qstJZUtQ4uAjijbpLzbT_LO234824

Bron

Het is al een paar maandjes geleden dat ik een doelenblog postte, simpelweg omdat ik er gewoon niet aan heb gedacht. Tijd om daar weer eens verandering in te brengen, want het is toch best wel fijn om me een beetje op bepaalde dingen te kunnen richten – o ja, en voornemens maken is gewoon leuk haha. Vandaag dus op een rijtje: mijn doelen voor de maand november!

Genieten van de herfst

Een heel simpel doel misschien, maar ik vind dat ik het te weinig doe: écht genieten van de herfst. Deze is namelijk gewoon zo fijn: lekker knus binnen zitten als het stormt of regent, fijne truien, laarzen, frisse lucht, mooie bomen, door de bladeren sloffen/rijden, lekker warm onder een dekentje met iets warms relaxen, de schemering die vroeg inzet, mist… gewoon wat meer om me heen kijken en daarvan genieten dus!

Rust nemen

Heel belangrijk: ik vind het best lastig om écht rust te nemen, maar ik weet dat mijn lichaam en mijn hoofd dat broodnodig hebben. Dus ik wil proberen om af en toe echt de tijd te nemen om even tot rust te komen: gewoon eventjes een middagje alleen ik en Netflix, een paar uurtjes liggen, even geen zorgen maken om verplichtingen, vroeg naar bed, uitslapen… oftewel: naar mijn lichaam luisteren.

10.000 woorden schrijven

Ik doe niet mee aan Nanowrimo (in november een roman van minstens 50.000 woorden schrijven) omdat het dan een verplichting wordt. Omdat ik de afgelopen maanden steeds wat te groot heb gedacht met mijn schrijfdoelen, pak ik het nu kleiner aan: ik wil mezelf wel graag blijven uitdagen, maar op reëel niveau. Duss… mijn doel voor deze maand is om 10.000 woorden te schrijven aan mijn historische roman! Ik heb geen idee hoeveel ik er ongeveer per dag kan schrijven en dat boeit me ook niet zo. Ik ga gewoon bijhouden hoeveel ik per keer schrijf en aan het eind van de maand kijk ik hoeveel woorden ik in totaal heb geschreven. Gewoon geheel vrijblijvend, zodat ik ook weet hoeveel ik gemiddeld kan schrijven, met alle belemmeringen en drukte in acht genomen!

Relaxed studeren

Over een paar weekjes begint de nieuwe onderwijsperiode alweer en het afgelopen blok is helaas niet alles op rolletjes gelopen. Maar door de afspraken die nu zijn gemaakt en de aanpassingen in mijn programma denk ik dat het nu een stuk beter moet gaan. Mijn doel is dan ook om minder te stressen, me minder zorgen te maken en de dingen gewoon een beetje op hun beloop te laten. Sowieso gaat mijn decaan me helpen met stressmanagement zodat ik mezelf niet meer voorbij loop, en ik denk dat ik met al deze dingen gewoon lekker relaxed moet kunnen studeren en vooral: daarvan moet kunnen genieten!

Voor mezelf zorgen

Hoort een beetje bij rust nemen, maar voor mezelf zorgen gaat ook over nog andere dingen: dingen die goed voor me zijn, waar ik van geniet en waar ik echt iets aan heb. Wat dat voor dingen zijn, kun je op mijn Nice List lezen en het plan is om in november zoveel mogelijk dingen van die lijst te doen, zodat ik lekker in mijn vel blijf zitten (:

Hebben jullie nog doelen voor deze maand?

You may also like...

1 Comment

  1. Echt goede doelen! En ik denk dat je met dat wat meer open-ended schrijven al een heel eind komt, jouw reputatie en content stroom kennende! X!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]