoorn en Grim – Juliet Marillier, Inkt en bloed – Lisa Unger, Voor altijd gezien – Marie Force (of Liefde in de steigers van Jill Shalvis, bij die laatste twijfel ik immers tussen twee boeken)

  1. Ik ken geen enkele van die boeken haha, oeps!

 9. In de familie van Joyce Spijker en Zonder jou van de zussen Van Gastel zijn me het meest bijgebleven (al heb ik dat laatste boek recent gelezen). Echt geweldige boeken!

 10. In de familie van Joyce Spijker en Zonder jou van de zussen Van Gastel zijn me het meest bijgebleven (al heb ik dat laatste boek recent gelezen). Echt geweldige boeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]