Jullie weten zo onderhand vast al wel dat ik graag spelletjes speel – voornamelijk op Facebook. Om te ontspannen, gewoon omdat het leuk is en om de tijd door te komen. Ik speel dan voornamelijk graag spelletjes van Zynga, zoals ChefVille en FarmVille en The Ville. Maar zo nu en dan word ik die spelletjes zat en dan ga ik op zoek naar nieuwe aanwinsten. Die zijn er altijd wel te vinden, vooral omdat veel bekende films en tv-series worden omgevormd tot Facebook-spellen; en daar gaan we het vandaag over hebben!

The Vampire Diaries: Get Sucked In
Gebaseerd op de hitserie The Vampire Diaries waar ik helemaal verslaafd aan ben. In dit spel ben jij als speler de nieuwste inwoner van Mystic Falls en ontdek je dat er allemaal rare dingen aan de hand zijn en dat de mensen veel geheimen hebben. Je moet objecten verzamelen om nieuwe locaties vrij te spelen en met personages praten. Collecties kun je completeren door het zoeken in mistwolkjes, het spelen van triviaspellen en het oplossen van zoekplaatjes. Heel leuk omdat het verhaal steeds verder gaat en echt een soort verlengstuk op de serie is, maar het wordt soms wel saai als je bepaalde dingen niet kunt vinden of weer op een update met nieuwe missies moet wachten.

The Hunger Games Adventures
Deze speel ik zo af en toe eens voor de afwisseling. Je bent een inwoner van Panem en je helpt de personages uit de film met hun persoonlijke queestes, die als doel hebben om het leven onder het strenge regime van het Capitool draaglijker te maken. Heel afwisselend, met verschillende opdrachten. Het is af en toe wel een beetje frustrerend omdat er veel door elkaar loopt en je veel dingen tegelijk moet doen, maar het is wel leuk om te spelen.

House M.D.: Critical Cases
Oké, ik kijk House niet echt, maar als ik het toevallig eens kijk, dan vind ik het wel een heel goede serie. In dit leuke spelletje op Facebook speel je zelf een dokter die het team van House komt versterken en je moet dan ook steeds van die raadselachtige patiënten behandelen. Tussendoor behandel je ook kliniekpatiënten, want zij geven je geld en spulletjes waar House tussendoor om kan vragen.  Ook dit spel is wel eens een beetje frustrerend omdat niet alle zaken even interessant zijn en het best eentonig wordt, maar voor af en toe is het leuk!

Real Housewives: The Game
Gebaseerd op d realityshow Real Housewives of… (vul zelf in: New York, Orange County etc). Je speelt een huisvrouw die net nieuw is in de high society van New York en je moet aanpappen met allerlei andere socialites. Ik heb het een tijdje gespeeld en vind het zo nu en dan wel leuk, maar zoals bij veel Facebook-spellen – en dat vind ik heel stom – moet je algauw heel veel van je vrienden gaan vragen en daar heb ik nooit zin in, dus dan haak ik meestal af. Maar geinig is het wel.

Dexter: Slice of Life
Een grappig spelletje dat ik ook af en toe speel en waarvan ik nog niet zeker weet of ik het nou wel of niet leuk vind, haha. Je speelt als Dexter en je lost zaken op, maar ik heb de serie nooit gezien en dat is volgens mij wel een must om dit spelletje te snappen en leuk te vinden.

Extreme Makeover: Home Edition
Wie kent dit programma niet? Ik vind het superleuk om af en toe eens te kijken, vooral ’s avonds laat wanneer ik niet kan slapen. In dit spelletje, waar ook alle personages in zitten, bouw je zelf de mooiste droomhuizen voor de zieligste families. Ik speelde het een tijdje geleden en snapte het toen niet goed, maar nu speel ik het weer en ik vind het toch wel erg leuk!

Er zijn nog meer spelletjes die gebaseerd zijn op tv-series en films, maar deze speel ik het meeste. Weten jullie er nog meer die de moeite waard zijn? Of spelen jullie nooit Facebook-games?

You may also like...

1 Comment

  1. Ik hou van facebookspelletjes! Ben het ook helemaal met je eens dat veel spelletjes na een tijdje saai worden, en het jammer is dat je bijna altijd vrienden nodig hebt om het te kunnen spelen.

    Ik speel nu Chefville en Cityville. Gelukkig heb ik een tijd geleden ontdekt dat wanneer je via de site van Zynga speelt, je geen facebookvrienden nodig hebt! Ideaal.

    Extreme Makeover :HE heb ik ook gespeeld, maar vind dat het spel te sloom gaat. Als je verder in het spel bent moet je eerst 4 huizen bouwen voor je nieuwe spullen krijgt. Dan bouw je dus 4x bijna hetzelfde huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]