f72e2c85

Bron

Ik vind het altijd best een fijn gevoel als er een nieuwe maand aanbreekt: alles van de afgelopen maand is dan weg en afgesloten en je kunt als het ware weer een beetje opnieuw beginnen, met een soort schone lei. Zo voelt het in ieder geval altijd. En het betekent ook dat we weer mogen kijken naar de doelen van afgelopen maand en die van komende maand! Eind januari had ik maar één doel voor februari, maar dat werden er meer toen februari eenmaal aanbrak, haha. Kijk je mee?

Februari

Toen ik met mijn bullet journal begon, ergens begin vorige maand, bedacht ik best wel veel taken/doelen waar ik in februari aan wilde gaan werken. Dingen waarvan ik dacht: die heb ik zo gehaald. Het doel dat ik formuleerde in de doelenblog stond er ook tussen, maar het is ook heel erg fijn om die kleinere doeltjes af te vinken! Deze doelen heb ik allemaal gemaakt:

Een goed studiesysteem ontwikkelen / De balans weer vinden

Is gelukt! We zijn inmiddels alweer aardig op weg in de nieuwe periode en ik heb een fijn systeem ontwikkeld. Door efficiënt plannen lukt het me om in colleges behandelde stof meteen samen te vatten en opdrachten te maken zonder achterstand op te lopen. Ik heb min of meer vaste momenten voor bloggen en schrijven dus daardoor heb ik ook wat meer discipline en is het makkelijker vol te houden. Gaat goed dus! De balans met mijn gezondheid weer vinden, zoals het oorspronkelijke doel was, gaat ook goed. Ik krijg onwijs veel energie van de leuke dingen rondom school en stage en dankzij goede begeleiding loop ik mezelf niet voorbij én kan ik rust pakken. Hopelijk blijft het zo!

Georganiseerd werken / Met een bullet journal gaan werken

Dit is ook gelukt, al ben ik er nu weer wat minder mee bezig dan in het begin. Ik heb wel wat meer overzicht omdat ik een wat efficiënter systeem heb met mijn planners en agendapunten. Het bullet-journal stuk is ook voltooid! Ik kan niet meer zonder, vind het echt heel fijn om gewoon één boekje te hebben voor alle soorten notities. Binnenkort ga ik er uitgebreider over bloggen.

Mijn blogcontent verbeteren

Is volgens mij ook gelukt. Ik ben de afgelopen maand best wel bewust bezig geweest met mijn blog, dingen die ik wilde veranderen en de manier waarop ik mijn artikelen schrijf en dat voelt lekker! Ik heb steeds vaker echt een trots gevoel als ik kijk wat er online is verschenen en dat had ik sowieso wel, maar nu is dat meer gegrond. Heel fijn dus!

Meer sociale contacten leggen

Is niet helemaal gelukt zoals ik het wilde, maar dit doel was ook gewoon een beetje te groot. Begin vorige maand schreef ik me eigenlijk vrij spontaan in voor een schrijfworkshop: waar het precies vandaan komt weet ik niet, maar ik had ineens een grotere behoefte aan sociale contacten en ook veel minder het angstige/verlegen gevoel dat me meestal tegenhoudt. De schrijfworkshop was hartstikke leuk en ik heb ook echt aansluiting kunnen vinden. Daarna wilde ik dus meer: ik meldde me aan voor een galadiner speciaal voor chronisch zieke jongeren én voor een Tegenlicht Meet-Up over onderwijsinnovatie. Beide gingen niet door: het gala werd gehouden op een niet-rolstoeltoegankelijke plek (de logica daarvan ontgaat me volledig) en de meet-up is zo groot geworden dat het met mijn gehoor niet meer te doen is. Maar ik heb wel op school twee leuke nieuwe contacten gemaakt en ik heb over mezelf geleerd dat ik het niet meer zo moeilijk vind om op mensen af te ”stappen”, dus toch een win!

De Inwijding-trilogie lezen

Beetje een simpel doel haha, maar het is wel gelukt: alle drie de boeken zijn uit!

Maart

Voor maart heb ik eigenlijk nog niet zoveel doelen, maar wel wat dingetjes waar ik aan wil werken!

Mijn propedeuse halen

Dit is best een bijzondere. Afgelopen maand kwam het eigenlijk een beetje uit het niets: ineens had ik het portfolio van mijn eerstejaarsstage af en ingeleverd (en een goede beoordeling terug). Ik bedacht me toen dat ik alleen nog maar ICT hoefde af te ronden om het volledige propedeuseprogramma af te hebben. Toen kreeg ik bericht van de ICT-docente dat ik de laatste twee opdrachten ook best zelfstandig mag doen in plaats van in de colleges met een medestudent uit te voeren: dat doe ik natuurlijk heel graag, haha. Punt is dus… als ik in de komende weken de tijd vind om die opdrachten te doen (een kennisclip en een interactieve les maken) en ze worden goed beoordeeld, dan kan ik deze maand mijn propedeuse halen!

Mijn reading challenge-achterstand inhalen

Gewoon voor de leuk: ik loop iets van 3 boeken achter (oeps) met mijn challenge doordat ik er momenteel wat minder tijd voor en zin in heb, komt denk ik doordat ik heel veel met mijn blog en mijn roman bezig ben. Deze maand wil ik het weer gaan oppikken, omdat er ook voor school gelezen moet worden. Eens kijken of ik die leuke You’re on track!-melding tevoorschijn kan toveren.

Meer schrijven

Afgelopen week, in mijn vakantie, heb ik ontdekt dat het eigenlijk best fijn werkt om op vaste momenten dingen te doen. Zo ben ik al een paar weken bezig met in het weekend bloggen: doordeweeks kan ik me dan richten op school en dingen waar ik zin in heb zonder dat zeurstemmetje ”er staat nog geen post online.” Daardoor heb ik ook meer tijd om te schrijven, wat, zo heb ik gemerkt, vooral ’s avonds gebeurt. Mijn plan is om dat de komende maand vol te gaan houden en lekker flink wat vooruitgang te boeken daarmee.

Mijn gezondheid verder opkrikken / Rust nemen

Twee doelen die bij elkaar horen. Het gaat namelijk nog steeds niet helemaal zoals het zou moeten gaan omdat ik nog wel wat meer energie en vooral wat meer fysieke stabiliteit kan gebruiken. Dus ik weet hoe belangrijk het is om de komende maand toch vooral te focussen op mijn herstel, en daar hoort bij dat ik wil proberen meer rustmomenten voor mezelf te vinden. Het is natuurlijk superfijn dat het goed gaat en dat ik me goed voel en daar wil ik heel graag van profiteren, maar ik wil ook graag dat het zo blijft!

You may also like...

4 Comments

 1. Niet rolstoeltoegankelijke plek? Ja, die logica ontgaat mij ook! Balen.
  Vind ’t wel heel dapper van je. Ik heb ook behoefte aan meer sociaal contact, maar ik doe ’t zó slecht in grote groepen… ik ben best verlegen en mijn gehoor werkt ook niet optimaal.

  Mooie doelen verder! Ik hoop voor je dat je ze waar kunt maken. 🙂
  Jij was ook begonnen met een schrijf journal, toch? Daar ben ik wel heel benieuwd naar! Ik ben op zoek naar wat ideeen voor de mijne. Tot nu toe heb ik vragen die ik mezelf stel over het verhaal en personage dossiers.

  1. Ja, sinds ik een schrijfdagboek heb krijg ik ook gemakkelijker inspiratie, heel gek is dat! Ik gebruik hem vooral voor gedachten die ik heb over het schrijven of mijn schrijfwerk. Personagedossiers werk ik zelf op de computer uit, maar ik heb in mijn boekje wel een lijst met interviewvragen die ik gebruik om mijn personages op uit te werken! Geldt ook voor mijn schrijfplannen: ik werk ze op de pc uit, maar de punten die ik erin verwerkt wil hebben staan in het boekje. Verder gebruik ik ‘m voor algemene dingen over mijn verhaal (scène-ideeën en onderzoeksnotities heb ik andere boekjes voor) en voor aantekeningen van bijvoorbeeld schrijftips op internet. Misschien dat ik er binnenkort eens een blogje over schrijf, dan laat ik het zien!

 2. Super goede doelen! Wat cool dat je bezig bent met een Roman. Die propedeuse gaat je lukken hoor! Dat weet ik zeker 🙂 Die meet-up voor chronisch zieke jongeren was ook echt iets voor mij geweest. Jammer dat het niet doorging! Misschien kunnen we een volgende keer samen gaan? Lijkt me leuk! Ik vind je blog in elk geval super leuk om te lezen dus je content is zeker toppie! 🙂

 3. Jeetje wat ben je goed bezig geweest de afgelopen maand!
  Zelf vind ik het ook best lastig om meer sociaal contact te krijgen. Ik heb een aantal goede vriendinnen, maar die hebben bijna nooit tijd, dus dat is heel erg jammer.
  Ik vind het trouwens wel heel erg bizar dat die meeting niet rolstoel toegankelijk was. Echt een grote blunder van de organisatie als je het mij vraagt.
  Succes met je nieuwe doelen meid! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]