img_8479

Hoewel eten nooit een vanzelfsprekendheid is geweest voor mij, heb ik het wél altijd heel leuk gevonden. Standaard aan mama vragen wat de pot schafte, als het kon lekker meehelpen met snijden en verpakkingen openmaken… o ja, en uit eten gaan vond en vind ik altijd magisch. De gezelligheid, de ambiance van even ‘’weg’’ zijn, je anders dan anders kleden, eten wat je normaal niet zou eten… ik hou ervan. Je maakt mij heel erg blij met een fijn etentje met een leuke groep mensen bij een tof restaurantje, of dat nou bij wijze van lunch of echt als dinertje is. Zo ontdekte ik onlangs Happy Italy: een restaurantketen die sinds enige tijd ook in Rotterdam zit, vlak bij de Markthal. Ik ben er nu twee keer geweest en ik ben verliefd!

5 redenen waarom Happy Italy supertof is

Gezelligheid | Het restaurant is best groot, maar wel heel leuk ingericht: als je binnenkomt én als je zit, kijk je recht in de keuken waar de pasta op de ouderwetse manier wordt gedraaid, bij de kassa’s staan de muren vol wijn, potten met kruiden en oliën en dingen als olijven en er is een boven- en benedenverdieping. Er zijn veel tafeltjes, maar wel zo dat het nooit drukker wordt dan ‘’gezellig’’ druk.

Goedkoop | Veel restaurants die goedkoop eten bieden, worden geassocieerd met lage kwaliteit. Maar Happy Italy heeft onwijs lekker eten (kom ik zo nog op terug) voor hele leuke prijzen! Serieus, als je één bord pasta en een drankje neemt, ben je gewoon rond de €10 kwijt, heel weinig dus! Ik ging er laatst met mama lunchen bij wijze van verjaardagetentje voor haar en dat was echt niet duur.

Uitgebreid | De kaart is enórm uitgebreid! Heel veel soorten pasta en pizza, maar ook panini en andere antipasti. Vooral de pasta’s vind ik indrukwekkend: er zitten aardig wat vegetarische gerechten bij, maar ook pasta’s die wat luxer zijn en die ik niet eerder allemaal bij elkaar op een restaurantkaart heb zien staan (nou zegt dat ook weer niet zoveel, maar goed). Je kunt bovendien kiezen welke pastasoort je wilt. Denk aan pasta’s met kip, zalm, salami, basilicum, maar ook de klassiekere pasta’s zoals carbonara.

img_8478

Superservice | De service is top: je wordt meteen ontvangen en naar een tafel gebracht, ze zijn heel snel met de bestelling opnemen én brengen – ideaal dus als je haast hebt en even snel een hapje wilt eten – en ze zijn heel vriendelijk en netjes. Ze zorgen dat je je welkom én op je gemak voelt. O ja, en ook leuk: je krijgt best wel veel van wat je bestelt, dus ze bieden je standaard de mogelijkheid om mee te nemen wat je niet op krijgt! Moet maar net lukken met je plannen natuurlijk, maar het is wel heel fijn dat het kan.

SUPERLEKKER | En natuurlijk het állerbelangrijkste: het eten is verrukkelijk lekker. Echt, niet normaal lekker. Ik zei net al dat de gerechten enorm goed zijn voor de fijne prijsjes, en hoewel ik natuurlijk niet álle gerechten heb geproefd, is het wel echt heel lekker. De gerechten zijn precies warm genoeg, ruiken heerlijk en er is iets, een bepaald kruid of een sausje of een geheime recepttruc waardoor het gewoon ontzettend lekker is. Lekker op zo’n manier dat je gewoon niet wilt stoppen met eten. Het is ook heel eetbaar in de zin van dat je het makkelijk weg krijgt, en nou ja, het is gewoon zo lekker. ZO LEKKER. Ik heb nu twee keer een pasta met kip gehad (de ene keer met champignons en de tweede keer met cherrytomaatjes en citroen) en echt… het is verrukkelijk.

Trendy

Er zijn meer locaties van Happy Italy, dus de kans bestaat dat er eentje in jouw buurt zit die net zo top is als die in Rotterdam. Het is in ieder geval heel trendy: reserveren hoeft niet echt (behalve als je met een groep van 6+ personen gaat) maar beware: als je ’s avonds gaat, is de kans groot dat er een rij staat. Maar neem van mij aan: het is het wachten waard. Het is superlekker, supergoedkoop, supergezellig én supergoed georganiseerd. Alles super dus – wat wil je nog meer? Check voor de menukaart en meer informatie de website!

Ben jij al eens bij Happy Italy geweest?

You may also like...

6 Comments

 1. Dat klinkt als een geweldig restaurant en dat voor die prijs! Ik had nog nooit van Happy Italy gehoord.
  Romy onlangs geplaatst…Help! Ik word altijd jonger geschat…My Profile

 2. Ik ben dol op Happy Italy, zeker omdat het lekker én goedkoop is. Voor de sfeer ga ik wel liever naar een kleiner, authentieker restaurantje, maar als student ga je toch sneller naar de prijzen kijken 😛
  Linda onlangs geplaatst…WelkomMy Profile

  1. Haha, het is ook niet mijn topfavoriete restaurant maar ik vind de sfeer dan nog best leuk 🙂 hoewel het best massaal is inderdaad.

 3. Klinkt goed. Ik kom niet vaak in Rotterdam, dus ik denk niet dat ik er snel zal komen, maar wie weet!
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…De vakantie voorbijMy Profile

  1. Het zit ook op andere plekken!

 4. Je het weer lekker gegeten Vief, ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]