De laatste tijd vind ik het superleuk om naar boekenvents te gaan: medebloggers ontmoeten, lezers van mijn blog tegenkomen, herkend worden, nieuwe boeken shoppen, toffe nieuwe boekhandels ontdekken, handtekeningen en selfies met auteurs scoren, leuke workshops en presentaties, de gezelligheid… ik hou ervan! Ik ga niet naar alle events, want soms spreekt het me minder aan of ontbreekt de tijd, maar dan is het des te leuker om wél te gaan. Vorige week was ik bijvoorbeeld voor het eerst van mijn leven bij boekhandel Van Piere in Eindhoven, voor het YA Summer (Book) Lovin’-event! Er was een boekpresentatie, twee workshoprondes, volop gelegenheid tot shoppen en rondneuzen en er konden ook nog prijzen gewonnen worden. Alle ingrediënten voor een leuke avond dus!

Boekhandel Van Piere

Zoals ik al zei: leuke nieuwe boekhandels ontdekken is echt een feestje voor mij, en een event is dan een superleuke manier om dat te doen. Zo was ik nog nooit bij boekhandel Van Piere geweest, maar wat een leuke winkel is het! Heel groot, met enorm veel aanbod, maar liefst drie verdiepingen én een vet leuke bar waar ze tijdens het event lekkere sandwiches en smoothies verkochten (deze meid had dus nog nooit een smoothie gedronken, kan ik dat ook weer van mijn bucketlist schrappen!). En wat was de organisatie van het evenement fijn!

Programma

Het was uitverkocht en dus best druk, maar niet té druk en ook het tijdframe vond ik super: er was echt alle tijd om lekker te kletsen met andere boekennerds en de kraampjes van de uitgevers (Young & Awesome, Best of YA, Blossom Books en Dutch Venture Publishing) en van Letters and Lights af te lopen en boeken en goodies te scoren (ik ging met maar liefst 8 boeken naar huis…). Ook voor de workshops en de boekpresentatie was meer dan genoeg tijd en het was allemaal gewoon heel fijn relaxed, het programma was niet te vol of te gehaast en er was een hele leuke, gastvrije sfeer. Vond ik echt top!

Boekpresentatie

Na wat shoptijd – je kon bij de verschillende uitgevertafeltjes boeken meenemen en Blossom Books had bijvoorbeeld ook hun Spread the Booklove-goodies mee – begon het officiële programma met de boekpresentatie van Tot in de Dood van Debora Elisabeth en Dutch Venture Publishing. Uitgever Jen Minkman begon met een kort praatje over dat het boek al eens eerder was uitgegeven en vervolgens na wat herschrijfrondes bij DVP terecht kwam, en Debora vertelde iets over de jongen en het meisje die model hebben gestaan voor het boekomslag en over hun personages. Een grappig feitje is ook dat Mara, het horrorpersonage in het boek, tijdens de covershoot en het opnemen van de boektrailer – die we ook nog gezien hebben – werd gespeeld door een vriendin van Debora zelf. Dat zal vast leuke momenten hebben opgeleverd, beeld ik me zo in.

Interview

Jen hield vervolgens een interview met Debora over het boek. Daarin kwam vooral naar voren dat Debora het belangrijk vond om de hoofdpersoon in Tot in de dood te laten worstelen met een fysieke beperking, niet alleen omdat ze in datzelfde schuitje zit maar ook omwille van de diversiteit die zo belangrijk is bij YA. Ze onthulde ook nog dat het verhaal zich afspeelt in Zeeland, omdat dat voor haar een goede manier was om vanuit bekend terrein te schrijven (ze is zelf Zeeuwse). Als afsluiter én als lekkermakertje kregen we nog de boektrailer te zien van een nieuw DVP-boek: Leven als een prinses in Texas, een cowboyromance waar Debora ook aan heeft meegeschreven.

Workshop boekbloggen

Na de boekpresentatie was er tijd om even Tot in de dood te laten signeren, een praatje te maken en op de foto te gaan met Debora (wat nogal een toer was met twee rolstoelen en een drukke winkel) en even bij de DVP-kraam langs te gaan. Niet lang daarna was het al tijd voor de twee workshoprondes, te beginnen met een workshop Boekbloggen van Boekentijgers Femke en Kayleygh. Ze gaven 10 tips over hoe je een boekenblog kunt starten én ervoor kunt zorgen dat je boekenblog  groeit en ik vond het echt goede adviezen, ook al ben ik geen beginner meer en gebruik ik de meeste tips al. Ze bespraken bijvoorbeeld tijdsinvestering, stijlafwisseling, fotografie, sociale media, unieke content, het uitbreiden van je blog naar bijvoorbeeld een BookTube of Bookstagram en het mailen van je recensies naar uitgevers. Ik vond het leuk dat ze duidelijk wisten waar ze over praatten!

Workshop boekstagram

Er waren verschillende workshops waar je je voor kon inschrijven, en ik heb gekozen voor de workshops die echt gericht waren op het verbeteren van je skills als boekblogger. De workshop boekstagram viel daar ook bij: deze werd gegeven door niemand minder dan Blossom Books-uitgever Myrthe Spieleri en was écht heel leuk. Ze legde uit hoe belangrijk compositie, consistentie en aandacht is bij een Boekstagram-feed en ze liet een paar mooie Boekstagramaccounts zien en gaf wat uitleg over de filters en bewerkfuncties van Instagram, zoals helderheid, schaduwen en dergelijke. Het leukste was echter dat ze allerlei spulletjes en achtergrondpapieren had meegenomen zodat we zelf aan de slag konden met een mooie boekfoto. Op het moment zelf lukte het niet echt, maar ik ben thuis wel met meer zorg en aandacht, een nieuw filter én mooie resultaten aan de slag gegaan!

Loterij

Aan het begin van het event kregen we bij de kassa (de kaartjes kostten €5 per stuk) voor elke uitgeverijkraam een tegoedbon: deze moesten we overal inleveren en aan het eind werd hiermee een goodiesloterij gehouden. Ik won zelfs nog de Allergic to reality-tas van Blossom Books! Na de loterij was het evenement afgelopen: ik ben nog snel even naar de fotograaf (credits voor een aantal foto’s in deze post gaan naar hem) gegaan voor een leuke foto met mijn stapel nieuwe boeken en toen was het toch echt klaar. Ik heb het in ieder geval erg naar mijn zin gehad: de workshops waren oprecht leuk en leerzaam, de boekpresentatie vond ik tof en de organisatie was gewoon heel gezellig en goed. Ik kijk uit naar volgende events bij Van Piere!

Ben jij wel eens bij deze boekhandel geweest?

You may also like...

10 Comments

 1. Superleuk dat je er was!

 2. Superleuk dat je er was!

 3. Wat een leuk verslag! En wat een grote stapel boeken heb je gescoord zeg, tof! Zac & Mia is trouwens een flinke aanrader, echt een heel mooi boek. Helaas kon ik niet naar het event komen, maar anders was ik er ook zeker bij geweest! 🙂

  1. Die had ik toevallig zelf meegenomen, stond al een aantal jaar in mijn kast en had ‘m eindelijk opgepakt om te lezen! Inmiddels uit, vond het zeker een mooi boek inderdaad 🙂 hoop je een volgende keer weer te zien!

 4. Super dat je er zo van hebt kunnen genieten. Ik ben al een paar keer in boekhandel Van Pierre geweest maar jammer genoeg nog nooit tijdens een event. De winkel is echt prachtig. Ik vind het heel leuk dat je er achter elk hoekje iets nieuws lijkt te ontdekken. Je bent trouwens ook met een mooi stapel aanwinsten naar huis gegaan. Kreeg je ze nog allemaal in je boekenkast of staat er binnenkort een reorganisatie op de planning? 🙂

  1. Wonder boven wonder is het gelukt om ze allemaal een plekje te geven! Voor twee ervan had ik al ruimte vrijgelaten, dat scheelt natuurlijk ook haha. Al moet ik zo langzamerhand wel echt gaan oppassen, want veel kan er niet meer bij…

 5. Wat ziet het er allemaal leuk uit!! Super tof dat er workshops waren die specifiek gericht waren voor het delen van content over boeken, zoals de bookstagram workshop 😄 Ik vind het jammer dat ik er niet bij kon zijn, in verband met vakantie, maar anders had ik hier heel graag naartoe gewild!

  1. Ja, ik vond de workshops ook echt heel leuk en leerzaam!

 6. Wat leuk om dit te lezen! Ik ga eigenlijk nooit naar events (er zijn altijd zoveel mensen, haha) maar het is superleuk om er zo toch een beetje bij te zijn. Thanks! 🙂 Mooie foto’s ook.

  1. Snap ik wel hoor, het is ook vaak erg druk en dan is het lastig om ”in te blenden” als je niet echt iemand kent. Maar ik ga dan ook vooral voor de inhoud en alle gezelligheid is meegenomen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]