IMG_3841

April is weer voorbij, dus dat betekent dat het tijd is om terug te kijken op de doelen van afgelopen maand! En er moeten natuurlijk ook weer nieuwe doelen komen voor de nieuwe maand. Vanaf nu zal de Doelen-rubriek er ietsjes anders uitzien, ik heb hem namelijk wat uitgebreider gemaakt zodat ik er zelf meer aan heb. Ik heb gemerkt dat ik het heel fijn vind om doelen te hebben zodat ik ergens naar kan streven en ergens aan kan werken, ook als het niet zo heel goed gaat, maar dat mijn doelen wel wat eenvoudiger mogen. Daar gaat deze post over!

Terugblik april

Hoe is het gegaan met de doelen die ik mezelf begin vorige maand stelde? Volgens mij best goed!

 • Mijn propedeuse halen. Ik ga dit doel niet verschuiven naar mei, want dan ben ik zo meteen weer teleurgesteld als ik hem dan niet heb, haha. Het duurt gewoon allemaal wat langer dan ik had gehoopt: ik wacht nog steeds op de beoordeling van mijn laatste propedeusevak en pas als die goed is, kan ik hem gaan aanvragen. Daar zullen waarschijnlijk ook weer wat weken overheen gaan voor ik ‘m dan daadwerkelijk heb, dus… helaas pindakaas, nog geen P in the pocket.
 • Mijn kamer een metamorfose geven. Jazeker, dat is gelukt! Ik ga nog niet te veel vertellen, want binnenkort komt er een blog online met spetterende foto’s waarin jullie kunnen zien hoe het geworden is. Maar ik kan al wel zeggen dat we zo goed als klaar zijn en dat het echt heel erg mooi geworden is, helemaal zoals ik wilde! Heel romantisch, heel vrouwelijk, maar niet tuttig… tip: volg me op Instagram voor sneak peeks!
 • Weer gaan mediteren. Nee, niet gedaan. Ik ben het wel verschillende keren van plan geweest, maar ik weet niet… het lukt me dan niet om me er echt toe te zetten. Gewoon geen zin. Andere dingen aan mijn hoofd. En misschien zou ik het juist daarom wél moeten doen, maar… nee, gewoon niet gedaan.
 • Meer genieten. Lastige… heb ik dat gedaan? Ik heb zeker wel genoten, van het weer naar school gaan en bezig zijn met studieopdrachten en van het lesgeven en van het bloggen en dergelijke, maar ik merk dat ik nog steeds heel veel aan het nadenken ben. Een beetje half gelukt dus.
 • Aan mijn grenzen werken. Hmm, weet ik ook niet zeker… Ik weet wel dat ik heb geprobeerd om meer rust te nemen, bijvoorbeeld door gewoon wat eerder naar bed te gaan, eerder te gaan slapen of soms gewoon een middagje op de bank door te brengen met een boek – en dat voelt best fijn. Maar ik heb nog steeds de neiging om de lat erg hoog te leggen als ik me goed voel, bijvoorbeeld als ik naar school ben geweest, thuiskom en dan heel druk bezig ga met mijn kamer terwijl ik eigenlijk moet uitrusten.
 • Me minder druk maken. Ik denk dat dit wel is gelukt! Ik ben nog heel veel aan het nadenken en ook nog wel erg bezig met dat ik heel veel wil doen of vind dat ik heel veel moet doen, maar ik ben niet meer zo onzeker. Dat is wel fijn!

Doelen voor mei

De doelen voor mei zien er dus ietsjes anders uit dan de afgelopen maanden: verdeeld in categorieën, omdat ik ook op het gebied van mijn bezigheden doelen wil hebben, gewoon omdat ik het leuk vind – om te kijken waar ik mezelf kan verbeteren en dat soort dingen.

Persoonlijk

 1. Mijn kamer afmaken. Oké, er hoeft niet heel veel meer te gebeuren, maar nog wel wat: ik wil nog wat dingetjes kopen en er moeten nog wat dingetjes opgehangen worden, en ik moet nog wat dingetjes veranderen omdat ik er nog niet helemaal tevreden over ben. Ik hoop dat ik dat komende maand allemaal kan doen en dat ik er dan helemaal happy mee ben!
 2. Meer ontspannen. Ik merk aan mezelf dat ik snel het idee heb dat ik veel moet doen omdat ik anders mezelf tekort doe, maar ik weet ook dat dat helemaal niet hoeft, dat het gewoon oké is om een dagje niet zoveel te doen. Mijn grootste persoonlijke doel voor komende maand is dus om dat ”moeten”-gevoel een beetje los te laten en meer ”willen”-dingen te doen. Meer ontspannen, meer genieten, meer relaxen…
 3. Minder perfectionistisch zijn. Minder dingen doen omdat ik vind dat ik ze moet doen terwijl ze eigenlijk niet hoeven, maar ook minder lang bezig zijn met iets omdat ik wil dat het perfect is. Voorbeeld: de afgelopen week was ik tot ’s avonds laat bezig met het opruimen van mijn blogcategorieën, terwijl ik veel liever gewoon wilde schrijven. Ik wil proberen om, als ergens teveel tijd in gaat zitten, gewoon tegen mezelf te zeggen ”we houden er nu even mee op en we zien later wel weer verder.” Moet lukken toch?

Lezen, schrijven & bloggen

 1. 5 boeken lezen. Ik weet nog niet welke, maar ik heb de afgelopen maanden niet zoeel gelezen terwijl ik wel weet hoe fijn ik het vind. Hopelijk wordt het de komende weekjes mooi weer en kan ik lekker wat boeken verslinden! Misschien worden het er minder, dat is dan ook niet erg.
 2. Deel 5 van mijn roman afmaken. Ik moet nog een beetje research doen voor de afronding van het deel dat over Kathryn Howard gaat (mijn roman speelt zich af in de tijd van de Engelse Tudor-dynastie) en de laatste scènes schrijven, ook zo ongeveer de belangrijkste scènes. Lijkt weinig, maar is vaak nog aardig wat werk dus daar ga ik komende maand mee aan de slag! En dan ook meteen het research voor deel 6.
 3. Georganiseerder gaan bloggen. Ik heb mijn blogategorieën al aangepast en de bedoeling is dat alles zo blijft, en dit is ook een wat prettiger systeem omdat de categorieën echt gaan over alles wat mij bezighoudt. Maar ik wil ook zorgen voor een wat beter systeem qua contentplanning en blogfocus, dus daar ga ik mee aan de slag!
 4. Het beeld voor mijn blog zelf gaan maken. Ik gebruik vaak afbeeldingen van internet en in principe bevalt me dat prima, maar het auteursrecht zit me nooit helemaal lekker. Ik wil gaan proberen om meer foto’s zelf te maken en te bewerken, zodat het ook wat authentieker wordt!
 5. Nú bloggen. Klinkt misschien een beetje raar, maar het zit als volgt: eind juni, op mijn verjaardag, komt er een nieuwe lay-out online (als alles goed gaat) en ik was van plan om dan ook het roer een beetje om te gooien qua blogstjl. Maar ik ben continu al bezig met het veranderen en verbeteren van mijn blog en het voelt goed om dat gewoon nú te doen – aangezien er ook gewoon niets mis is met mijn huidige lay-out – dus dat ga ik gewoon doen. Dat houdt in dat ik geen content meer speciaal bewaar voor na de 27ste, maar gewoon lekker blog zoals ik dat wil. Misschien komen er wat nieuwe rubrieken, misschien wacht ik daar nog even mee… punt is in ieder geval dat ik gewoon op basis van blogplezier wil bloggen!

Hebben jullie nog doelen voor komende maand?

You may also like...

1 Comment

 1. Mooie doelen Vivian. En voor je het weet is je P binnen hoor meid! Ik ben echt heel erg nieuwsgierig naar je nieuwe kamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]