Sinds ik met mijn boekenblog ben begonnen, heb ik al een flink aantal auteurs mogen ontmoeten en elke keer is het weer magisch. Dat persoonlijke contact, die klik die er soms heel makkelijk is, het praten over de awesomeness van de boeken, het stellen van prangende vragen… ik denk niet dat ik er ooit genoeg van krijg. Maar er zijn ook nog tal van andere auteurs die ik supertof vind en die ik heel graag eens persoonlijk zou willen spreken. Niet eens zozeer om de handtekening of de selfie, maar gewoon om te kunnen vertellen wat hun boek voor mij betekent. In principe zou ik het cool vinden om elke auteur te ontmoeten die ooit een boek heeft geschreven dat ik tof vond, maar juist die echt bijzondere binding vind ik zo gaaf. Tijd voor een lijstje!

Kiera Cass

Ik weet dat Kiera een paar jaar geleden in Nederland was, maar ja: toen zat ik nog helemaal niet in dat circuit en had ik de boeken volgens mij ook nog niet gelezen, dus dat is spijtig genoeg aan me voorbij gegaan. Ik hoop heel erg dat ze nog een keertje komt, want ik zou haar zo graag willen vertellen hoe onwijs gaaf ik De Selectie vind. Hoe goed ik de onvoorspelbare wendingen vind, hoe ik heb gejuicht voor America als personage, hoe ik heb gezwijmeld om de romantiek én hoe goed ik de politieke diepgang en de intriges vind. En oh ja, ik wil haar ook supergraag vertellen dat ik groot fan ben van Siren, omdat ik de zussenband en het mythische en de vertwijfeling van dat mythische zo tof vind. Ja, ik zou haar aardig wat te vertellen hebben!

Colleen Hoover / Rebecca Yarros

Colleen Hoover wil ik absoluut ontmoeten omdat ik haar heel graag wil vertellen hoe speciaal Misschien Ooit voor mij was: dat de muziek me echt ontzettend diep raakte en dat ik de band tussen Ridge en Sydney zó mooi vond, ook omdat hij doof was en omdat dat heel dichtbij kwam voor mij. Maar ook de relatie tussen Ridge en zijn vriendin vond ik zo mooi… en eigenlijk hebben al haar boeken dat intense en bijzondere en die prachtige wauw-factor. Deze plek deelt ze trouwens met Rebecca Yarros, want haar New Adults vind ik echt prachtig. Zo gevoelig en fragiel, maar ook zo romantisch en oprecht. Ik zou zoveel te vertellen hebben over de fictional crushes die ze met haar werk naar een hoger niveau tilt en hoe goed de romances zijn, vooral in deel twee <3

Jojo Moyes

Ik wil Jojo Moyes al ontmoeten sinds ik Voor jou las en ook hier wil ik haar vooral graag vertellen hoe dicht het verhaal bij me staat. Ik wil haar zeggen hoe goed ik Wills struggles neergezet vind, hoe mooi ik de zwarte humor en de diverse perspectieven vind, hoe emotioneel en hoopvol het was. En ik zou willen zeggen hoe goed ik de band tussen Will en Louisa vond en hoe mooi intiem ze het heeft beschreven.

Veronica Roth / Suzanne Collins

Deze twee schrijfsters zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met het dystopia-genre: de Divergent-serie en De Hongerspelen-serie waren mijn eerste kennismaking met deze boeken en ik vind ze nog altijd awesome. Ik zou Veronica zo graag willen zeggen hoe gaaf ik de verdeling in facties en het divergent-zijn vind en hoe geweldig Tris als sterk en stoer en toch kwetsbaar hoofdpersonage is. Tegen Suzanne zou ik vooral willen zeggen dat de wereld van Panem voor mij zo realistisch voelde dat het gewoon echt zou kunnen zijn, zeker met de rebellie en de corruptie en alles. Want wauw, wat kunnen deze vrouwen schrijven.

Gayle Forman

Gayle is echt een geweldige schrijfster. Ze blies me helemaal omver met Als ik blijf en ook Haar dag, Hier was ik en Vuurvliegjes vond ik ontzettend goed. Ik zou haar heel graag willen ontmoeten om te vertellen hoe mooi ik haar schrijfstijl vind, hoe heftig en sterk de tweestrijd in Als ik blijf is en hoe mooi ik het vind dat ze in haar andere boeken steeds zo’n mooi beeld geeft van hoe de buitenwereld je als mens kan vormen en hoe kwetsbaar je kunt zijn in je eigen dromen en verlangens. En ik zou zeggen hoe mooi ik Parijs beschreven vond in Haar dag en dat haar boeken echt boeken zijn die me te allen tijde bijblijven.

Andere auteurs

Oké, natuurlijk zijn er nog wel wat andere auteurs. Zo zou ik Rainbow Rowell heel graag willen vertellen hoe mooi ik de pure en onzekere liefde vind in Eleanor & Park, zou ik John Green willen zeggen hoe ik me herkende in de levenshouding van Hazel Grace en hoe ik heb gehuild om de mooie quotes en de romance in Een weeffout in onze sterren en zou ik Jennifer Niven en Sophie Kinsella een groot compliment willen geven omdat ze in Waar het licht is en Niet te filmen zo mooi schrijven over geestelijke gezondheidsissues. En natuurlijk zou ik J.K. Rowling vertellen hoe klassiek en magisch en geweldig ik Harry Potter vind met alle thema’s en ontwikkelingen. En ik zou tegen Marissa Meyer (The Lunar Chroincles) en Claudia Gray (Duizend stukjes van jou) zeggen hoe awesome ik hun verhaalwerelden vind. Nu maar hopen dat ik ze ooit kan ontmoeten!

Welke auteurs zou jij graag willen ontmoeten?

You may also like...

14 Comments

 1. Mocht je ooit deze auteurs mogen ontmoeten wil ik met je mee! Vooral Jojo Moyes staat helemaal bovenaan. Ik heb haar al via email mogen interviewen maar een face to face gesprek is toch wel iets heel anders! <3

  Een heel mooi lijstje, Vivian!

  1. Jojo Moyes zou ooit naar Nederland komen volens mij, maar dat is niet doorgegaan… hopelijk ooit!

 2. Mocht je ooit deze auteurs mogen ontmoeten wil ik met je mee! Vooral Jojo Moyes staat helemaal bovenaan. Ik heb haar al via email mogen interviewen maar een face to face gesprek is toch wel iets heel anders! <3

  Een heel mooi lijstje, Vivian!

  1. Jojo Moyes zou ooit naar Nederland komen volens mij, maar dat is niet doorgegaan… hopelijk ooit!

 3. Jaaa Suzanne Collins is voor mij ook speciaal. Ik las de Hongerspelen en volgens mij ben ik daardoor echt als persoon een beetje veranderd (het heeft de boekenwurm in mij losgemaakt!)

  1. Dat is ook bijzonder hè, als een auteur je echt persoonlijk weet te raken op de een of andere manier <3

 4. Jaaa Suzanne Collins is voor mij ook speciaal. Ik las de Hongerspelen en volgens mij ben ik daardoor echt als persoon een beetje veranderd (het heeft de boekenwurm in mij losgemaakt!)

  1. Dat is ook bijzonder hè, als een auteur je echt persoonlijk weet te raken op de een of andere manier <3

 5. Suzanne Collins zou ik ook heel graag willen ontmoeten om haar te bedanken mij kennis te laten maken met het dystopische YA genre. Gayle Forman zou ik ook graag willen ontmoeten. Als ik blijf is één van mijn favoriete boeken! Verder zou ik ook heel graag Claudia Gray willen ontmoeten, want de vuurvogel – trilogie vind ik heel tof!

 6. Suzanne Collins zou ik ook heel graag willen ontmoeten om haar te bedanken mij kennis te laten maken met het dystopische YA genre. Gayle Forman zou ik ook graag willen ontmoeten. Als ik blijf is één van mijn favoriete boeken! Verder zou ik ook heel graag Claudia Gray willen ontmoeten, want de vuurvogel – trilogie vind ik heel tof!

 7. Ik zou Jackie van Laren (oftewel Jacqueline Remmers) graag willen ontmoeten. Haar boeken zijn zo stoer, grappig en romantisch geschreven, het kan haast niet missen of er zit een stukje van haarzelf in. Ik was dus héél blij verrast toen ze me toevoegde op Facebook 😀

  1. Ik vind het ook nog steeds heel tof als ik ”ineens” vrienden ben met een auteur 🙂 en ik ben nu Vallen aan het lezen van Jackie, die vind ik erg leuk inderdaad!

 8. Ik zou Jackie van Laren (oftewel Jacqueline Remmers) graag willen ontmoeten. Haar boeken zijn zo stoer, grappig en romantisch geschreven, het kan haast niet missen of er zit een stukje van haarzelf in. Ik was dus héél blij verrast toen ze me toevoegde op Facebook 😀

  1. Ik vind het ook nog steeds heel tof als ik ”ineens” vrienden ben met een auteur 🙂 en ik ben nu Vallen aan het lezen van Jackie, die vind ik erg leuk inderdaad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]