Om wat meer structuur te geven aan de planning van mijn blog en ook omdat ik het gewoon leuk vind om jullie op een bepaald moment een bepaald soort inkijkje te geven in mijn leven, heb ik besloten om wat meer vaste rubrieken te introduceren. Dit is er eentje van: mijn favoriete muziek van het moment! Nu is het zo dat ik niet ontzettend veel muziek luister (zelfs niet iedere dag) maar ik heb wel periodes dat ik juist vrij veel luister of dat een bepaald moment in mijn leven gekoppeld is aan een bepaald soort muziek. Door middel van Youtube-filmpjes laat ik jullie dus zo nu en dan zien naar welke muziek ik vooral luister.

Intouchables soundtrack

De afgelopen weken heb ik tijdens het studeren voor mijn examens steeds gezocht naar goeie muziek. Met de deur dicht is het dan toch angstaanjagend stil, en dan raak ik juist afgeleid, gewoon door de gedachten in mijn hoofd. Ik was dus op zoek naar muziek om me echt af te kunnen sluiten, maar de liedjes van mijn favoriete artiesten zijn toch te snel en te lekker meezingbaar, dus dat werkte niet. Dat gold echter niet voor de soundtrack van mijn lievelingsfilm Intouchables: hierin wordt bijna niet gezongen. Het is langzame, rustige instrumentale muziek die ook op zijn hardst nog heel rustgevend is. Perfect dus als je je moet concentreren, deze heeft me echt geholpen om de info uit de lesstof goed op te nemen!

Les Misèrables 

Sinds ik een paar weken geleden met mijn ouders eindelijk de film keek, ben ik helemaal gek van de muziek in de film. Ik vind het zulke mooie teksten, maar de manier waarop het gezongen wordt, zo intens en emotioneel, zorgt er ook voor dat ik kippenvel krijg. Bovenstaande afspeellijst is een verzameling van mijn favoriete nummers uit de film, en vooral naar Do You Hear the People Sing en ABC/Red and Black kan ik elke dag wel luisteren!

The Way I Loved You – Taylor Swift

The Notebook is absoluut mijn favoriete romantische film en onlangs kwam ik tijdens het Youtuben dit filmpje tegen. Er zijn er twee van en het is maar net welke je leuker vindt: in ieder geval is het liedje The Way I Loved You van mijn all time-favoriet Taylor Swift onder een compilatie van filmscenes gezet en werkelijk waar, het past zo ontzettend goed! Ik vind het gewoon superleuk om naar te kijken en daarbij is het ook gewoon een hartstikke leuk nummer <3

The Tide is High – Atomic Kitten

Eeeuh… tja. Ik was als tien- of elfjarige helemaal verslaafd aan Lizzie McGuire en toen ik in 2004 in het ziekenhuis lag, keek ik The Lizzie McGuire Movie dan ook ontzettend vaak. Het beginliedje vond ik dan altijd zo leuk, net als natuurlijk het eindliedje (Hilary’s eigen What Dreams Are Made Of). Pas onlangs kwam ik erachter dat het beginliedje The Tide is High is van Atomic Kitten. Nu heb ik echt nooit naar hen geluisterd (ook nooit naar de Sugababes of Destiny’s Child, ik luisterde eigenlijk alleen naar K3 en later naar Hilary Duff) en dus voelt het wel een beetje grappig-fout om dit nummer nu continu in mijn hoofd te hebben. Maar eh… het is leuk. Laten we het daar maar gewoon op houden.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]