Doelen

Bron beeld: Picjumbo

Ik vind altijd dat de maand september een soort van lang duurt: dat heeft vast te maken met dat je dan overal weer in moet zien te komen en zo, alsof het nieuwe schooljaar ook tijd nodig heeft om op te starten. Maar dan is het toch alweer ineens oktober (nog maar twee maanden tot kerst, yes!), beginnen de bomen te verkleuren, wordt het tijd voor laarzen en truitjes met lange mouwen en komt de herfstvakantie er alweer aan. En dat betekent dat het ook weer tijd is voor nieuwe doelen! De afgelopen maanden heb ik steeds één doelstelling gebruikt, maar dat werd ik een beetje zat, dus vandaar dat ik in oktober weer aan de slag wil proberen te gaan met kleine doelen!

Hoe ging het eigenlijk in september?

Ik geloof niet dat ik hier echt nog uitgebreid op in hoef te gaan, maar in september stelde ik mezelf tot doel om een goede, echt fijne balans te vinden tussen school en stage, al mijn hobbyprojecten en mijn gezondheid. Ik was al bang dat ik zou moeten schrijven dat dat niet was gelukt, maar… eerder deze week kwam er een artikel online waarin ik uitlegde wat balans voor mij betekent en nou ja, dat ik die dus gevonden heb! Het voelt nog steeds supergoed, en ik denk wel dat ik het kan voortzetten om de dingen die energie vreten af te wisselen met dingen die vooral energie geven. Dus daar ga ik lekker mee verder!

Doelen voor oktober

Een fijn slaapritme opbouwen

Laat naar bed gaan, dat is nogal een dingetje bij mij. Ik heb nooit zin om de lamp uit te doen, wil altijd nog even Instagram en Facebook checken of iets afronden in mijn favoriete spelletjes… maar ik betrap mezelf er steeds vaker op dat ik na twaalven gewoon geen zin heb om te gaan slapen en dan op spoileraccounts van Pretty Little Liars zit rond te kijken. Daarnaast weet ik hoe ongelofelijk fijn het is om wakker te worden met het gevoel dat ik echt lekker heb geslapen, en dat heb ik eigenlijk alleen als ik ook echt lang genoeg heb geslapen. Hoe lang dat precies is verschilt nogal, maar ik heb toch wel aardig wat uurtjes slaap nodig.

Dus wat wil ik gaan doen? In ieder geval proberen om weer tussen zeven en acht uur ’s avonds mijn bed in te kruipen, want een lange avond kunnen lezen of televisie kijken is ook gewoon heel fijn. En dan uiterlijk om 23:30 het licht uit doen… en het liefst nog wat eerder, maar goed, kleine stapjes. Benieuwd of het lukt!

10 boeken lezen

Dit is wel een beetje ambitieus, maar ik doe mee aan de #Boektober-uitdaging van Dagmar Valerie en heb mezelf tot doel gesteld dat ik, om meer te lezen dan ik al doe, tien boeken wil proberen te lezen. Als het er minder zijn, ook prima, ik wil gewoon weer wat meer lezen en een beetje ontdekken wat voor leesmomentjes fijn zijn en wanneer ik kies voor een boek in plaats van voor mijn blog of iets anders. Dat betekent: vaker lezen in plaats van tv kijken voor het slapengaan en af en toe gewoon lekker een leesuurtje pakken. Heerlijk!

Wat blog-improvement doorvoeren

Ik weet het, ik weet het, ik wil minder planmatig bloggen. En dat wil ik nog steeds! Ik vind het echt geen probleem als er een tijdje geen updates online komen, maar daardoor raak ik vaak wel het overzicht een beetje kwijt en daardoor vind ik het toch belangrijk om het bloggen weer wat systematischer aan te pakken. Ik wil in oktober dus veel aan de slag met Vivians Vocabulaire, kijken wat ik nog zou kunnen verbeteren en op welke manier. Lekker veel artikelen schrijven, want ik heb echt ontelbaar veel ideeën in Wunderlist staan, en weer een beetje een ritme krijgen. Het liefst zou ik weer vaste blogmiddagen invoeren, maar dat ga ik niet doen. Of tenminste… niet gepland. Ik denk wel dat ik spontaan ga zeggen ‘’vanmiddag ga ik lekker een hele reeks blogs schrijven’’ en dat is dan prima. Maar ik moet oppassen dat het niet weer té veel wordt, uiteraard. Ik kan al wel vast verklappen dat ik meer lifestyle-artikelen wil schrijven met tips en dergelijke, zodat het minder persoonlijk wordt en meer óók voor jullie! En ik wil weer een dagboekrubriek maken, maar ik weet nog niet zo goed hoe ik dat ga aanpakken want ik wil niet die wekelijkse verplichting voelen.

Aan mezelf werken

Meditatie is niets voor mij, dat weet ik inmiddels. Maar ik vind het wél heel fijn om aan mezelf te werken, op allerlei manieren. Ik heb bijvoorbeeld het Blik vol Geluk gekocht bij de HEMA en wil daar elke dag iets mee doen, ik wil verder met mijn feelgoodboek en proberen wat meer mindful te zijn en in het moment te genieten, want door al dat nadenken en stressen schiet dat er soms een beetje bij in. Dus… hallo lijstjes van fijne dingen en artikelen over self-improvement!

Uitzoeken wat ik met mijn roman wil

Het moet er nu toch maar eens van komen, jongens. Over een paar weken heb ik herfstvakantie en als ik dan niet teveel voor school hoef te doen, wil ik me niet alleen gaan storten op mijn blog en een heleboel artikelen inplannen, maar ook eens écht gaan kijken wat ik met mijn historische roman wil doen. Want ik wil er niet mee stoppen, maar of ik binnen afzienbare tijd verder wil, weet ik ook niet. Dat wordt dus nog een leuke queeste. Ik wil dan ook meer op mijn blog gaan schrijven over schrijven, dus… stay tuned!

Waar wil jij je graag mee gaan bezighouden deze maand?

You may also like...

2 Comments

  1. Grappig, jouw doelen lijken veel op de mijne. Vooral dat werken aan jezelf, dat neem ik me ook steeds weer voor. Mijn probleem is dat ik heel veel mooie plannen heb en soms ook hele planningen maak, maar op het moment suprême heb ik er geen puf voor. Heel irritant. Dan denk ik vaak: ‘Ach, komt volgende week wel’.
    Wel leuk dat je verder wil gaan met je roman:). Als je er helemaal uit bent, moet je inderdaad eerst alles weer nalezen. Ik krijg daardoor vaak weer zin om verder te gaan. Zeker als je vergeten was wat je hebt geschreven en dan prettig verrast wordt door je oude werk!

  2. Mooie en haalbare doelen.lekker lang tv kijken in bed is heerlijk. Wat leuk het blik vol geluk, daar wil ik zeker eens naar kijken.
    Saskia onlangs geplaatst…Senna vier jaar!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]