doeeln

Bron beeld

We bevinden ons alweer in de voorlaatste maand van het jaar: het moment dat we kunnen gaan aftellen naar kerst komt dichterbij – stiekem doe ik het al – en als ik naar buiten kijk zie ik niets dan bomen in prachtige kleuren, een grauwe hemel en dik aangeklede mensen. Tijd voor een terugblik op oktober en een nieuw rijtje doelen voor de komende maand!

Hoe ging het in oktober?

 • Een fijn slaapritme opbouwen | Niet echt, slapen blijkt nog altijd niet mijn sterkste kant te zijn. Sleep is good, reading is better, zei een uitermate wijs persoon ooit en daar sluit ik me helemaal bij aan: hoe later op de avond het wordt, hoe lastiger ik het vind om het licht uit te doen. Nog even een hoofdstuk, een paar hoofdstukken… zo verleidelijk. Maar goed, ik lig dan ook het grootste gedeelte van de avond sowieso op bed, dus… of is dat een slap excuus?
 • 10 boeken lezen | Het meedoen aan Boektober is zeker weten gelukt! Of ik echt meer heb gelezen dan ik normaal doe weet ik niet, maar ik heb in ieder geval weer een beetje herontdekt hoe fijn het lezen is, zeker ter ontspanning na een lange dag. Wat ik heb gedaan, is meer leesmomentjes inruimen gedurende de dag en dat is heel erg fijn. Uiteindelijk heb ik acht boeken gelezen, wat ik ook een mooi aantal vind aangezien het al een tijdje geleden is dat ik er zoveel in een maand las!
 • Blog-improvement | Ik weet niet meer precies wat ik hieronder verstond, maar ik denk dat ik hier wel mee bezig ben geweest. In ieder geval in de laatste dagen van de maand, toen ik besloot dat ik fulltime wilde bloggen op mijn eigen manier en dat ik een structuur van vijf artikelen per week wilde gaan aanhouden omdat ik dan ook een ritme heb en mijn bezoekers datzelfde kan bieden.
 • Aan mezelf werken | Tja… ook hiervan weet ik niet goed meer wat ik ermee wilde, maar ik heb in de afgelopen maanden wel meer dan eens beseft dat ik gelukkig ben en dat ik heel veel dingen goed en fijn vind, dus dat vind ik ook tellen als aan mezelf werken. Ik zit lekker in mijn vel!
 • Uitzoeken wat ik met mijn roman wil | Yep, gelukt: zoals je gisteren hebt kunnen lezen ga ik voorlopig niet verder met mijn historische roman, maar ik stop er ook niet mee: mijn plan is om er rond de zomer weer mee verder te gaan, voor nu wil ik mijn passie voor het schrijven herontdekken door een nieuwe roman te gaan schrijven!

Doelen voor november

Komende maand pak ik het iets kleiner aan met mijn doelen, aangezien ik nu merk dat ik van de doelen van vorige maand niet veel meer weet en dat is natuurlijk niet echt de bedoeling. Dus waar ga ik me op richten in november?

 • Weer gaan schrijven | Ik ga Nanowrimo gebruiken om het schrijven weer op te pakken: zonder woorddoel, maar met als focus gewoon het weer kunnen genieten van schrijven met een compleet nieuwe roman en het liefst elke dag of toch in ieder geval regelmatig een stukje. Uiteraard houd ik jullie hiervan op de hoogte!
 • Meer lifestyle introduceren op mijn blog | Nu ik voor mijzelf meer focus heb wat betreft het structureel bloggen, wil ik gaan werken aan een nieuw soort focus. Ik heb gemerkt dat ik het onwijs leuk vind om te schrijven over lifestyle en mijn ervaringen en kennis over bijvoorbeeld geluk met jullie te delen en bovendien geeft het me een heerlijk gevoel om hier op redelijk professionele basis mee bezig et zijn. De komende maand wil ik dus gaan experimenteren met het publiceren van meer lifestyle-artilkelen over van alles en nog wat, voornamelijk mindstyle en misschien ook onderwijs!
 • Het eerste deel van mijn stage afronden | Met mijn stage ben ik natuurlijk al sinds september bezig, maar aangezien er elke periode een stukje moet worden afgerond zie ik het ook een beetje als een stage in etappes. Deze maand is mijn deadline voor het afronden van het eerste gedeelte: een lesvoorbereiding plus uitgewerkte reflectie en ontwikkelingsplan, en ik beschouw dit ook een beetje als een wegwijzer voor de rest van de stage: als ik mijn beoordeling hiervan heb, weet ik waar ik ongeveer sta op het gebied van klassenmanagement en activerende didactiek en dat vind ik wel heel fijn.

Wat zijn jullie doelen voor de komende maand?

You may also like...

3 Comments

 1. Wat een fijne doelen heb je opgesteld voor november! Ik vind het leuk om te lezen dat je het schrijven weer wilt oppakken door middel van NaNoWriMo. Ik zit een beetje in hetzelfde schuitje, hihi! Ik wil NaNoWriMo ook gebruiken om weer verder te werken aan mijn verhaal! Inspirerend om dit te lezen 🙂 Liefs!
  Ismay onlangs geplaatst…Mijn week in plaatjes #1My Profile

  1. Leuk, een schrijfgenootje! Heel veel succes dan 🙂

 2. Wat leuk dat je het schrijven weer wilt gaan oppakken en daarbij NaNoWriMo gebruikt als steuntje. 😀
  Dina onlangs geplaatst…Dit is best wel gek aan zwanger zijnMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]