tumblr_nb1uqtIxbr1st5lhmo1_1280

Bron

Jeetje, wat vliegt de tijd – het lijkt wel gisteren dat ik op vakantie ging naar Duitsland en Tsjechië en nu is het alweer september. Nu is het moment alweer bijna aangebroken dat ik weer met school moet beginnen, en dat ik moet accepteren dat de vakantie toch echt voorbij is. Tijd om eens even terug te kijken op de doelen voor augustus en nieuwe doelen te stellen voor de komende maand!

Terugblik op augustus

Toen ik mijn doelen voor augustus stelde, wist ik natuurlijk al dat ik op vakantie zou gaan dus daarom was ik een beetje mild geweest. Wij zijn namelijk geen mensen die twee weken lang niets anders doen dan lekker luieren: wij zijn actievelingen, we willen dingen ondernemen. Ik wist dus van tevoren dat we een druk programma zouden hebben met stedenbezoekjes en andere dingen. De doelen van augustus heb ik bijna allemaal niet gehaald, maar dat is wel oké: ik heb namelijk andere leuke dingen gedaan. De zeven boeken heb ik wel gelezen: meer zelfs, volgens Goodreads en mijn boekendagboek heb ik de afgelopen maand maar liefst 9 boekenverslonden – alleen wel andere dan in mijn lijstje stonden, maar dat maakt niets uit.

Het doel om halverwege te komen met mijn historische roman is dankzij de vele schrijfsessies op vakantie voltooid en man, wat is dat een heerlijk gevoel haha. Bovendien heeft mijn roman een ontwikkeling doorgemaakt omdat ik heb besloten een prominente plotlijn eruit te gooien en te vervangen door een andere, wat veel lekkerder schrijft. Me voorbereiden op het nieuwe jaar heb ik niet gedaan – deze week staat daarvan in het teken – en ook het bloggen voor DJB en HITM is niet gegaan zoals ik wilde. Dat komt vooral doordat ik heb besloten daar wat relaxter mee te worden: Vivians Vocabulaire is echt mijn kindje en de twee andere sites vind ik hartstikke leuk, maar ik heb het gevoel dat ik ermee bezig ‘’moet’’ zijn en dat wil ik niet. Dat laat ik dus eventjes op een wat lager pitje, zodat het leuk blijft! Het doel van werken aan Vivians Vocabulaire is dus wel gelukt, maar het doel om te bloggen voor september en oktober niet en dat vind ik wel best. Daar ga ik nu lekker mee aan de slag 😉

Doelen voor september

  1. Er wat moois van maken met school en stage.

8 september begint voor mij het nieuwe schooljaar: dan heb ik meteen mijn eerste stagedag en de volgende dag moet ik weer aan de bak met colleges. Ik heb er onwijs veel zin in, maar ben ook wel een ietsiepietsie zenuwachtig omdat het nogal stressvol gaat worden: ik moet twee roosters combineren (dat van het tweede jaar en van de resterende eerstejaarsvakken), inclusief avondcolleges, stagedagen en tweemaal in de week naar het WTC-gebouw in R’dam. Hoe ik het allemaal ga trekken weet ik nog niet, maar ik weet wel dat ik er gewoon weer van ga genieten en wel zie hoe het gaat J

  1. Meer rustmomenten voor mezelf inlassen.

Op vakantie heb ik wel gemerkt hoe fijn mijn lichaam het vindt om af en toe uit te kunnen rusten: nu ik geen groeihormoon meer gebruik heeft dat nogal een effect op mijn energievoorraad. Ik denk dat het komende schooljaar behoorlijk vermoeiend wordt, dus het lijkt me een goed plan om te proberen veel rust voor mezelf te pakken, desnoods die rustmomenten echt in te roosteren – een aflevering van een Netflix-serie nadat ik thuiskom uit school klinkt helemaal niet zo slecht.

  1. Beter worden in tijdmanagement.

Nog iets waarvan ik denk dat het goed van pas gaat komen: wat beter worden in mijn tijd verdelen. Niet alleen met rustmomenten, maar ok met langere periodes achtereen schrijven, bloggen en studeren zodat ik minder tijd kwijt ben aan social media of andere dingen die er eigenlijk niet toedoen.  Ben benieuwd of het me lukt…

  1. Mijn historische roman afmaken.

Komt-ie weer: het doel dat al een paar maal teruggekomen is. Ik heb inmiddels ontdekt hoe efficiënt en lang ik kan schrijven, en ik heb zo’n vermoeden dat het me ook wel moet lukken om in een maand het resterende gedeelte van mijn boek af te maken. ligt er natuurlijk wel aan hoeveel tijd ik heb tussen de studie door, maar wie weet!

  1. Wat meer gaan genieten.

Klinkt misschien wat gek omdat ik juist echt een genieter ben, maar ik betrap mezelf er toch vaak op dat ik soms meer met het volgende moment bezig ben dan met het genieten van het moment zelf. Net als die rustmomentjes denk ik dat ik het gewoon fijn vind om wat meer echt te gaan genieten van een boek, een spelletje, een serie of eigenlijk van wat dan ook: want genieten kan ik wel, maar bewust genieten is soms nog wel wat lastig. Vooral als ik tijdens het genieten al nadenk over volgende dingen om van te genieten, dan lukt het niet meer zo goed. Dus… enjoying the moment, daar ga ik me meer op focussen.

You may also like...

1 Comment

  1. Wat een mooie doelen. Ik kan me vooral heel goed vinden in die laatste. Ik ben soms té gefocust op mijn blog en mijn werk, en moet dringend wat meer tijd vrijmaken voor andere dingen. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]