Na de eerste twee interviews  (met Emmy en de dames van Adorable Books) was ik op zoek naar nieuwe interviewkandidaten en ik dacht al na over iemand bij De Fontein of Best of YA, maar… eigenlijk wilde ik meteen voor de auteurs gaan. en wie kun je dan beter kiezen die op social media heel enthousiast en gewoon is, maar óók nog eens topboeken heeft geschreven? Dames en heren, ik presenteer… een boekje open over niemand minder dan Victoria Scott, schrijfster van Water & Vuur en IJs & Steen!

Victoria reageerde ontzettend enthousiast op mijn mail, maar gaf wel aan dat ze waarschijnlijk geen tijd zou hebben voor al mijn vragen en daarop zei ik dat ze gewoon de vragen kon kiezen die ze het leukst vond en die kon beantwoorden. Er zat uiteraard ook een vraag bij over het vervolg op de twee boeken over de Zwavelloop, maar die heeft ze dus niet beantwoord. Begrijp ik ook wel, want ze heeft toch te maken met contracten en restricties. En de antwoorden die ze wél heeft beantwoord zijn echt top – bovendien, het is VICTORIA SCOTT! Hoe cool is dat?!

De antwoorden zijn logischerwijs vertaald: mijn Engels is prima maar als het op vertalen aankomt vind ik het vaak wat lastiger, sorry dus als het soms wat raar klinkt!

Zijn er schrijvers die je hebben geïnspireerd bij het schrijven?

Het werk van Kiersten White (Paranormalcy, Mind Games: nog niet vertaald in het Nederlands) heeft me heel erg geïnspireerd bij het zoeken naar de juiste stem voor het personage van Tella Holloway in Water & Vuur. White heeft talent voor het tegelijkertijd aansnijden van een duistere sfeer en humor.

Heb je bepaalde routines of technieken die je toepast bij het schrijven?

Ik stream online muziek tijdens het schrijven en ik gebruik mijn draadloze Beats-koptelefoon. Liefde!

Hoe combineer je het schrijven met de rest van je dagelijks leven?

Ik schrijf van maandag tot en met vrijdag tot manlief thuiskomt van zijn werk. De avonden en weekends draaien helemaal om familie, vrienden en ontspanning.

Victoria

Je nieuwste boek gaat over robotachtige paarden: waar heb je dat idee vandaan? 

Ik kwam op het idee door het bekijken van een autoreclame. Robotachtige paarden speelden daar een rol in en ik bleef er maar over nadenken. Waarschijnlijk heb ik die reclame nog honderd keer bekeken om dat bijzondere gevoel weer te krijgen dat ik had toen ik er voor de eerste keer naar keek.

Je verhalen en personages zijn steeds heel levendig en realistisch uitgewerkt: wat is het geheim van jouw boeken?

Dankjewel! Ik denk dat een krachtige schrijfstijl alles te maken heeft met de details die je uitwerkt in de personages, de dingen die ervoor zorgen dat ze bekend aanvoelen, dat ze menselijk zijn en dat je van ze kunt houden. Een tweede punt is het veelvuldig gebruiken van enorm emotionele scènes die de lezers bijblijven.

Welke schrijftips zou je willen meegeven aan aspirant-schrijvers?

Zorg dat je altijd weet wat je hoofdpersoon het allerliefste wil, maar ook wat dat grote verlangen in de weg staat. Als je dat doel in gedachten houdt en het kunt bereiken, dan heb je iets waardoor lezers de bladzijden van je boek blijven omslaan en is er een pageturner geboren.

Dankjewel Victoria voor je tijd en je mooie antwoorden! <3

Hebben jullie Victoria’s boeken al gelezen?

You may also like...

2 Comments

  1. Ik heb haar boeken nog niet gelezen maar vind het net als jij wel heel erg leuk om auteurs een aantal vragen te mogen stellen. Tot nu toe heb ik daar twee keer de kans toe gekregen en dat waren twee mooie gebeurtenissen.

  2. Superleuk om te lezen! De boeken zijn echt heel gaaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]