Dames en heren, allerliefste mensen, zeer gewaardeerde lezers, hooggeëerd publiek, jazeker… welkom! Als je al veel vaker op Vivians Vocabulaire bent geweest, welkom terug! Als je hier voor het eerst bent, wat ontzettend fijn dat je mijn site gevonden hebt!

Het was op de homepagina waarschijnlijk al duidelijk en misschien heb je ook mijn over mij-pagina al gecheckt, maar dit is vanaf heden dus een auteurssite! Geen persoonlijke blog meer, zoals het tussen 2012 en 2022 is geweest, maar iets nieuws dat vooral heel natuurlijk voelt, want de plek waar ik de afgelopen tien jaar alles heb gedeeld over wie ik was en ging worden en de grote rol die het schrijven daarin heeft gespeeld is de enige juiste plek om dat inmiddels opgebouwde schrijversbestaan op te huisvesten. Het had natuurlijk ook op mijn boekenblog gekund, aangezien daar al een lezerspubliek zat, maar… nee. Het moest deze website worden.

Ik besloot eind 2021 al om van Vivians Vocabulaire een auteurswebsite te gaan maken: het bloggen voelde als een afgesloten hoofdstuk, maar ik vond het zonde om de immens grote hoeveelheid blogs en die persoonlijke schatkist als geheel voorgoed af te sluiten. Op schrijfgebied ging het toen al lekker, met drie verhalenbundels en meerdere soloprojecten in de maak, en ik wilde heel graag online een plek creëeren waar ik dat alles bij elkaar kon zetten. Voor lezers, zodat ze alle informatie makkelijk zouden kunnen vinden, maar ook zeker als visitekaartje: ik was op dat moment al onwijs trots op alles wat ik al had gedaan qua werk en vooral ook op alles wat er nog aan kwam, en mijn blog is altijd de plek geweest waarop ik liet zien wie ik was, waar ik voor stond, waar ik trots op was… dus het voelde niet meer dan logisch om dat nu met deze nieuwe levensbestemming ook te doen. En een mooie website is dan altijd beter dan een onoverzichtelijke Instagram-highlight of Linktree-pagina, toch?

Toch belandde Project Auteurssite begin 2022 nog in de ijskast, samen met wat eigenlijk mijn debuutnovelle zou worden: die bleek iets te ambitieus en omvangrijk om uit te komen binnen de termijn die ik aanvankelijk in gedachten had, en door andere verhalenprojecten, een baanwissel en prioriteiten die simpelweg elders lagen besloot ik nog even te wachten met die nieuwe website. Tot ik in december weer op datzelfde punt stond als een jaar geleden, maar dan met een paar nieuwe ontwikkelingen erbij: inmiddels had ik 4 verhalenbundels op mijn naam staan, had ik een schrijfwedstrijd gewonnen én mijn debuutnovelle – een andere dan die begin van het jaar in de pijpleiding zat – uitgebracht. En dat betekende dat ik echt, absoluut, beslist die website wilde neerzetten, want nadat het hele jaar had gevoeld als ‘de tijd is rijp om dat schrijver worden echt door te zetten’ voelde het nu ook heel duidelijk heel goed om die site er te laten komen.

En dus heb ik eind december en begin januari gewerkt aan alles wat je nu hier kunt vinden. De vormgeving had wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk lukte het om alles precies zo te krijgen zoals ik het wilde, met mijn persoonlijke archief bestaande uit meer dan 1.100 blogs op een aparte pagina… als eerbetoon aan de persoon, maar zeker ook de schrijver die ik tien jaar geleden was en in de afgelopen tien jaar geworden ben. Daarnaast vind je op mijn over-pagina een lang verhaal over wat het schrijven sinds mijn jeugd voor me heeft betekend en over wat ik naast schrijver allemaal nog meer ben – en dat is een hele hoop.

Kijk lekker rond en snuffel tussen mijn auteur- en co-auteurspagina’s om te zien of er iets van je gading bij zit: bij elk boek en elke bundel vertel ik uitgebreid over het proces, deel ik quotes en kun je natuurlijk een overzicht vinden van waar het te bestellen is. O… en hou ook zeker de nieuwspagina in de gaten, want ik ben van plan allerlei leuke en spannende updates over nieuwe dingen en huidige projecten te delen, evenals achter de schermen-kijkjes!

You may also like...

1 Comment

  1. Heel erg leuk om weer wat van je te lezen!
    Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Zo simpel is dan geluk #89 | Een nieuwe startMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]