Goedemorgen allemaal! Ja, het is misschien vroeg, maar ik ben al op. Of eigenlijk, ik ben nog op. Katten zijn nachtdieren, moet je weten. Wij slapen het liefste overdag en gaan zodra het donker wordt aan de boemel. Zo is onze natuur. En omdat Vivian mij vroeg eens een blog te schrijven (natuurlijk wil ik dat, een kans om beroemd te worden sla ik echt niet af!) ben ik dat nu maar alvast gaan doen. Ze is nog diep in slaap, en ze wordt toch niet wakker van mijn tikkende pootjes, dus ik heb tijd genoeg. Lees je mee wat ik vandaag allemaal ga doen?

06:00. Na een nacht van plezier met mijn vriendjes, mijn vijanden en mijn aanbidsters kom ik thuis. De deur is nog niet open, dus ik kruip maar even in mijn hokje met mijn nieuwste buit: een fijne veldmuis. Hij leeft nog en probeert te ontsnappen, maar ik ben natuurlijk sterker. Nog even en ik heb zijn kop eraf geknauwd. Maar Papa komt al naar binnen, en dat betekent dat ik écht eten ga krijgen. Ik besluit de muis te laten liggen en spring tegen de tuindeur op om naar binnen te mogen.

06:30: Papa laat me naar binnen. Ik geef hem even wat kopjes als beloning en kijk wat voor nieuws er in de krant staat, voordat ik naar mijn bakje loop. Het is gelukkig lekker vol, dus ik eet wat, strek mijn poten en loop dan de kamer van het Meisje Vivian binnen. Het is donker, maar ik weet haar bed te vinden. Ze slaapt en beweegt even wanneer ik me bij haar voeten nestel, maar ik ben te moe om er aandacht aan te besteden, dus ik rol mezelf op en ga lekker slapen.

09:00: Het Meisje Vivian is wakker, en ik dus ook. Ze overlaadt me met aaitjes en kusjes en ik brom wat, want ik ben nog lang niet uitgeslapen. Mama is er ook, en zij begint me ook te knuffelen en te kroelen. Ik begin te spinnen, want tja het is toch wel lekker. En nu ik toch wakker ben, kan ik mezelf maar net zo goed even flink wassen. Hopelijk houden ze vanzelf op met aaien en praten en kan ik dan weer slapen.

10:00: Helaas, het is niet meer rustig geworden. Meisje Vivian beweegt voortdurend en begint me dan weer te knuffelen. Ik ben klaar met wassen en verlaat verongelijkt haar bed om ergens een beter plekje te zoeken. Naar boven dan maar, helemaal naar boven. Onder het bed op de boekenkamer, daar is het rustig. Totdat Mama met de stofzuiger komt.

13:00: Ik heb een fijne dut gedaan. Maar nu is Mama weer om me heen aan het lopen, dus het is gedaan met de rust. Ik ren maar weer naar beneden, naar de kamer van Meisje Vivian. Hup, ik spring op het bureau en ga achter dat grote grijze ding zitten om naar buiten te kijken. Hééé, ik zie daar een kat lopen. Is het Vriendje? Of Vriendinnetje? Nee, het is Kat Die Niet In Mijn Territorium Mag Komen. Vivian begint me te aaien, maar daar heb ik geen tijd voor. Hup, van het bbureau af en naar buiten. WEGWEZEN JIJ!

14:30: Ik heb even buiten rondgeslenterd. Vijanden verjaagd. Een paar vrouwtjes versierd. Lekker in het zonnetje geluierd. Wanneer Mama met allemaal linnengoed naar buiten komt, ga ik in de tuin liggen. Meisje Vivian is er ook, met een boek. Het is warm, dus ik ga in de schaduw naast haar liggen op de grond. Kan ik haar ook mooi beschermen tegen vijandelijke katten. Is nog wel eens nodig.

17:00: Het is koud aan het worden buiten, en ik voel me een beetje moeiig. Dus ik wandel naar binnen en nestel mezelf voor een paar uurtjes op Meisjes bed.

18:00: Papa is thuisgekomen en ik ruik allemaal lekkere dingen. Eens even poolshoogte nemen op de tafel. Oeh, ze zijn aan het eten. Ik ga maar eens netjes zitten, dat… oooh, ik krijg al een lekker stukje broccoli! Maar het is wel een beetje warm… ja nu kan het. Jammie! Oké, nu naar buiten. Of tenminste, bij de deur zitten wachten tot Papa opendoet.

20:00: Ik ben weer binnen. Het was koud, maar ik moest toch even een plasje en een poepje doen in het gras bij een mooie boom. Dat is dus ook weer geregeld. Nu ga ik eens even Mama opzoeken. Oh, ze slaapt. Nou, dan ga ik maar even op haar buik liggen slapen. Prima hoor. Zzzzzz… oh, ze aait me. Dat is lekker. Prrrrrzzzzz…..

22:00: Ik heb geslapen als een os, tussendoor nog met een plasje buiten. Nu heb ik dorst. Meisje Vivian gaat naar bed en ik krijg wat water uit de douche. Lekker. Dan ga ik maar bij Meisje Vivian liggen slapen – nee ze gooit me eruit. Nou zeg. Dan maar naar boven. Slaap zacht.

You may also like...

4 Comments

  1. Haha, ik zou de kat ook uit m’n bed gooien 😉

  2. De kat blijft bij mij in bed liggen, haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]