Blogpauze

Jullie voelen het misschien al aankomen doordat ik een beetje stil ben op sociale media en op mijn blog: het gaat even niet zo heel erg lekker. En dat is ook de reden dat ik heb besloten om een korte blogpauze in te lassen: omdat ik even tijd voor mezelf nodig heb. Hoe het precies zit, lees je in deze blog.

Dipje

In principe gaat het niet slecht: sterker nog, met mijn lijf gaat het eigenlijk best goed. Het is meer dat ik gewoon even zo’n periode heb die ik wel vaker heb, dat het even een beetje veel wordt allemaal. Ik ben de laatste weken heel erg moe, en dan niet echt een moeheid alsof je heel veel moet slapen maar gewoon een moeheid in mijn hoofd, door alles wat ik doe. En dat is best wel veel: op school is het erg druk (de laatste periode is ook het zwaarste, lijkt wel), op stage is het zwaar omdat ik er de komende weken alleen voor sta (wat ik overigens geweldig leuk en spannend vind) en daarbuiten doe ik nog zoveel of wil ik zoveel doen dat het me allemaal een beetje boven het hoofd groeit. De onzekerheid van de afgelopen weken ben ik gelukkig kwijt, of in ieder geval heb ik geaccepteerd dat het iets normaals is dat af en toe wel de kop op zal blijven steken. Maar ik merk gewoon aan mezelf dat ik even rust nodig heb. Echte rust.

Wat ga ik dus doen? De focus verleggen, daar komt het wel op neer. Ik wil natuurlijk graag zo goed mogelijk blijven functioneren op school en stage, dus dat heeft de meeste prioriteit. En verder ga ik even wat rustiger aan doen met alle extra dingen: even wat meer aan mezelf denken. Wat meer rust nemen, wat meer momenten waarop ik gewoon echt even niets hoef te doen – alleen maar waar ik zin in heb. Mediteren, want mijn gedachten gaan tegenwoordig zo snel dat ik veel te veel in mijn hoofd aan het leven ben en dat wil ik weer terugbrengen naar mijn gevoel. Ik denk namelijk zoveel na dat ik eigenlijk vergeet om gewoon gelukkig te zijn met alle dingetjes die me blij maken.  En verder ga ik gewoon een beetje aan mezelf werken: doen waar ik zin in heb en waar ik blij van word en doen wat goed voelt. Een beetje voor mezelf zorgen, wat meer genieten, wat meer tijd nemen om bij mijn kwaliteit van leven te blijven. En dan zonder dat het een heel project wordt – want dat is vaak een valkuil, dat ik dingen veel te serieus opvat – maar gewoon op een manier die goed voelt.

Wat gebeurt er met mijn blog? Eventjes niets. In ieder geval komen er de rest van de week geen posts online: de Hot, not & happening van komende maandag is in productie dus die ga ik wel gewoon online zetten. Verder zie ik wel wanneer ik weer zin en puf heb om te bloggen: vooralsnog voelt het alsof ik na alle drukte van school óók nog eens blogs moet gaan inplannen en dat wil ik natuurlijk niet. Duss… I’ll be back! Als het weer goed en leuk en happymaking voelt, plaats ik mijn vingers weer op het toetsenbord. In de tussentijd staat er een hele hoop stuff in het archief, dus kijk eens rond! En als ik ook even niet reageer op jullie blogs: excuses, dat is ook even iets waar mijn hoofd niet naar staat. Komt allemaal weer goed, beloofd!

You may also like...

3 Comments

  1. Take your time.
    Ik hoop dat het je goed doet.

  2. Geen excuses meid! Alleen maar goed dat je om jezelf denkt! Neem alle tijd die je nodig hebt. Ik hoop dat je je snel weer wat beter voelt.

  3. Gun jezelf de tijd en neem deze ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]