Ik hoef jullie inmiddels niet meer te vertellen dat ik helemaal weg ben van Voor jou van Jojo Moyes. Ik wist al wel een tijdje dat het boek verfilmd zou worden, maar besteedde er niet zoveel aandacht aan omdat er zoveel boekverfilmingen in ontwikkeling zijn zonder dat er in jaren iets mee gebeurt. Maar toen bekend werd gemaakt dat Louisa en Will waren gecast, werd ik toch wel heel erg excited. Opnieuw gebeurde er een hele tijd niet veel mee, maar toen begonnen er behind the scenes-foto’s op te duiken en werd ik nog wat enthousiaster. Toen kwam er een releasedatum. Toen werd de releasedatum naar voren gehaald. En toen was ik niet meer te houden: tegen de tijd dat de eerste personageposters en stills begonnen te verschijnen kon je me al opvegen. En de trailer… nou, toen de trailer vorige week uitkwam begon ik gewoon al bijna te huilen. Tijd om een heel erg overenthousiast stuk te schrijven over deze ophanden zijnde verfilming!

Me Before You bts

De rollen van Will en Lou worden in de film vertolkt door Sam Claflin, die we natuurlijk kennen als de heerlijk innemende Finnick Odair uit de Hunger Games-films, en Emilia Clarke, bekend van haar rol in Game of Thrones. Ik vind Sam eigenlijk perfect gecast: hij heeft het uiterlijk van Will zoals beschreven in het boek en naar wat ik van hem heb gezien kan hij het personage volgens mij geweldig tot leven brengen. Emilia zou niet mijn eerste keus zijn geweest, ik vind haar een beetje stijf ogen… maar dat komt misschien doordat ze een klassieke Britse schoonheid heeft. Ik weet eigenlijk helemaal niet wie ik zelf voor me zag wat de cast betreft, maar na het zien van de foto’s achter de schermen en het materiaal dat we tot nu toe hebben vind ik deze twee perfect! Ze hebben volgens mij een heel fijne chemie en ze passen perfect bij hun personages. Perfect dus. Andere rollen worden overigens gespeeld door Matthew Lewis als Lou’s vriend Patrick (lijkt me leuk om Neville Longbottom all grown up te zien haha!) en Jenna Coleman als Lou’s zus Treena.

635899220250054218-MBY-03124r 635899375879521036-MBY-TRL-88540r 635899377487267342-MBY-TRL-88662 635899219648350647-MBY-07030r

Jeetje. Vlak voor de trailer uitkwam, werden er wat stills vrijgegeven van de filmscènes en… wauw. Bij het zien van die foto’s wist ik het eigenlijk al meteen: dit wordt een knaller van een film. Ik bedoel, het ziet er gewoon perfect uit. Bij de BTS-foto’s kon ik steeds al ongeveer uitdokteren welke scène er gefilmd werd en bij deze foto’s is het wat mij betreft nog duidelijker dat het allemaal perfect past. Ja, het is heel duidelijk een Hollywoodfilm met het bijbehorende glamourlaagje en ja, er zullen ongetwijfeld dingen anders zijn in de film dan in het boek. Maar ik vind dit er echt super uitzien! De poster  is ook helemaal perfect: toen ik ‘m voor het eerst zag dacht ik wel eventjes ‘’wow, dat ziet er héél erg gefotoshopt uit’’ maar ach… het is een Hollywoodfilm. Het heeft iets weg van The Notebook en dat is mijn lievelingsfilm en ik heb er wel vrede mee als ze het allemaal een beetje meer oppoetsen, dat past wel bij het verhaal. Het ziet er romantisch uit, het ziet er aandoenlijk en hartverwarmend uit, het ziet er dramatisch en hartverscheurend uit en het ziet eruit alsof het gewoon een prachtfilm gaat worden.

Me-Before-You-Poster

En toen kwam de trailer. Ik herhaal… EN TOEN KWAM DE TRAILER. O mijn god. Ik deelde het al op de Facebookpagina van mijn blog: ik viel helemaal in katzwijm. Echt. Ik werd er zo emotioneel van dat ik de trailer sindsdien niet nog een keer heb durven kijken. Dat heb ik zojuist pas voor de tweede keer gedaan en wow… hij is gewoon perfect. Dat is het sleutelwoord van dit hele relaas, maar het is gewoon zo. Emilia lijkt af en toe een béétje te overdreven te acteren, maar dat past ook juist wel weer bij Lou. Haar kleren zijn perfect, ze is mooi, de quotes uit het boek zijn adembenemend, de sets zijn perfect, Will is perfect en humoristisch, het verhaal klopt precies, de muziek is hartverwarmend, de momentjes zijn geweldig en die laatste zin van Will… die doet me zuchten. Heel hard zuchten. Ik ben nu al een emotioneel wrak, hoe gaat dit in hemelsnaam zijn als de film straks in de bioscoop te zien is? Jeetje.

Me Before You verschijnt begin juni in de bioscoop. Ik kan absoluut niet wachten. Ik ben heel erg bang dat-ie tegen gaat vallen maar ik denk het niet, want ik heb hoge verwachtingen en die zijn al uitgekomen met de trailer en de scènefoto’s. Dit wordt mijn favoriete film van het jaar, ik weet het zeker. Misschien wel mijn lievelingsfilm aller tijden. Let maar op.

Ben jij benieuwd naar deze film?

You may also like...

7 Comments

  1. No way, no way, no way. Hier komt een film van uit? Ik ben even heeeel gelukkig! En ik heb zoveel liefde voor die trailer en ik moeeet deze film zien!

  2. Ik ben heel erg benieuwd naar deze film! Hij komt ook uit op mijn verjaardag dus ik wil eigenlijk heel op die dag al gaan!

  3. Ik ben iemand die niet super snel zal huilen, maar vermits ik mijn tranen niet kon inhouden tijdens het lezen van dit boek zullen ze bij de verfilming ongetwijfeld opnieuw opduiken.

  4. Ik kijk zo uit naar deze film!! <3

  5. Ik had het vandaag nog over dit boek/deze film! Ik ben er ook erg benieuwd naar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]