Onlangs werd het een ware chaos op Twitter door het nieuwste trending topic: #cut4bieber. Meisjes werden opgeroepen om zichzelf te snijden uit protest tegen Justin Bieber, die vorige week werd gespot met iets wat verdacht veel leek op een joint. Met een trending topic weet je over het algemeen niet meer waar het vandaan komt, maar kort na het begin is dus ontdekt dat mensen op een forum het hebben opgestart. ‘’Laten we eens kijken of we een paar kleine meisjes aan het snijden kunnen krijgen.’’ Dat is gelukt: het gerucht ging zelfs dat er twee meisjes waren doodgebloed.

Ik vind het sowieso al heel erg wanneer mensen zichzelf snijden om hun problemen te vergeten, laat staan dat ze dat doen omdat een popidool – iemand die ze dus niet eens persoonlijk kennen! – een keertje heeft zitten blowen. Er zijn zoveel sterren die het doen – denk maar aan Lindsay Lohan – maar waarom halen mensen zich dan in het hoofd om zich te gaan snijden als Justin Bieber het doet? Waarom jezelf pijnigen, jezelf voorgoed littekens bezorgen, vanwege iets at iemand doet – waar hij zelf voor kiest? Als hij wil blowen, dan is dat toch gewoon zijn zaak? Natuurlijk is blowen in Amerika ontzettend not done, maar dan nog… bovendien denk ik niet dat Justin zich zou laten tegenhouden door zijn fans. Hij is beroemd, dus hij kan doen wat hij wil. Meningen van anderen heeft hij daar niet voor nodig. Ik hou absoluut niet van zijn muziek, maar het feit dat hij te laat kwam op een concert doordat hij een ziek meisje een privéconcert gaf, getuigt er wel van dat hij een goed mens is. Daarbij komt nog dat hij jong is… hij probeert gewoon dingen uit die misschien niet legaal zijn, maar dat is wel normaal voor iemand van zijn leeftijd!

Ik vind het altijd best ergerlijk wanneer fans helemaal doldraaien als hun idolen iets doen waar ze het niet mee eens zin. Kijk maar naar het gedoe dat ontstond onder One Direction-fans toen Harry Styles en Taylor Swift een relatie kregen. Dat is alweer uit, maar veel fans bedreigden en beledigden Taylor omdat ze Harry had ‘ingepikt.’ Alsof iemand hem mag claimen… beroemde mensen zijn óók mensen, geen gebruiksvoorwerpen die bestaan voor het plezier van hun fans! Ik vind dat je gewoon fan moet zijn van iemands films of muziek of wat het dan ook is waardoor diegene beroemd is geworden, maar hem of haar qua levensstijl gewoon met rust moet laten…

You may also like...

4 Comments

  1. Ik vind het ook erg jammer dat sommige mensen zo ver kunnen gaan voor een idool.

  2. Ja, ik ben het helemaal met je eens, Vief!
    Ik heb wel eens wensen om bijvoobeeld met een idool op te treden. Maar ik ga nooit mezelf pijnigen voor een idool!

  3. Ik snap er ook geen snars van hoor.

  4. Helemaal met je eens.
    Een vraagje: hoe kan ik aboneren op jouw blog, zodat ik een berichtje krijg wanneer je een nieuwe blog plaatst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]