fresh-start

Bron

In mijn vorige post, een heeeel korte update op 19 juni, gaf ik al aan dat ik een  blogsabbatical ging nemen om me even compleet te kunnen focussen op de tentamens en eindopdrachten. Dat is gelukt: ik heb vandaag mijn laatste essay afgerond en ben nu in hoopvolle afwachting van mijn cijfers, maar in principe ga ik ervan uit dat ik gewoon zomervakantie heb – wat inhoudt dat ik pas 1 september weer naar school hoef, woehoe! En zoals bij mij altijd gebeurt wanneer ik een periode vrij ga hebben, krijg ik allemaal ideeën… over hoe ik die vrije periode ga invullen. Veel van die ideeën zijn over het algemeen gedoemd te mislukken omdat het toch niet is wat ik wil of omdat ik er gewoon te weinig tijd voor heb. Maar ik heb nu de oplossing gevonden: ik ga Vivians Vocabulaire in een nieuw jasje steken qua inhoud. Een breder jasje!

Wat ik deze zomer ga doen

Uitrusten. Uitslapen. Eindelijk eens boeken lezen die ik zelf kies in plaats van die voor Hedendaagse Literatuurbeoordeling gelezen moeten worden. Véél lezen. Veel Netflixen, veel zonnen, veel schrijven. Héél veel schrijven! Ik hoop mijn historische roman in de zomermaanden af te kunnen maken zodat ik in september kan beginnen met het vervolg daarop, hihi. En oja, veel bloggen: op Vivians Vocabulaire, maar ook op Happiness in the Making en De Jonge Bibliofiel. Alles waar ik door school geen tijd voor heb gehad dus!

Veranderingen op VV

Nu is het niet zo dat ik Vivians Vocabulaire heel erg ga veranderen, want het blijft mijn persoonlijke plekje en de lay-out blijft ook gewoon zo, want daar ben ik nog steeds hartstikke tevreden mee. Maar ik ga het wat uitbreiden: ik ga over meer verschillende dingen schrijven, eigenlijk zodat het een soort online magazine wordt over alles wat mij en mijn leeftijdsgenoten bezighoudt, maar dan wat algemener gericht – dus niet meer alleen mijn persoonlijke ervaring, maar op zo’n manier geschreven dat anderen er ook wat aan hebben. Dat houdt in: meer boekrecensies, meer filmrecensies, meer stukken over tv-series, meer actuele opiniestukken en gewoon meer verschillende onderwerpen, vooral op het lifestylegebied.

Wat gaan jullie ervan merken?

  • Columns: een nieuwe rubriek met korte stukjes over het een of ander, gewoon om te laten weten at mij bezighoudt.
  • Meer update-stukjes: bijvoorbeeld over hoe het gaat met mijn roman of wat ik aan het lezen ben, waar ik op school aan werk enzovoorts.
  • Geschiedenisproject: dit zal waarschijnlijk niet iedereen aanspreken, maar vanwege mijn historische roman ga ik me deze zomer waarschijnlijk ook bezighouden met een geschiedenisonderzoek. Ik heb een aantal boeken die ik ga recenseren en wat dingen waar ik echt iets over kwijt wil, dus daar kunnen jullie updates over verwachten!

De reden dat ik ervoor heb gekozen om VV uit te breiden: a) ik vind dat ik hier gewoon moet kunnen schrijven over alles wat me bezighoudt en dit past daar allemaal bij en b) ik liep steeds met het idee rond om twee nieuwe websites te beginnen, namelijk een geschiedenisblog en een online magazine – maar ik voorzag problemen met de andere drie sites en dat wilde ik voorkomen. Ik vind trouwens ook dat kwantiteit zeker geen garantie is voor kwaliteit en daarom wil ik er gewoon voor zorgen dat alles waar ik van houd, hier op VV gedumpt kan worden. De Jonge Bibliofiel en Happiness in the Making houd ik ook gewoon natuurlijk, want dat zijn wel echt aparte niches en daar zullen misschien ook wat meer verschillende artikelen online komen. Maar in ieder geval: VV wordt wat groter en ik heb er heel veel zin in om daarmee aan de slag te gaan!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]