the-hunger-games-mockingjay-part-1-katniss-poster-banner

Bron

Als het gaat om boeken die verfilmd worden, of boekenreeksen, ben ik een type dat graag even de kat uit de boom kijkt. Vaak gaat het om boeken(reeksen) die ik niet ken en waar ik door de filmbuzz nieuwsgierig naar word: dat is gebeurd met Twilight, Divergent en ook met De Hongerspelen. In het eerste geval ging ik door de film het boek lezen: bij de andere twee las ik nog net voor de eerste film in de bios verscheen het boek. Maar normaal gesproken ben ik niet zo heel erg hyper: ik wacht meestal even af tot de eerste foto’s, trailers, clips verschijnen voor ik echt enthousiast word. Ik was ook niet zo’n fan die helemaal woedend was de afgelopen maanden omdat we alsmaar geen trailer kregen van The Hunger Games: Mockingjay. Ach, denk ik dan… de film is dan vast zo goed dat een trailer het alleen maar zou verpesten. Of: die film komt er toch wel, wat maakt een trailer nou helemaal uit? Maar toen ineens begon het materiaal van Mockingjay binnen te druppelen en nou ja, nu ben ik toch wel een beetje hyper. Nu kan ik eigenlijk niet meer wachten. Dat was ook al zo bij Catching Fire, maar nu is het erger. Waarschijnlijk ook omdat ik maar weer eens begonnen ben met de boeken, zodat het laatste deel nog vers in mijn hoofd zit wanneer ik naar de bios ga. Dat was namelijk redelijk weggezakt…

See_brand_new_The_Hunger_Games__Mockingjay_posters

Bron

Ik weet niet eens meer wanneer het was, maar de promotie begon met posters van alle districten. Eigenlijk heb je daar niet zoveel aan omdat geen van de personages erin voorkwam, maar het gaf wel een mooi sfeertje: in Mockingjay draait het allemaal om de opstand en hoe het Capitool steeds meer macht kwijtraakt en dus steeds wreder wordt. Met deze propaganda, kun je je voorstellen… proberen ze zichzelf te bagatelliseren. Ik vind ze wel cool!

En toen… eh…. nou ja, toen kwam dit. Een boodschap van president Snow. Uit het Capitool. Pure propaganda. En het hele internet stond op zijn kop en nog steeds krijg ik er kippenvel van. PEETA!

AAAAAAAAHHHHH. En toen nog een! En iedereen flipte, want JOHANNA! Echt, ik vind deze zó creepy maar ook zó ontzettend goed gedaan en zó mooi. En ik kreeg – volgens mij iedereen – zo ongeveer een hartaanval toen het werd afgekapt en Beetee kwam… ”the mockingjay lives.” O mijn god. Ik vraag me af of dit in de film zit of dat het gewoon een lekkermakertje was… want dat was het zeker. Poeh.

Mockingjay1-1026x684

Bron

En toen kwamen de character posters van district 13… EFFIE! Dit zijn ze trouwens niet allemaal, klik vooral even op het bron-linkje voor een volledig overzicht, en voor betere kwaliteit ook. Ik vind dit zó gaaf… weer dat duistere, ellendige sfeertje maar ook dat verzet wat erin doorkomt. En ik vind het zo mooi dat vooral Effie echt nog zichzelf is. En FINNICK <3

The-Hunger-Games-Mockingjay-Poster-Crops-850x560

Bron

Nog meer character posters, deze keer van de rebellen… ik ben ZO benieuwd naar Natalie Dormer als Cressida, vond haar geweldig in The Tudors en ik denk dat dit ook echt een perfecte rol voor haar is, maar dat is natuurlijk altijd afwachten. En Gale… <3 ok, ik ben team Peeta, maar Gale is knapper. Hetzelfde probleem als bij Twilight, helaas. Rond dezelfde tijd werd trouwens de poster van Katniss gepubliceerd, en ik vind het zo mooi dat je daarbij haar gezicht niet ziet en dat ze echt letterlijk het Capitool haar rug toekeert. Zo sterk.

Teaser trailer! Mensen waren heel erg aan het klagen dat het helemaal niks was, maar ik vond het zó gaaf. Het ziekenhuis, Cressida, alles even mooi. Bij deze trailer begon ik me wel te realiseren dat dit een ander soort film gaat zijn dan de eerste twee: veel meer actie en spanning. Vind ik niet erg, maar dat soort films kijk ik eigenlijk nooit dus zal misschien wel een beetje wennen zijn. Maar volgens mij komt het wel goed, als ze dicht bij het boek blijven… dit ziet er in ieder geval zó goed uit.

En toen kwam de echte trailer… jeetje. Zo mooi. Er zit zoveel in! Katniss die de roos pakt vind ik fenomenaal, hoe ze eruitziet is fenomenaal, Peeta in het Capitool is huiveringwekkend, alles is gewoonweg geweldig en perfect. Ik kan echt gewoon níet wachten. Nog maar een maandje! En in de tussentijd lekker de boeken opnieuw lezen… zal vast wel weer goed blijken te zijn dat ze het in tweeën opsplitsen, want bij Harry Potter en Twilight leverde dat ook alleen maar mooiere films op. En dit betekent waarschijnlijk ook dat de heftigere stukken pas in deel 2 te zien zullen zijn – denk ik, aangezien we niet weten waar de overgang zit – en dat is maar goed ook. Kan ik me daar nog even op voorbereiden…

Zijn jullie net zo benieuwd? Of heb je niets met The Hunger Games?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]